Finn beste takstmann

takstmann bilde

Takstmann - Takst på hus, bil og båt

Trenger du en dyktig takstmann? Enten du skal ha takst på hus, rådgivning, en boligsalgsrapport, en analyse, eller annet, finnes det et stort utvalg av sertifiserte takstmenn som kan hjelpe deg med din sak. Vi vet at utvalget er stort, og da kan det være vanskelig å finne den rette taksereren. For å gjøre jobben enklere for deg har vi funnet frem en rask og enkel anbudstjeneste slik at du kan sammenligne tilbud fra en rekke takserere som skreddersyr sine tilbud etter ditt behov. Ved å bruke en anbudstjeneste vil taksererne konkurrere om deg som kunde, og da kan du få de beste tilbudene fra dagens marked. I et samarbeid med Tjenestetorget gir vi deg en av landets største anbudstjenester, med en rekke dyktige takstmenn som venter på nettopp din forespørsel. Trykk på skjemaknappen under og meld inn oppdraget, det er gratis og uforpliktende.

Boligsalgsrapport - Hva er boligen verdt?


Norges Takseringsforbund (NTF) er Norges eldste og største organisasjon for takstmenn og takstforetak. For å bli NTF-sertifisert kreves en gjennomgang av NTFs takstutdanning, slik at du sikres takstfolk med solid faglig bakgrunn. Ved å benytte denne anbudstjenesten kan du motta tilbud fra NTF-sertifiserte takstmenn - alt du trenger er 5 minutter til å fylle ut din sak.

En takstmann godkjent av NTF foretar takst på hus basert på NS 3600 - Norsk Standard for teknisk tilstandsanalyse. Velger du en boligsalgsrapport vil du få en rapport med teknisk beskrivelse av tilstand og hva som må eller burde gjøres med eiendommen. Beskriv dine behov slik at du kun mottar relevante forespørsler på taksering.

Hva er boligen verdt? En eiendomsmegler kan være et godt alternativ til en takstmann dersom du ønsker en enkel verdivurdering av boligen.

Boligtakst, verditakst, boligsalgsrapport og tilstandsrapport


Boligtakst

Det finnes 3 typer boligtakst som utføres av en takserer: verditakst, boligsalgsrapport og tilstandsrapport.

Som boligselger har du et stort ansvar ved salg av din bolig, og du kan selv bli stilt ansvarlig for feil, selv om du ikke har hatt kjennskap til feilen. Ettersom verditaksten kun tar for seg egenskaper som beliggenhet, utsikt og lysforhold, så er dette ikke å anbefale ved salg av bolig. Det er heller anbefalt å benytte en boligsalgsrapport, som er mye mer detaljert enn verditakst. Les mer om verditakst, boligsalgsrapporter og tilstandsrapporter under.

Verditakst

Verditakst forteller om boligens verdi basert på boligens størrelse, beliggenhet, vedlikehold, bruksrettigheter og lignende. Ettersom en verditakst sier minimalt om boligens tekniske tilstand, så er dette ikke anbefalt ved salg av bolig. En slik takst på hus kan være egnet dersom du skal refinasiere lånet ditt, låne mer penger med bolig som pant, eller trenger en enkel verdifastsettelse til arveoppgjør.

Merk at en verditakst ikke er det samme som en verdivurdering, eller en prisvurdering av bolig, utført av en eiendomsmegler.

Boligsalgsrapport

Velger du en boligsalgsrapport så vil takstmannen gjennomgå en omfattende sjekkliste med særlig vekt på det som er relevant ved eierskifte og salg av boligen. En boligsalgsrapport vil være mer omfattende enn en verditakst. Med en slik rapport blir det enklere å sammenligne verdien til forskjellige boliger opp mot hverandre. En boligsalgsrapport er standardisert - den følger en bestemt sjekkliste og vil i tillegg ha en bestemt gyldig varighet.

Ved utføring av boligsalgsrapport vurderes behovet for reparasjoner, fornyelse og vedlikehold. Dette inkluderer blant annet våtrom, kjeller og kjøkken, samt en forenklet lovlighetsvurdering. I tillegg inkluderer dette en enkel vurdering av elektrisk anlegg, samt det branntekniske.

Boligsalgsrapporter kan i tillegg leveres med arealberegning og verdivurdering.

Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er den mest detaljerte rapporten av disse som er nevnt. Her vil en takstmann gjennomføre en grunndig kontroll av boligen, og vil blant annet lete etter fukt med måleaparater, sjekke om takdekket er bra nok, samt sjekke det utvendige panelet på boligen. Han vil lete etter vannskader bak fliser og vegger, sjekke sluket på badet, og mye mer.

Ved salg av bolig er dette som regel ikke nødvendig, men i visse tilfeller kan dette gjøres dersom takstmannen aner feil med boligens tilstand som ikke kan avdekkes av en vanlig boligsalgsrapport.

Verdivurdering av bolig

Dersom du ønsker en verdivurdering eller en prisvurdering for å finne ut hva boligen er verdt, så har du også mulighet til å oppsøke en eiendomsmegler. En lokal eiendomsmegler kan ofte ha bedre kjennskap til priser og boligmarkedet enn en takstmann, og det kan derfor være lurt å ta en tur innom vår seksjon for eiendomsmeglere. Verdivurdering og prisvurdering av bolig kan være et godt alternativ til takst på hus.

Rådgivning og analyse


Trenger du rådgivning i forbindelse med nybygg eller rehabilitering? Har du fått utført arbeid som kanskje ikke er godt utført? Ved å bruke denne anbefalte anbudstjenesten kan du motta uforpliktende tilbud på rådgivning fra sertifiserte takstmenn.

Takstmannen kan i tillegg til den byggtekniske vurderingen, også se på forhold som beliggenhet, nærhet til diverse butikker, kommunikasjon, skoler, barnehager og lignende. Skal du selge bolig og har engasjert en eiendomsmegler så vil denne analysen ligge i prospektet i de fleste tilfeller.

Slik fungerer det

I samarbeid med

1

Meld inn oppdraget

Beskriv dine behov, din bolig eller ditt prosjekt. Jo mer detaljert prosjekt du beskriver desto mer detaljert respons mottar du.

2

Vent på respons

Innen kort tid vil du motta respons fra en rekke av anbudstjenestens kvalifiserte takstmenn som skreddersyr sine tilbud for deg.

3

Sammenlign takstmenn

Sammenlign samtlige tilbud. Husk at tjenesten er uforpliktende og du bestemmer selv om du vil godta tilbudene du mottar.