Beste og billigste kiropraktor

Problemer med muskler, nerver eller skjelett?

Dersom du sliter du med ubehag i muskler, nerver eller skjelett, så finnes det en rekke dyktig kiropraktorer som kan være behjelpelige med behandlig av plagene dine. I dag er det svært vanlig å benytte en kiropraktor til slike plager, da disse plagene kan påvirke livskvaliteten. Å forstå årsakene bak disse plagene og finne effektive behandlingsmetoder er avgjørende for å gjenopprette trivsel og komfort. Les mer om hva en kiropraktor gjør og hva du kan forvente av pris nedenfor.

Hva er en kiropraktor?


En kiropraktor behandler skjelett- og muskellidelser hos mennesker, og behandlingen blir kalt for kiropraktikk. De aller fleste kiropraktorer i Norge arbeider som autorisert helsepersonell i privat praksis. En kiropraktor tar for seg prosessen helt fra diagnostikk til forebyggelse og behandling av de ulike smertene i systemet for nerve, muskel og skjelett. Kiropraktoren hjelper til med å opprettholde optimal funksjon i ryggsøylen, slik at smertenivået holdes nede.

Hva koster en kiropraktor?


Når du skal bestille behandling av en kiropraktor, vil prisen variere fra sted til sted, derfor er det lurt å sammenligne priser på flere kiropraktorer og velge deretter. Prisen for en førstegangskonsultasjon vil ofte være dyrere enn videre behandling, dette fordi kiropraktoren tar for seg en detaljert samtale med pasienten om diagnostikk og videre oppfølgende behandling. En tilnærmet kostnad for en førstegangskonsultasjon vil ligge på rundt 650 kr, hvor videre behandling ofte ligger på rundt 400 kr. Enkelte kiropraktorer opererer med rabatterte priser, for eksempel studentpris.

Hva kan en kiropraktor hjelpe deg med?


Nakkesmerter

Nakkesmerter er blant de vanligste problemområdene for pasientene til en kiropraktor. Låste ledd og stram nakkemuskulatur kan føre til smerter i hode, arm og nakke, samt svimmelhet. En kiropraktor er spesialist i behandling og diagnostisering av nakkeproblematikk, og vil hjelpe til med blant annet leddbehandling, tøyninger, muskulære teknikker og diverse øvelser og råd.

Ryggsmerter

Ryggsmerter deles inn i akutte ryggsmerter og kroniske ryggsmerter. Akutt ryggsmerte (akutt lumbago, hekseskudd eller kink) kommer ofte av løft, fall, vridninger eller nakkesleng. Kroniske ryggsmerter er definert som ryggsmerter som varer i over 3 måneder. Kiropraktoren sørger for at behandlingen tilpasses pasientens helsetilstand, og løsner opp stive ryggledd raskt og effektivt.

Brystsmerter

I mange av tilfellene kommer brystsmerter av muskelspenninger og låste ledd i brystryggen. Slike smerter kan beskrives som skarpe, krampeaktige smerter i brystet, konstant verk som varer i flere timer eller dager, smerte som forverres ved bruk av armer, nakkebevegelser og/eller dyp innpust. Kiropraktoren vil være behjelpelig med diagnose, behandling, rehabilitering og forebygging av slike smerter.

Trening

Trening er med på å redusere risiko for skader og smerter i kroppen. En viktig del av kiropraktorens behandlingsopplegg er å lære pasientene rikige øvelser basert på pasientens individuelle diagnose. Hjemmeøvelser, slik som uttøyninger, kondisjonsøvelser, styrkeøvelser og avspenningsteknikker er oppgaver som en kiropraktor kan instruere for pasientene sine.

Røntgen, MR og CT

Med 6 års utdannelse har kiropraktorer autorisasjon til å utføre skjelettrøntgen og vurdering av bildene. Fysioterapeuter, naprapater, osteopater eller akupunktører har ikke disse rettighetene. Røntgen, MR og CT er viktige supplement til å stille riktig diagnose ved forskjellige smerter. En røntgenundersøkelse kan avdekke blant annet brudd, feilstillinger, skjevheter, slitasje, beinskjørhet og mye annet.

Slik finner du riktig kiropraktor

1

Sammenlign kiropraktorer

Vi anbefaler at du sammenligner kiropraktorer innenfor ditt område.

2

Velg en passende time

Se hvilken priser og datoer som passer for ditt behov.

3

Finn din kiropraktorer

Deretter finner du din kiropraktor som kan hjelpe deg med lindring av muskel-, nerve- og skjelettproblemer.