Billån

Få tilbud på billån fra flere banker med ett enkelt skjema!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  • 1
    Fyll ut skjema
  • 2
    Velg banker
  • 3
    Sammenlign tilbud
Fyll ut Billån-skjema

Finn beste og billigste billån 2023

Trenger du et billig billån til din nye bil? Den beste renten får du ved å sammenligne mange forskjellige banker, men en slik prosess kan ofte være tidkrevende. Vi har funnet frem en av landets største anbudstjenester, hvor alt du trenger å gjøre er å fylle ut ett enkelt skjema. Tjenesten er uforpliktende, som betyr at du fritt kan takke nei til alle tilbudene du mottar. Start prosessen ved å trykke på skjemaknappen under.

Eksempel: Nom. rente fra 3,25 %. Eks. eff. rente 5,4 %, 150.000 o/5 år, kostnad: 21.133, totalt: 171.113 kr.

Skal du søke billån?


De aller fleste har behov for bil i dag, men de færreste har mulighet til å kjøpe bilen kontant. For med et bilkjøp kan det også komme flere utgifter, og det er derfor lurt å skaffe seg et gunstig og billig billån slik at man har mer til overs.

Men hva er et billån?

Et billån er enkelt og greit et lån som blir utgitt ved kjøp av en bil, enten det er brukt eller ny bil. Du kan få billån og bruke det på alle kjøretøy som er registrert som vare- eller personbil.

Hvordan søke billån?


For å få et billån blir du kredittvurdert slik at banken ser at du har mulighet til å betale tilbake senere. Du kan ikke ha gjeld som er mer enn fem ganger årsinntekten din. Du slipper også å bestemme deg for hvilken bil du vil ha på forhånd. Da tar du kontakt med banken for å få et lånebevis som forteller deg hvor mye du kan få i lån. Når du har funnet bilen du skal ha, løses lånebeviset inn i billånet. Bilen må derimot godkjennes av banken først, for bankens egen sikkerhet.

Ulike typer billån


Det finnes ulike typer billån til finansiering av ditt bilkjøp. Hvilket som passer deg best, avhenger av din økonomiske situasjon og behov. Under kan du lese mer om de forskjellige billånene:

Billån med sikkerhet

Når man skal stille sikkerhet for å få et billån, har man to alternativer: Enten bilen eller boligen din. Et billån med sikkerhet i bilen har gjerne litt høyere rentenivå, enn om man velger sikkerhet i bolig. Dersom lånet misligholdes vil banken selge sikkerheten eller panten for å få tilbake beløpet. Velger man pant i bilen må man huske på at det er krav om utvidet bilforsikring.

Kaskofritt billån

Et usikkert billån er ofte mye dyrere enn om man har et billån med pant i bilen. Et kaskofritt billån kan være aktuelt på eldre biler som ikke har så høy verdi. Renten på et kaskofritt billån er en god del høyere, men du kan få igjen på det ved å ikke ha kasko på bilen. Selv om du velger et kaskofritt billån på bilen må du ha ansvarsforsikring i henhold til norsk lov.

Grønt billån

Mange långivere tilbyr et billån som kalles for Klimalån eller Grønt Billån. Dette er billån som gir bedre rente hvis bilen er miljøvennlig. Det vil si biler som er nullutslipps- og lavutslippsbiler. Noen banker gir kun grønt billån til nullutslippsbiler, altså helelektriske og hydrogenbiler. Det spiller ingen rolle hvilket drivstoff en lavutslippsbil bruker, men utslippet kan ikke overstige 120 gram CO2/km. I tillegg til å få bedre rente på billånet, er det også fritak på flere avgifter når du velger å kjøre miljøvennlig. Du kan enkelt sjekke utslippsnivået på bilen ved å gå inn på vegvesen.no.

Billån ung

Billån for unge eller billån ung, er lån for unge mellom 18 og 34 år. Dette er gjerne bankens billigste billån. Husk at selv om en bank har det billigste billånet, kan det være andre banker som har det billigste billånet på markedet. Det er lurt å sjekke flere banker for å sammenligne tilbudet man får. For å ta billån som ung, må man ha inntekt og vise at man kan betale tilbake. Har man også egenkapital som har blitt spart opp, er det pluss.

Hvordan finne det billigste billånet

nøkler til bil

Det er mye å passe på når man skal finne det billigste billånet. Ved å sammenligne ulike billån opp mot hverandre kan du spare penger, men det kan fort gå litt tid ved å gjøre alt selv. Vi har gjort denne prosessen enda litt lettere for deg, slik at alt det du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema. Innen kort tid kan du få det billigste billånet. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.