Personvernerklæring

Personvern og vilkår for bruk

Webnova AS er ansvarlig for innholdet på Forbrukernet.com. Republisering av innhold er ikke tillatt med mindre skriftlig samtykke er gitt. Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til vilkårene som er beskrevet på denne siden. Les videre om personvern, informasjonskapsler og vilkår for bruk under.

1. Innledning

Vi i Forbrukernet tar personvern på alvor og behandler dine personopplysninger på en forsvarlig og trygg måte. Nettstedet https://forbrukernet.com/ drives av Webnova AS, som er forpliktet til å beskytte dine personopplysninger og informere om hvordan vi behandler disse dataene i våre systemer.

1.1. Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer er eksempler på personopplysninger. Andre eksempler på personopplysninger er blant annet: IP-adresser, bilder hvor personer kan gjenkjennes, lydopptak, biometri, registreringsnummer for biler, og atferdsmønstre. Les mer om personopplysninger hos Datatilsynet.

1.2. Behandling av personopplysninger

Behandling av personopplysninger vil ifølge personopplysningsloven si enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter. Webnova AS behandler personopplysninger i henhold til norsk lovgivning og deler ikke informasjonen med andre enn det du har gitt samtykke til.

2. Opplysninger vi samler inn

Når du bruker nettsiden vår samler vi inn følgende opplysninger:

  • For å besvare henvendelser som kommer inn til oss er vi avhengige av å lagre e-postadresse, navn og annen eventuell informasjon som er angitt henvendelsen. Denne informasjonen er kun tilgjengelig av ansatte i Webnova AS, og deles ikke med andre tredjeparter.

Forbrukernet er en nettside som videreformidler henvendelser til eksterne leverandører. Dette betyr at vi ikke har direkte tilgang til informasjonen du fyller ut i disse eksterne skjemaene du finner på Forbrukernet, med unntakt av vårt eget kontaktskjema. Skjemaene sender informasjonen direkte til leverandørene, uten at dette lagres i vår egen database. Leverandørene er selv ansvarlige for sin innsamling, bruk og lagring av dine personopplysninger.

3. Dine rettigheter

  • Innsyn - Du har rett til innsyn i personopplysninger som gjelder deg. Dette vil si rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har om deg, samt få utlevert en kopi av disse opplysningene.
  • Korrigering - Du har rett til å få opplysningene rettet dersom disse viser seg å være feil eller mangelfulle.
  • Sletting - Du har rett til å få dine personopplysninger slettet fra våre systemer, med mindre det foreligger et særskilt lovgrunnlag for fortsatt behandling av personopplysningene.
  • Begrensning/Reservasjon - Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke til databehandling og begrese eller reservere deg mot databehandling.
  • Klage - Du har rett til å klage på vår behandling av personopplysninger om deg inn til tilsynsmyndigheten (Datatilsynet). Vi ber likevel om at du kontakter oss før du eventuelt sender inn en klage.
  • Overføring - Du har rett til å få de dataene som er lagret om deg overført.

I tilfellene der våre leverandører opptrer som behandlingsansvarlig, må du ta kontakt med dem direkte dersom du har spørsmål eller vil utøve dine rettigheter. Hvis du ønsker å benytte deg av rettighetene du har i forbindelse med personvernreglene, kan du ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema for personvern.

4. Deling i sosiale medier

Det er mulig å dele artikler fra nettsiden vår i sosiale medier (Facebook, Twitter, Google+, og flere). Videre håndtering av data som blir delt i sosiale medier, blir regulert av din avtale med det aktuelle mediet.

5. Spørsmål og innsyn

Om du skulle ha spørsmål til denne erklæringen eller om du ønsker innsyn i dine egne personopplysninger, kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema for personvern

1. Webanalyse, statistikk og informasjonskapsler

For å få innblikk i hvordan brukerne ferdes på våre nettsider og for å sørge for god brukeropplevelse benytter vi egne og tredjeparts analyseverktøy og informasjonskapsler. Disse verktøyene gir informasjon om blant annet hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge en bruker er på en side, hvilke knapper som trykkes på, hvilken enhet (mobil, laptop, pc) og hvilken nettleser som blir brukt. Disse verktøyene sørger for at brukerne holdes anonyme ved å unnlate bruk av IP-adresser og andre personopplysninger. Med informasjonen fra disse verktøyene kan vi kontinuerlig løse problemer og forbedre våre nettsider.

1.1. Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler (på engelsk "Cookies") er små tekstfiler som lagres lokalt i din nettleser. Alle våre informasjonskapsler inneholder kun anonyme data, det vil si at de ikke lagrer informasjon om navn, e-postadresse eller annen sensitiv informasjon. Informasjonskapsler brukes til blant annen lagring av informasjon slik at brukeren slipper å gjøre dette hver gang nettsiden blir besøkt, for eksempel at et samtykke er godtatt.

1.2. Blokkering og sletting av informasjonskapsler

Dersom du ønsker å sjekke, slette eller skru av bruk av informasjonskapsler kan dette gjøres i din egen nettleser. Merk at dersom du deaktiverer informasjonskapsler kan nettsiden slutte å fungere slik den skal, samt at du Trykk på din nettleser under for informasjon om hvordan dette gjøres:

1.3. Informasjonskapsler vi bruker

På denne nettsiden bruker vi egne og tredjeparts informasjonskapsler. Under finner du en liste over alle våre informasjonskapsler:

  • _ga, _gat og _gid - Tredjeparts informasjonskapsler som brukes av Google Analytics for å gi oss et innblikk i hvordan brukerne benytter nettsiden vår. Merk at vi har aktivert IP-anonymisering for å gjøre brukerne anonyme. Dersom du ønsker å reservere deg mot Google Analytics kan du gjøre dette her eller lese mer om dette her. Ønsker du å vite mer om informasjonskapslene til Google Analytics finner du det her.
  • _tjlncludedlnSample - Tredjeparts informasjonskapsel fra Hotjar som brukes til å analysere brukeradferd på siden vår og forbedre brukeropplevelsen. Ønsker du å vite mer om Hotjar finner du det her.
  • file - Egne informasjonskapsler som anonymt viser den siste siden brukeren har besøkt på nettsiden vår.
  • prli_click_ - Egne informasjonskapsler som anonymt viser statistikk over hvilke knapper som brukerne har trykket på.

Vilkår for bruk