Søk om forbrukslån

forbrukslån
Kommersiell Markedsføring

Skal du søke forbrukslån?

Et forbrukslån kan være gunstig dersom du trenger penger raskt og har mulighet til å nedbetale lånet i løpet av relativt kort tid. Er du usikker på hvilken långiver du skal velge? Da kan vi i Forbrukernet hjelpe deg å finne et forbrukslån som passer til deg og dine behov. Vi har funnet frem en gratis og uforpliktende anbudstjeneste som gir deg kanskje markedets beste forbrukslån. Trykk på knappen under og motta tilbud fra flere långivere som vil gi deg et tilbud som passer til din økonomi. Anbudstjenesten tilbyr forbrukslån mellom 5 000 og 500 000 kr, med nedbetalingstid fra 1 til 15 år. Husk å huk av for nei under refinansiering dersom du kun ønsker et lån uten sikkerhet.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334.

Hva er et forbrukslån?


Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som gir raske penger til egen lomme. Som regel må du stille sikkerhet i eiendeler, f.eks. bolig, bil eller båt, men med et forbrukslån slipper man å stille i eiendeler for å få innvilget lånet. Ettersom bankene gir ut forbrukslån uten sikkerhet, er disse lånene også mye dyrere enn vanlige lån. Et vanlig forbrukslån er på mellom 5 000 og 500 000 kr, men dette beløpet varierer fra bank til bank grunnet høy konkurranse.

Hvorfor velge forbrukslån?

Den største fordelen med forbrukslån er raske penger rett i lomma – det stilles ingen spørsmål ved hva man skal bruke lånet til. Skulle man få en midlertidig utgift av større grad, f.eks. skade på bil eller vannskade i hjemmet, kan et forbrukslån være greit for å løse problemet raskest mulig. Vær oppmerksom på at du får et forbrukslån med lav rente (effektiv) om du velger å nedbetale lånet over en lengre periode, selv om den nominelle renten holder seg lik.

Hvem tilbyr forbrukslån?

Ettersom et forbrukslån koster mindre for bankene og har høyere rente enn vanlige boliglån, er det flere som har valgt å tilby dette. Vi ser dette da det finnes mange långivere som har valgt å eksklusivt tilby forbrukslån. Eksempler på disse eksklusive långiverne, også kalt «online banker», er OPP Finans, Bank Norwegian, yA Bank, Komplett Bank og Nordax Bank for å nevne noen.

Hva koster et forbrukslån?

Det er mye å passe på når man skal ta et forbrukslån, det er både renter, avgifter og gebyrer. For å holde styr på lånet er det viktig at du sjekker renten. Her er det noe som heter nominell og effektiv rente. Nominell rente er en løpende rente i en bestemt periode og avgjør hvor mye du skal betale tilbake for å få lånet. Effektiv rente er gebyrer og kostnader, i tillegg til den nominelle renten.

Fordeler med forbrukslån (på anbud)


Spar penger. Fordelen med en anbudstjeneste er at du kan spare tusenvis av kroner ved å gjøre de riktige valgene. Ved å sjekke flere potensielle forbrukslån via en anbudstjeneste, er det større sannsynlighet for å få et billig forbrukslån med gunstig rente.

Raskt svar. Du får som oftest svar på søknaden din samme dag. Innen ett til to døgn vil pengene være inne på din konto.

Lån på nett. Ved å søke om et forbrukslån på nett vil du få tilgang på mange gode tilbud. Når man søker via en lokal bank vil det ofte ta mye lenger tid enn når man søker over nettet. Ofte har man mulighet til å forhandle seg til et bedre lånetilbud om man har fått et bedre tilbud fra en annen konkurrent.

Tilpasset nedbetaling. Når man søker forbrukslån har man selv mulighet til å velge ønsket nedbetalingstid. Denne kan variere fra 1 til 15 år, avhengig av långiveren. Noen ønsker å nedbetale hele lånet etter kort tid, mens andre vil ta det over en lengre periode. Fordelen med å betale hele lånet innen kort tid er at lånets kostnad blir lavest mulig, mens fordelen med å betale lånet over en lengre periode er at månedsprisen blir lavere.

BankID. Med BankID vil søknadsprosessen bli enklere og raskere, og da slipper du å møte fysisk hos banken for å få et forbrukslån. BankID gjør det mulig å få en elektronisk legitimasjon av lånedokumentene, og vipps så har du fått utbetalt forbrukslånet inn til din konto.

Ulemper med forbrukslån (generelt)


Høy rente. Selv om det er mange som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, vil dette speiles gjennom en rente som er mye høyere enn vanlig boliglån. Dette er kanskje en åpenbar ulempe, men den er såpass viktig at vi velger å poengtere dette. Det finnes andre alternativer, slik som f.eks. kredittkort, der rentene ofte er mye lavere. Det er lurt å vurdere dette før en tar i bruk et forbrukslån.

Kredittsjekk. For å få et forbrukslån vil bankene sjekke din disponible inntekt og tidligere betalingshistorikk. Utifra dette vil man få tildelt en «kredittscore». Det som avgjør om man får innvilget forbrukslånet er hvor høyt man ligger på en kredittscore etter en vurdering av tidligere økonomihistorikk. Skulle man få avslag på sin lånesøknad vil man få beskjed fra långiveren hva den avviste grunnen var, samt mulighet til å rette opp feilen.

Vanskelig å få oversikt. Et forbrukslån har som oftest gebyrer, renter og andre kostnader, og da kan det være vanskelig å vite hva lånet egentlig koster. Bankene gjør dette bevisst for å tiltrekke seg flere kunder, men det er her loven er til for å hjelpe. I all finansiell markedsføring er det lovpålagt å opplyse om hva den effektive renten er ved et lån på 65000 kr over 5 år.

Forbrukslån kontra andre lån?


Forskjellen på et forbrukslån og for eksempel et boliglån er at forbrukslånet gir raske penger til hva du selv måtte ønske. Skal du reparere en skade på bilen? Kanskje kjøpe noe nytt? Da kan forbrukslån være tingen for deg. I tillegg trenger du ikke å stille dine eiendeler som sikkerhet, men husk at renten er mye, mye høyere enn hva den er ved et boliglån. Et standard forbrukslån er på mellom 1 000 og 500 000 kr, men husk å vurder om du virkelig har behov for dette. Ved et lån på 65 000 kr over 5 år betaler man totalt sett tilbake mellom 85 000 og 110 000 kroner, avhengig av personlig kredittvurdering og långiver.

Lån uten sikkerhet betyr høyere rente


Et forbrukslån uten sikkerhet vil si at man ikke trenger å stille i eiendeler, slik som bolig, båt eller bil, som sikkerhet i lånet. Långiverne gir altså ut et lån der de selv risikerer mer, og da settes renten mye høyere for å kompensere. På nettet er det enkelt og greit å få et lån godkjent. Alt man trenger er å fylle ut en én enkel søknad, så vil man innen kort tid få pengene rett på konto. Dessverre er det slik at man må sette seg grundig inn i vilkårene før man velger et lån. Det er mye som må tas i betrakting når man skal låne fra ulike långivere. I «lånebransjen» er det relativt stor konkurranse og det er lurt å sammenligne flere lånegivere for å få det beste forbrukslånet for sin egen kredittvurdering.

Her er noen enkle tips for å finne et lån som passer for deg:

Finn kostnaden: Gjør beregninger av lånet du har tenkt til å søke. Sjekk oversikten over totalkostnaden på lånet med en lånekalkulator og finn effektiv rente, gebyrer og nedbetalingsplan.

Sammenlign: Det er lurt å sammenligne lånene i dagens marked. Her kan man spare penger på et klokt valg som passer sin personlige økonomi.

Tidligere økonomi: Bankene sjekker nøye din tidligere økonomi, er det registrert flere betalingsanmerkninger eller inkasso vil det være vanskeligheter med å få et større lånebeløp.

Forbrukslån for studenter


Som student kan det være tøft økonomisk da med tanke på at man skal leve som et normalt menneske ved siden av studiene også. Mange har ikke mulighet til å skaffe seg en jobb ved siden av studiene for å komme seg igjennom en tøff hverdag. Finnes det da noen enkle knep for å komme seg igjennom en økonomisk knipe ved å bruke forbrukslån for studenter? Dessverre vil et forbrukslån gjøre vondt verre for en student. For det første er det en rekke krav for få innvilget et forbrukslån. De fleste banker i Norge har en aldersgrense på enten 18, 20 eller 23 år, og man må ha en fast årlig inntekt på over 200 000 kroner. Det vil også være gebyrer og renter som løper på forbrukslånet, dermed sitter man igjen med en skyhøy kostnad til slutt. Forbrukslån for studenter er ikke å anbefale med mindre man har en stabil og trygg økonomi – vurder dette nøye.

1

Send skjema elektronisk

Trykk på knappen under og fyll ut skjemaet om forbrukslån, det er gratis og uforpliktende. Husk å huk av for nei under refinansiering dersom du kun ønsker et lån uten sikkerhet.

2

Motta tilbud

Du mottar deretter en rekke tilbud fra forskjellige långivere som er aktuelle for din situasjon. Vurder tilbudene nøye, spesielt den effektive renten, og gjør ditt valg deretter.

3

Velg långiver

Når du har bestemt deg for hvem du ønsker å velge er det bare å fullføre søknaden. Husk at tjenesten er gratis og uforpliktende, så du har full mulighet til å trekke deg før prosessen er fullført.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334.