Billige vinduer

Få pris på billige vinduer 2023

Har du tenkt til å bytte ut gamle vinduer, kan det være lurt få det gjort. Denne investeringen kan faktisk spare deg penger i det lange løp. Med bedre vinduer vil du få bedre isolering. Dette vil igjen føre til lavere oppvarmingskostnader og et bedre inneklima.

Her i Forbrukernet har vi samlet flere gode forbrukertjenester slik at du kan spare både penger og tid når du skal sammenligne pris på vinduer. Med denne gratis anbudstjenesten kan du få en rekke gode tilbud på billige vinduer. Alt du trenger å gjøre er fylle ut ett enkelt skjema, og du vil bli kontaktet av erfarne fagfolk som hjelper deg med å velge og bytte ut din gamle vinduer. Tjenesten er helt gratis, og du står fritt til å takke ja eller nei til tilbudene du mottar.

Motta tilbud fra ulike leverandører ved å trykke på knappen under.

Når er det lurt å bytte vinduer?


Et godt tegn på at vinduene er klare til utskifting, er enten at vindusglasset er punktert eller at det trekker fra vinduene. Det kan også være lurt å tenke på å bytte vinduer dersom du bor i en bolig som har glassvinduer fra 80-tallet eller tidligere. Det har seg slik at jo eldre vinduene er, desto dårligere er isoleringen. Dette gjør at varmetapet blir større når det er kaldere i luften.

De vanligste spørsmålene blant folk som skal bytte vinduer er om de bør velge 2-lags eller 3-lags. Under har vi lagt ved en kort beskrivelse som viser forskjellen på de forskjellige typene av vinduer.

Hvilke glass finnes til vinduene?


2-lags

Her er det to lag med glass, hvor ett av dem har innebygget isolasjon. Disse glassene passer godt til steder som har mildere temperaturer.

3-lags

Her er det tre lag med glass, hvor to av glassene har innebygget isolasjon. 3-lags glass slipper ut mindre varme, har lav U-verdi og passer godt til steder som har mye vær og vind.

Energiglass

Energiglass er avanserte glass som sørger for at mer energi og varme slippes inn i rommet enn det som slippes ut.

Isolasjon og U-verdi


Det er viktig å tenke på hva slags glass man ønsker når man skal bytte vinduer. Hvor bra isolasjon man får, altså U-verdi på glasset, avhenger av hvilken type man velger. Enkelt sagt, jo lavere U-verdien er, jo bedre er varmeisolasjonen. Velger man et vindu med lav U-verdi vil det si at glasset er såpass godt isolert at det kan bli is og dugg på utsiden av vinduet. Årsaken er at temperaturen inne og ute vil være så forskjellig at det fører til dugg på vinduet.

Hva bør du vurdere når du skal bytte vinduer?


Det er flere ting å tenke på når man skal bytte vinduer. Det første er om man ønsker 2-lags eller 3-lags glass, og hvor lav U-verdien skal være på vinduet. Bygger du nytt hus er det regler på hva man kan velge, og ofte er det kun 3-lags som strekker til for å følge regelverket. Velger du 2-lags vindu er det viktig med varmkantlist for å unngå rim og kondens. Når du har funnet ut av det viktigste, er det valg av selve vinduet som står for tur. Du kan velge mellom side- og topphengslet, sikkerhetsvindu og toppsving for å nevne noen. Det finnes også forskjellige materialer, hvor de vanligste er PVC, aluminium og tre. Når du har fått det meste på plass, har du mulighet til å velge om du ønsker sprosser, ventiler i vinduet eller solskjerming.

Enova anbefaler at alle vinduer er godkjent av Norsk Dør- og Vinduskontroll. I tillegg poengteres viktigheten av korrekt monterte vinduer uten luftlekkasjer

Motta tilbud på billige vinduer

I samarbeid med

1

Fyll ut skjemaet

Trykk på knappen under og fyll ut skjemaet, det er gratis og uforpliktende.

2

Motta tilbud

Du vil motta en rekke tilbud fra forskjellige selskaper innen kort tid.

3

Velg din leverandør

Velg vindusleverandøren som er billigst og best for ditt behov.