Forbrukslån med lav rente

forbrukslån-bilde
Kommersiell Markedsføring

Ønsker du forbrukslån med lav rente?

Et forbrukslån kan være greit dersom du trenger raske penger. Ettersom alle lån gir mer eller mindre det samme er den avgjørende faktoren renten på lånet. Dersom en långiver tilbyr lavere rente enn en annen vil det ofte være en fordel å velge denne. Problemet er å finne lånet med den laveste renten. Her i Forbrukernet har vi funnet frem en anbudstjeneste som forenkler prosessen for deg. Ved å fylle ut ett enkelt skjema vil dette bli videresendt til flere tilbydere, og da slipper du å måtte finne frem og sende ut en drøss med søknader. I vår prosess har vi lagt vekt på å finne den billigste anbudstjensten, altså den med lavest eksempelrente. Trykk på knappen under så videresender vi deg til søknadssjemaet, det er gratis, uforpliktende og tar kun et par minutter å fullføre. Husk å huk av for refinansiering dersom du ønsker/ikke ønsker dette.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334.

Sammenlign forbrukslån med vår lånekalkulator her.

Hva er et forbrukslån?


Forskjellen på et forbrukslån og for eksempel et boliglån er at forbrukslånet gir raske penger til hva du selv måtte ønske. Skal du reparere en skade på bilen? Kanskje kjøpe noe nytt? Da kan et dette være tingen for deg. I tillegg trenger du ikke å stille dine eiendeler som sikkerhet, men husk at renten er mye, mye høyere enn hva den er ved et boliglån. Et standard forbrukslån er på mellom 1 000 og 500 000 kr, men husk å vurder om du virkelig har behov for dette. Ved et lån på 65 000 kr over 5 år betaler man totalt sett tilbake mellom 85 000 og 110 000 kroner, avhengig av personlig kredittvurdering og långiver.

Oppsummering


I denne omtalen har vi sammenlignet noen av de beste og billigste forbrukslånene i Norge. I vurderingen har vi tatt med effektiv rente, aldersbetingelser, nedbetalingstid, inntektskrav, beløpsgrenser, refinansieringsmuligheter, låneeksempel og hvor raskt lånet potensielt kan utbetales. Merk at det varierer en god del fra det dyreste til det billigste forbrukslånet, vi anbefaler derfor at du vurderer disse resultatene. Det kan være lurt å søke hos flere aktører for å sammenligne tilbudene.

Fra vår sammenligning kom vi frem til følgende resultater:

Beste forbrukslån ved alder 18-19 år: Bank Norwegian Forbrukslån
8.99-21.24 % rente, 950 kr etabl.geb, 35 kr ter.geb., 5.000-500.000 kr lån
Eks: eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,-

Beste forbrukslån ved alder 20-24 år: Komplett Bank Fleksibelt Lån
7.9-19.9 % rente, 450-1.950 kr etabl.geb., 35 kr ter.geb., 10.000-400.000 kr lån.
Eks: eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,-

Beste forbrukslån ved alder 25 år og eldre (maks. 70.000 kr): Santander Forbrukslån
7.9-21.9 % rente, 0 kr etabl.geb., 0 kr ter.geb., 5.000-70.000 kr lån.
Eks: eff.rente 16,70%, 65.000 o/5 år, etabl.gebyr. 0,- Totalt 93.972,-

Beste forbrukslån over 70.000 kr: Komplett Bank Fleksibelt Lån
7.9-19.9 % rente, 450-1.950 kr etabl.geb., 35 kr ter.geb., 72.000-400.000 kr lån.
Eks: eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,-


Les vår sammenligning av forbrukslån og finn ut hvorfor, så blir kanskje valget enklere.

Hvordan finner du det billigste forbrukslånet?


Merk at det er svært vanskelig å sammenligne pris på forbrukslån, spesielt ettersom disse blir bestemt av banken på grunnlag av en personlig vurdering av deg. Santander Consumer Bank ser ut til å tilby det billigste forbrukslånet til en gjennomsnittlig person (ved lån under 70.000 kr), men setter strengere krav til minimumsinntekt og alder enn mange andre, da hhv. 200.000 kroner og 25 år. Komplett Bank forbrukslån «Fleksibelt Lån» er et godt alternativ for de under 25 år, eller de som ønsker mer enn 70.000 kr og er over 20 år. Ellers er Bank Norwegian et flott alternativ som tilbyr forbrukslån til ungdom under 20 år, og prisen er meget konkurransedyktig. Vi anbefaler at du prøver en anbudstjeneste, så kan du selv sammenligne forbrukslån – da velger du selv det billigste forbrukslånet. I tillegg tilbyr de fleste mulighet for medlåntaker, da kan du få innvilget lånet sammen med en annen person. Les mer om disse forbrukslånene nederst i omtalen eller hos selskapenes egne nettsider.

Still sterkere med medlåntaker

Medlåntaker vil si at man søker refinansiering eller lån, sammen med en annen person. Ved å søke forbrukslån med medlåntaker økes mulighetene for å få innvilget lånet fra banken. Samtidig kan det være med på gi bedre rentebetingelser på lånet. Dersom valgt medlåntaker har betalingsanmerkninger eller annet som vil være negativt for søknaden, kan det bli vanskelig å få innvilget et større lånebeløp.

Sammenlign lån med anbudstjenester

Ved å sammenligne tilbudene i en gratis anbudstjeneste får man oversikt over långiverne som tilbyr den beste renten på lånet. Anbudstjensten sender søknaden din videre til forskjellige långivere, og da kan rentene enkelt sammenlignes samtidig som dyre långivere kan vrakes. For å gjøre ting enkelt anbefaler vi at du sjekker eksempelrenten, denne finnes hos alle långivere og forteller som oftest hva et lån på 65 000 kr vil koste over en periode på 5 år.

Ikke la deg lokke

Det er lett å la seg lokke av alle lånetilbudene som er ute på markedet. Selv om långiverne viser til en lav rente, er det viktig å vurdere egen økonomi for å finne ut om lånet virkelig er nødvendig. Det kan være forlokkende med et forbrukslån når man vet at egen økonomi stagnerer, men dette kan fort bli et dyrt lån som må betales over flere år fremover uten at behovet egentlig var til stede.

Kan jeg refinansiere gjeld med et forbrukslån?


Ønsker du å refinansiere gjeld? Refinansiering er å ta opp et nytt lån for å nedbetale ett eller flere eksisterende lån. Det er flere fordeler med refinansiering, og kan være en god løsning for de med mange avbetalinger, smålån, kredittgjeld og annet som er vanskelig å holde styr på eller rett og slett hoper seg opp i dyre regninger. Ved å samle all gjeld inn i ett større forbrukslån kan man redusere månedskostnaden betraktelig, samt øke nedbetalingstiden, oppnå lavere gebyrer og generelt sett få bedre vilkår. Hvem tilbyr refinansiering? Fra vår sammenligning ser det ut til at alle de større aktørene tilbyr refinansiering, det vil si Opp Finans, Komplett Bank, Bank Norwegian, yA Bank og Santander, samt flere andre. For dere som er 20 år og eldre anbefaler vi refinansiering fra Komplett Bank. Dette er et av landets billigste forbrukslån, under finner du en knapp som tar deg til siden deres.

Eks: eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,-

Hvor raskt mottar jeg forbrukslånet?


Med forbrukslån på dagen menes det at forbrukslånet blir utbetalt samme dag som søknaden sendes. I dag er det faktisk slik at de fleste online banker tilbyr en slik løsning, spesielt ettersom alt foregår elektronisk. Ved å sende inn din søknad blir det tatt en kredittsjekk av deg som person, og dersom denne består kravene vil du i løpet av få timer motta respons og penger på konto. I tilfeller du ikke kvalifiseres for et forbrukslån på dagen vil du få beskjed om årsaken, samt hva som må til for å rette opp i dette. Ofte er det slik at søknader på større lån krever mer jobb fra banken, og mer verifikasjon fra din side, og dermed kan prosessen ta lenger tid. I skrivende stund (22.01.2016) skiller Komplett Bank seg ut som forbrukslån på dagen. Komplett bank kan gi deg et forbrukslån på dagen dersom du signerer avtalen med BankID. Skulle du søke om et lån over 100 000 kr, vil Komplett Bank ha din siste lønnsslipp og selvangivelse for dokumentasjon. Når søknaden er verifisert og avtalen signert, kan lånet bli utbetalt så snart som mulig.

Eksempel eff.rente 16,9 %, 65 000 o/5 år, etabl.geb. 640,-, nominell rente 14,3%, Totalt: kr 94 333.

Hvor lang nedbetalingstid skal jeg velge?


Nedbetalingstiden er med på gi en bedre eller dårligere rente, samt fortelle hva den totale kostnaden på forbrukslånet blir. Når man søker forbrukslån har man som oftest mulighet til å være med på å bestemme nedbetalingstiden, avhenging av långiveren og beløpet. Ved søknadsprosessen ønsker långiveren at man oppgir en ønsket nedbetalingstid på lånet. Dersom man ønsker smålån på mindre en 50 000 kr, vil långiveren gi en nedbetalingstid på maksimalt 5 år. Øker man lånesummen kan også nedbetalingstiden øke. Dette kan variere fra 5 til 15 år, men kommer an på hvilken bank man velger å låne fra. Noen långivere har en maksimal nedbetalingstid på 12 år, mens andre kan ha en grense på 10 år.

De fleste banker gir mulighet til å nedbetale lånet over flere år, men dette er ikke å anbefale da den totale kostnaden blir skyhøy sammenlignet med en kortere periode. Det som lønner seg for å betale minst mulig i renteutgifter er at man sjekker nedbetalingstiden og minker den så godt det går. Rente vil øke prosentvis, men ettersom renten løper over færre år blir den totale kostnaden lavere.

Blant alle som tilbyr finansielle tjenester er det lovpålagt å inkludere et eksempel på kostnadene ved lån og kredittkort. Det er viktig å vite at långiveren har mulighet til å oppgi et eksempel som demonstrerer de beste vilkårene som er mulig å oppnå, disse vil oftest gjelde for de med en veldig høy årslønn og ingen anmerkninger, samt annet som virker positivt. Pass på at du sjekker den effektive renten på lånet som du selv får som tilbud.

Aldersgrupper, beløpsgrenser og inntektskrav


Forbrukslån varierer fra bank til bank, og med det finnes en rekke forskjellige betingelser, krav og vilkår. Hvilke forbrukslån kan jeg velge? Er du 18-19 år anbefaler vi Bank Norwegian sitt forbrukslån. Dette er en av få aktører som tilbyr lån til ungdom under 20 år. Dersom du er over 20 år, men under 25, anbefaler vi Komplett Bank forbrukslån. For de over 25 år, havner anbefalingen på Santander Consumer Bank sitt forbrukslån ved lån under 70.000 kr, eller Bank Norwegian ved lån over 70.000 kr. Hvor mye kan jeg låne? Dette er jo også noe man må ta i betraktning. Bank Norwegian tilbyr forbrukslån fra 5.000-500.000, avhengig av din inntekt. Komplett Bank tilbyr lån mellom 10.000-400.000 kroner, så her er det også få begrensninger. Santander Consumer Bank har satt maksimumsgrensen, fra 10.000-350.000 kroner, der lån inntil 70.000 er gebyrfrie. Nedbetalingstiden er inntil 15 år for Bank Norwegian og Santander Consumer Bank (10 år ved lån under 70.000 for Santander), mens for Komplett Bank kan man selve velge hvor mye man betaler tilbake hver måned. Av inntektskrav har vi at Santander Consumer Bank krever minimum 200.000 kroner i årlig inntekt, mens Bank Norwegian og Komplett Bank vurderer dette fra personlig kredittvurdering.

Lån uten sikkerhet betyr høyere rente


Et forbrukslån uten sikkerhet vil si at man ikke trenger å stille i eiendeler, slik som bolig, båt eller bil, som sikkerhet i lånet. Långiverne gir altså ut et lån der de selv risikerer mer, og da settes renten mye høyere for å kompensere. På nettet er det enkelt og greit å få et lån godkjent. Alt man trenger er å fylle ut en én enkel søknad, så vil man innen kort tid få pengene rett på konto. Dessverre er det slik at man må sette seg grundig inn i vilkårene før man velger et lån. Det er mye som må tas i betrakting når man skal låne fra ulike långivere. I «lånebransjen» er det relativt stor konkurranse og det er lurt å sammenligne flere lånegivere for å få det beste forbrukslånet for sin egen kredittvurdering.

Her er noen enkle tips for å finne et lån som passer for deg:

Finn kostnaden: Gjør beregninger av lånet du har tenkt til å søke. Sjekk oversikten over totalkostnaden på lånet med en lånekalkulator og finn effektiv rente, gebyrer og nedbetalingsplan.

Sammenlign: Det er lurt å sammenligne lånene i dagens marked. Her kan man spare penger på et klokt valg som passer sin personlige økonomi.

Tidligere økonomi: Bankene sjekker nøye din tidligere økonomi, er det registrert flere betalingsanmerkninger eller inkasso vil det være vanskeligheter med å få et større lånebeløp.

Forbrukslån med lav rente


Før man får innvilget et forbrukslån med lav rente, vil bankene først vurdere deg som person. Først og fremst blir din økonomi og ditt personlige forhold kredittvurdert av bankene. Det vil si at bankene fastsetter rentene etter individuell vurdering. Etter å ha vurdert økonomien, vil personlige forhold, f.eks. om man har flyttet mye, alder, hvor lenge man har jobbet, samt mye annet, spille inn på din kredittvurdering. Alt i alt vil dette gi bankene et tall som blir brukt til å vurdere om man er kredittverdig. I denne kredittvurderingen er det en skala fra 0 til 100. Jo høyere tall, jo mer kredittverdig er du som potensiell kunde. Banken setter først en nominell rente. Denne renten er selve grunnrenten på lånet, og vil si at gebyrer og utgifter ikke er tatt i betrakting. Den effektive renten forteller hva man faktisk skal betale for lånet, og dette er inkludert alle gebyrer og utgifter som medfølger lånet. Her vil man få en rente som inkluderer nominell rente, og dens kostnader og gebyrer. Det betyr at man vil havne et sted mellom (ofte) 6.99 og 30 prosent, som avhenger av din økonomi og dine personlige forhold.

En god økonomi og gode personlige forhold vil gjenspeile en bedre rente fra banken. Renten vil også bli påvirket av nedbetalingstiden til lånet.

Skulle man få en lav kredittvurdering, vil bankene se det som en stor risiko å tilby deg et lån. Dermed vil du i beste fall få innvilget et forbrukslån med meget høy rente sammenlignet med andre som har bedre kredittvurdering. For å forbedre kredittvurderingen sin, er det noen knep man kan ta i bruk. Først og fremst er det lurt å oppdatere eventuelle endringer i økonomien. Har man nylig betalt ned gjeld eller gått opp i lønn, er dette lurt å opplyse i sin lånesøknad. Dette kan være med på å gi en lavere rente på forbrukslånet.

Konklusjon


Det finnes svært mange forbrukslån i Norge, og med det er konkurransen stor. Det er derimot stor forskjell fra billigste forbrukslån til dyreste, men fra sammenligningen vår har vi kommer frem til følgende vinnere av tittelen beste forbrukslån 2016:

Beste forbrukslån ved alder 18-19 år: Bank Norwegian Forbrukslån
8.99-21.24 % rente, 950 kr etabl.geb, 35 kr ter.geb., 5.000-500.000 kr lån
Eks: eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,-

Beste forbrukslån ved alder 20-24 år: Komplett Bank Fleksibelt Lån
7.9-19.9 % rente, 450-1.950 kr etabl.geb., 35 kr ter.geb., 10.000-400.000 kr lån.
Eks: eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,-

Beste forbrukslån ved alder 25 år og eldre (maks. 70.000 kr): Santander Forbrukslån
7.9-21.9 % rente, 0 kr etabl.geb., 0 kr ter.geb., 5.000-70.000 kr lån.
Eks: eff.rente 16,70%, 65.000 o/5 år, etabl.gebyr. 0,- Totalt 93.972,-

Beste forbrukslån over 70.000kr: Komplett Bank Fleksibelt Lån
7.9-19.9 % rente, 450-1.950 kr etabl.geb., 35 kr ter.geb., 72.000-400.000 kr lån.
Eks: eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,-


Vi ser at det er stor variasjon fra dyreste til billigste forbrukslån, og i tillegg varierer dette veldig fra person til person. Ettersom det finnes en rekke tilbydere av forbrukslån har vi utpekt flere som vinnerne av tittelen billigste forbrukslån 2016, med hver sitt område.

1

Fyll ut skjema

Trykk på knappen under og vi videresender deg til en anbudstjeneste som vi anbefaler. Fyll ut det vedlagte skjemaet.

2

Motta svar

Innen kort tid mottar du svar fra en rekke långivere. Hvem du får svar av varierer fra tjenesten.

3

Velg og vrak

Velg det lånet som er best for deg. Husk å vurdere den effektive renten som blir gitt til deg.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334.

Sammenlign flere forbrukslån


Prøv vår forbrukslån kalkulator og sammenlign enkelt forbrukslån selv..