Arbeidsledighetsforsikring

Hva er arbeidsledighetsforsikring?

Arbeidsledighetsforsikring er en populær forsikring som sikrer stabil inntekt dersom man mister jobben eller blir permittert. Dersom man mister jobben og går over til dagpenger fra NAV vil den økonomiske situasjonen for mange bli vanskelig. Med arbeidsledighetsforsikring kan man få utbetalt en fast sum per måned slik at den økonomiske situasjonen bedres. Utbetalt beløp avhenger av forsikringsselskapet, og tilbys gjerne i forskjellige trinn: lavt, middels og høyt utbetalt beløp. For eksempel 3000, 5000 eller 10000 kr utbetalt per måned.

Hvem tilbyr arbeidsledighetsforsikring?


I dag er det svært få forsikringsselskaper som tilbyr arbeidsledighetsforsikring, og flere velger nå å avslutte utvalget. Årsaken til nedgangen er primært oljekrisen, hvor mange mistet jobben og søkte om erstatning via forsikringsselskapene. Dette resulterte i tap for tilbyderne, og de fleste bestemte seg for å avslutte utvalget helt.

Det finnes derimot selskaper som tilbyr forsikringen i dag, og under har vi lagt ved en liste over selskapene vi fant som fremdeles er aktive tilbydere. Merk at forsikringene går under forskjellige navn, men alle har til felles at de utbetaler ved arbeidsledighet og/eller permittering:

Sist oppdatert 03. april 2018

Tidligere fikk man tegnet arbeidsledighetsforsikring via SpareBank 1 (LOfavør), Gjensidige (NITO, Tekna, SAFE) og Bafo (Lederne), men disse er nå avsluttet for nye kunder. Merk at utbetaling via arbeidsledighetsforsikring regnes som skattbar inntekt.

Tryg Inntektsforsikring


Tryg er et av de ledende forsikringsselskapene i Norge, og er en av aktørene som tilbyr flest forsikringer. Blant utvalget finner vi Inntektsforsikring, som dekker 3000, 5000 eller 10000 kroner per måned, avhengig av forsikringsgrad.

En av fordelene Tryg kommer med er at du ikke trenger tilleggsprodukter for å tegne forsikringen. De stiller derimot andre krav, som du finner på landingssiden til Tryg.

Nordea Betalingsforsikring


Dette alternativet passer utmerket for deg som har boliglån hos Nordea, eller vurderer å flytte boliglånet dit. Dersom det oppstår en inntektsreduksjon ved sykdom eller arbeidsløshet kan du som er forsikret få 5000, 7500 eller 10000 kroner månedlig i inntil 12 måneder per tilfelle, avhengig av forsikringsgrad.

Forsikringen er først og fremst ment for å brukes til utgiftene ved boliglånet. Se fullstendige vilkår og mer informasjon hos Nordea.

9 av 10 kan få billigere forsikring

I samarbeid med

1

Fyll ut skjema

I samarbeid med Tjenestetorget gir vi deg en av markedets største anbudstjenester på forsikring. 9 av 10 kan få billigere forsikring ved å sammenligne flere tilbud.

2

Sammenlign tilbud

Sammenlign tilbudene du mottar fra forsikringsselskapene enkelt og oversiktlig. Ved å la selskapene konkurrere om deg som kunde kan du få markedets beste pris.

3

Velg og vrak

Tjenesten er gratis og uforpliktende, du står altså fritt til å velge og vrake blant tilbudene du mottar. Du kan takke nei til alle tilbudene dersom du ønsker det.