Boliglån

Finn beste og billigste boliglån 2020

Skal du søke boliglån? Sammenlign rente og tilbud fra mange forskjellige banker, slik at du får det beste og billigste boliglånet. Vi har funnet frem en gratis sammenligningstjeneste fra Finansportalen hvor du kan sammenligne tilbud fra mange forskjellige banker samtidig, kun ved å fylle ut ett enkelt skjema. Her kan du sortere etter lavest rente, sammenligne vilkår og betingelser, slik at du finner banken med det beste boliglånet for ditt behov. Fyll ut ett enkelt skjema med opplysninger om din personlige økonomi, deretter vil du se en liste over tilbud fra kvalifiserte banker. Enklere blir det ikke.

Søk om boliglån, finansieringsbevis eller refinansiering ved å følge skjemaknappen under - det er gratis og uforpliktende.

Problemer med å få boliglån?

Får du ikke lån i vanlige boliglånsbanker? Da kan kanskje Unofinans hjelpe deg, les mer her.
Representativt låneeksempel: Nominell rente 4,95%. Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-

Tips og råd ved valg av boliglån


Slik finner du det beste boliglånet

Vårt beste råd er å sammenligne flere banker og ta kontakt med disse for å høre om renten og nedbetalingstiden. Noen banker tilbyr gode organisasjonsrabatter og vilkår hvis du har andre produkter som kvalifiserer deg til boliglånet. Alderen din har også mye å si, de billigste boliglånene tilbys ofte ungdom mellom 18-33 år.

Sammenlign rente via Finansportalen

Finansportalen er en tjeneste fra Forbrukerrådet som tilbyr en sammenligningstjeneste for boliglån. Her kan du enkelt sammenligne boliglån fra over 250 forskjellige banker sortert i en oversiktlig liste. Merk at noen av bankene forutsetter andre produkter før du kan velge boliglånet.

Annuitetslån eller serielån?

Det enkle svaret er at det økonomisk sett lønner seg å velge et serielån, men dette anbefales kun for de som har råd til å betale større avdrag. Med et serielån betaler man større avdrag i starten og står raskere igjen med et lavere lånebeløp hvor renten har mindre å si. Et annuitetslån koster det samme gjennom hele perioden, forutsatt at renten holdes lik, og vil dermed ha mindre avdrag i starten enn serielån.

Hvor lang nedbetalingstid bør jeg velge?

Her er det snakk om personlig økonomi og hvor store avdrag man selv har råd til å betale. Husk at jo lavere nedbetalingstid du velger desto billigere blir boliglånet totalt sett. Du kan spare flere hundre tusen kroner på å kutte nedbetalingstiden med 5-10 år.

Lær mer hos boligkjøperskolen

Hos Penger.no finner man veiledninger til de som skal eller vurderer å kjøpe bolig. Her får du tips, triks og fallgruver som du må være varsom på - både på visningen, ved budrunden og etter kjøpet.

Slik får du det billigste boliglånet


1

Fyll ut skjemaet

Fyll ut skjemaet med opplysninger om deg selv og din personlige økonomi. Det er anbefalt at du finner frem din siste lønnsslipp og selvangivelse, samt verdivurdering eller boligtakst på boligen.

2

Sammenlign boliglån

Sammenlign boliglån fra bankene som ønsker å gi deg et tilbud. Du krysser av for de du ønsker å motta direkte tilbud fra og venter deretter på svar. Enkelt, raskt og oversiktlig.

3

Velg og vrak

Etter et par virkedager vil du bli kontaktet av alle bankene du valgte i det forrige steget. Husk at tjenesten er 100 % uforpliktende, som betyr at du har rett til å si nei til alle tilbudene du mottar.