Eiendomsmegler på anbud

Beste eiendomsmegler 2016

Selge bolig, men usikker på eiendomsmeglere? Forbrukernet er en portal som samler de aller beste tjenestene fra dagens marked, på ett enkelt nettsted. Vi har funnet frem en rask, effektiv og gratis anbudstjeneste på eiendomsmeglere i Norge. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut ett enkelt søknadsskjema, så får du tilbud fra eiendomsmeglere innenfor ditt område. Tjenesten er uforpliktende, som betyr at du har mulighet til å ignorere alle tilbudene dersom ingen er tilfredsstillende, eller dersom du skulle endre mening – enklere blir det ikke.

Hva gjør en eiendomsmegler?

En eiendomsmegler stiller til hjelp når du som privatperson eller bedrift skal selge, kjøpe eller leie ut en bolig, hytte, leilighet, eller annen eiendom. Som eiendomsmegler har man flere viktige oppgaver, alle strengt lovregulert med klare retningslinjer. Som en av de større investeringene man gjør i løpet av livet er det viktig at eiendomsmegleren gjør jobben skikkelig – altså hjelpe både selger og kjøper på en profesjonell, upartisk måte.

Følgende er vanlige oppgaver for en eiendomsmegler:

  • Bistå med planlegging av salg
  • Danne et komplett bilde av eiendommen
  • Annonsering i trykte og digitale flater
  • Hjelpe, planlegge og gjennomføre budrunder og visninger
  • Fylle ut nødvendig papirarbeid, kontrakter
  • Foreta økonomisk oppgjør mellom selger og kjøper
  • Verdivurdering til refinansiering

3 enkle steg

1

Fyll ut ett enkelt skjema

Ved å fylle ut ett enkelt skjema slipper du å måtte lete etter en rekke firmaer på egenhånd – du sparer masse tid. Det finnes en rekke eiendomsmeglere i hvert eneste fylke og hver eneste by, og da kan det være vanskelig å finne frem den dyktigste. Husk at forskjellen mellom en dyktig og mindre dyktig eiendomsmegler kan bety flere tusen kroner og masse tapt tid. I tillegg kan du spare mye penger ved å la eiendomsmeglerne konkurrere om deg som kunde.

2

Sammenlign eiendomsmeglere

Denne delen er litt mer krevende enn den forrige, men fortvil ikke. Før du velger en bestemt eiendomsmegler, eller et bestemt eiendomsmeglerfirma, har du mulighet til å hente ut tilbud fra samtlige. Fra anbudstjenesten mottar du en liste med eiendomsmeglere som er aktuelle basert på informasjonen du sendte inn. Her har du mulighet til å velge inntil 5 meglere som du ønsker å motta tilbud fra. Etter at du har valgt meglerne er det bare å vente på svar fra disse.

3

Velg og vrak etter behov

Innen relativt kort tid vil du motta tilbud fra eiendomsmeglerne og firmaene som du valgte fra søknadsprosessen. Det er helt opp til deg hvem du velger, og skulle du ombestemme deg eller ikke være 100 % fornøyd med tilbudene du mottar har du full mulighet til å trekke deg fra denne prosessen. Husk å sammenlign tilbudene du mottar nøye, det vil være din jobb å peke ut den beste eiendomsmegleren. Ta den tiden du trenger, da er det større sjanse for at du blir fornøyd.

Hvordan fungerer anbudstjenesten?

En anbudstjeneste samler aktuelle bedrifter og privatpersoner slik at forbrukerne kan finne frem til tjenestene, sammenligne tilbud og enkelt finne den beste for sitt behov. Ved å sette sammen eiendomsmeglerne i en slik tjeneste blir konkurransen stor og kvaliteten bedre – la meglerne konkurrere om deg som kunde. Ettersom meglerne vet at de konkurrerer om deg som kunde kan du være sikker på at du mottar de beste tilbudene og de dyktigste for nettopp din beligtype.

Vær sikker på din eiendomsmegler

Eiendomsmegler er en beskyttet tittel for de som har eiendomsmeglerbrev fra Finanstilsynet. Dette betyr at alle som kaller seg selv for eiendomsmegler har hatt minimum 2 års praksis, samt fullført og bestått eiendomsmeglereksamen. Med eiendomsmeglerbrev gis retten til å drive selvstendig samt rett til fagansvarlig jobbing. Alle eiendomsmeglere skal også ha meget god kjennskap til aktuelle regler og lover, samt systematisk og strukturert arbeid – i tillegg skal de være dyktige selgere som er flinke til å kommunisere med andre mennesker.

– hentet fra utdanning.no

Selge bolig

Enten du skal selge bolig, villa, eller kanskje en mindre leilighet, kan du være sikker på at du finner en megler som passer for nettopp din type eiendom. Ettersom markedet er stort har mange meglere valgt å spesialisere seg innenfor ulike typer eiendom. Noen er spesialister på salg av lokale leiligheter, mens andre er eksperter på salg av luksusvillaer. Du vil alltid få en god oversikt over tilgjengelige eiendomsmeglere ved valg av en anbudstjeneste, og ettersom tjenesten er gratis og uforpliktende har du ingenting å tape – i tillegg tar det kun et par minutter av din tid.