Boligalarm sammenligning

Utstyr til boligalarm med detektorer og kamera

Slik får du beste boligalarm 2024

Vuderer du boligalarm til din bolig eller hytte? Det finnes en rekke forskjellige alarmselskaper og tjenester som tilbyr boligalarm, og for enkelte vil det være tidkrevende og vanskelig å finne det beste og billigste alarmsystemet til sitt behov. I et samarbeid med noen av Norges største aktører har vi funnet frem en enkel anbudstjeneste, slik at du kan spare både tid og penger. Ved å fylle ut ett enkelt skjema vil du innen kort tid motta uforpliktende tilbud fra alarmselskapene som er aktuelle for ditt behov. Enkelt, raskt og helt gratis.

Gratis og uforpliktende

Tjenesten er 100 % gratis og uforpliktende, du har med andre ord full rett til å takke nei til tilbudene du mottar. Ettersom alarmselskapene vet at de må konkurrere om deg som kunde kan du være sikker på at du får de beste tilbudene fra dagens marked. Enten du ønsker det beste utstyret, billig boligalarm, eller mer informasjon og hjelp til oppstart, så vil alarmselskapene være behjelpelige med din forespørsel.

Sammenlign boliglarm fra Sector Alarm, Verisure og flere - start prosessen ved å fylle ut skjemaet.

Få tilbud på boligalarm fra flere alarmselskap med ett enkelt skjema!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Fyll ut skjema
 • 2
  Velg alarmselskaper
 • 3
  Sammenlign tilbud
Fyll ut Boligalarm-skjema
Anbefalt
Tjenestetorget logo

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Ja, begge

App til mobil: Ja

En gratis og uforpliktende anbudstjeneste som videreformidler din søknad til en rekke FG-godkjente alarmselskaper. La selskapene konkurrere om sine beste priser og tilbud.

sectoralarm boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Ja, begge

App til mobil: Ja

Sector Alarm er et av landets raskest voksende alarmselskaper. Tilbyr alarm til innbrudd og brann, smarte hjem-løsninger og fornøydgaranti.

NKB Kundetilfredshet:77.6/100
SeeYou Kundeservice:67.3/100
Kundeservice:Man-tor 08:00-19:00, fre 08:00-16:00
verisure boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Ja, begge

App til mobil: Ja

Verisure er et av Norges største alarmselskap. Tilbyr boligalarm til innbrudd og brann, smarte hjem-løsninger.

NKB Kundetilfredshet:73.0/100
SeeYou Kundeservice:52.6/100
Kundeservice:man-søn 00:00-23:59
avarnsecurity boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Ja, begge

App til mobil: Ja

Avarn Security (tidl. Nokas) leverer sine alarmløsninger til både private og bedrifter. Tilbyr kameradetektor, trådløs alarm, og app til å skru av og på boligalarmen.

NKB Kundetilfredshet:Ikke målt
SeeYou Kundeservice:53.8/100
Kundeservice:Ukjent
tryggvakt boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Ja, begge

App til mobil: Ja

Trygg Vakt er et lokalt alarmselskap i Tromsø som primært satser på kunder innenfor området. Tilbyr både innbruddsalarm, brannalarm og fjernstyring fra mobilapp.

NKB Kundetilfredshet:Ikke målt
SeeYou Kundeservice:Ikke målt
Kundeservice:Man-fre 08:00-16:00
stanleysecurity boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Bedrift

App til mobil: Ukjent

Stanley Security er blant de større sikkerhetsselskapene med fokus på bedriftsmarkedet. Leverer sikkerhetsprodukter innen både innbrudd og brann, adgangskontroll, kameraovervåkning og flere.

NKB Kundetilfredshet:Ikke målt
SeeYou Kundeservice:Ikke målt
Kundeservice:Ukjent
falck boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Privat

App til mobil: Ja

Falck Alarm var ett av landets større alarmselskap, til de i 2017 ble kjøpt opp av Verisure. De tilbyr fremdeles sitt eget varemerke, men leverer nå de samme produktene som Verisure.

NKB Kundetilfredshet:Ikke målt
SeeYou Kundeservice:Ikke målt
Kundeservice:man-fre 08:00-16:00
homely boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Privat

App til mobil: Ja

Homely er et alarmselskap med boligalarm og brannalarm til en lav månedspris. Alarmproduktene kjøpes og monteres selv. Ink. FG-godkjent alarmstasjon.

NKB Kundetilfredshet:Ikke målt
SeeYou Kundeservice:81.6/100
Kundeservice:Man-fre: 09:00 - 17:00
wattle boligalarm

Innbruddsalarm: Ja

Brannalarm: Ja

Privat og bedrift: Privat

App til mobil: Ja

Wattle er en nordisk utfordrer i alarmmarkedet og tilbyr en alarm- og smarthusløsning hvor smarthussensorer benyttes som alarmkomponenter. Tilkoblet FG-godkjent alarmstasjon med utrykning inkludert i prisen.

NKB Kundetilfredshet:Ikke målt
SeeYou Kundeservice:Ikke målt
Kundeservice:Ukjent

Vi gjør oppmerksom på at oversikten kan inneholde feil eller mangler ved lesetidspunkt, spesielt rettet mot eventuelle tilbud og utstyrslister. Ved feil ber vi deg informere oss via vårt kontaktskjema.

Tips og råd innen boligalarm


Er du på utkikk etter en boligalarm? Å ta den riktige avgjørelsen når det gjelder boligalarmen kan ha stor betydning for din egen og dine nærmestes sikkerhet. Når du står overfor valget av en boligalarm, er det flere aspekter du bør ta i betraktning. Her er noen nyttige tips og råd som kan gjøre valget ditt litt enklere.

Det finnes en rekke tiltak som reduserer risikoen for innbrudd i ditt hjem. Sparebanken Sør har 5 nyttige tips, slik at du selv kan forebygge eventuelle innbrudd i ditt hjem. Lås alle dører og vinduer, la lyset være på, lat som du er hjemme, gjør det vanskeligere for innbruddstyver, og installer boligalarm.

Sist, men ikke minst: det anbefales at du ikke offentliggjør når du skal på ferie på sosiale medier, skriver NHO Service.

Med boligalarm får du en rekke forsikringsfordeler med på kjøpet. Boligalarmer.com skriver at ettersom installert boligalarm har en godt dokumentert effekt vil de fleste forsikringsselskapene gi avslag på forsikringspremien på innboforsikring. Hvor stor rabatt du får varierer fra selskap til selskap, og det er derfor viktig at du sjekker dette selv. Det er også viktig at du selv rapporterer dette til forsikringsselskapene da dette ikke vil gå av seg selv.

Med de nye og smarte appene til alarmselskapene kan du enkelt skru alarmen av og på, få melding når barna kommer hjem fra skolen, lese av temperaturen i boligen, samt installere smarte stikkontaker slik at du kan skru av og på belysning og få kontroll på energiforbruket til hjemmet ditt - alt ved bruk av en enkel mobilapplikasjon som du laster ned. Med dette kan du til og med skru av og på belysningen mens du er på ferie, som kan være med på å skremme vekk innbruddstyver.

I en artikkel fra NHO Service skrives det at det er rundt 30 ganger større sannsynlighet for innbrudd i boliger uten boligalarm. Det vises til tall fra forsikringsbransjen at tyvene ofte blir skremt av alarmen, og dermed stikker av med mindre gjenstander fra stedet. Det er viktig for å forhindre og oppdage potensielle innbrudd, samt varsle deg og vekter om trusler eller uønskede hendelser. En boligalarm gir en ekstra følelse av trygghet, reduserer risikoen for eiendomstap og beskytter dine kjære.

Har du boligalarm og innegående kjæledyr? Hos enkelte av boligalarmselskapene kan du justere følsomheten på detektorene, slik at kjæledyr opptil 35 kg kan rusle fritt i boligen mens alarmen er aktivert. Enkelte alarmselskaper har også skallsikring slik at alle dyr over 18 kg kan bevege seg fritt i hjemmet uten at alarmen blir utløst. Husdyr under 18 kg blir ikke påvirket av alarmsystemet. Hør med ditt alarmselskap om hvilken løsning de tilbyr.

Bransjeomtale av boligalarm - Oppsummering


Sector Alarm og Verisure er de største alarmselskapene i Norge. De har begge sine sterke og svake sider, og sammenlagt ser vi at begge stiller meget sterkt. Vår anbefaling er å innhente tilbud fra begge slik at man enkelt kan sammenligne utstyr og pris. Under finner du resultatene fra vår sammenligning.

Noen av våre kilder:

Enten du ønsker billig boligalarm eller det mest avanserte systemet så finnes det et stort utvalg. Les vår sammenligning av boligalarm og finn boligalarmen som passer for deg og ditt hjem.

Introduksjon til alarmselskapene


Sector Alarm

sector alarm banner

Sector Alarm har siden oppstart i 1995 blitt en av de ledende aktørende i Europa. Med over 170 000 kunder og 600 medarbeidere i Norge leverer de alarmløsninger til både boliger og bedrifter. I dag er Sector Alarm Norges raskest voksende leverandør av boligalarm.

- Sector Alarm "Din trygghet. Vår lidenskap."

Verisure

verisure banner

Securitas Direct (i dag Verisure) ble grunnlagt i 1988 som en del av Securitas i Norge. I 2006 gikk de ut som et eget selskap, og i 2014 byttet de navn til Verisure. I dag er Verisure Norges største boligalarmleverandør, med over 240 000 kunder i Norge.

- Verisure "Smart Alarms"

Hva tilbyr alarmselskapene?


Felles for begge alarmselskapene er at du får tilknytning til en døgnbemannet, FG-godkjent alarmstasjon, med fri vekterutrykning uansett falsk alarm eller ikke (med unntak av åpenbart misbruk). Begge tilbyr både boligalarm, brannalarm og innbruddsalarm, der utstyret tilpasses til nettopp din bolig. I tillegg har begge alarmselskapene god mulighet for utstyrstilpasning for boliger med husdyr, for mer informasjon om dette anbefales det at du tar kontakt med alarmselskapet. For rask og sikker overføring av alarmsignaler til alarmstasjon benytter begge alarmselskapene overføring via både Internett og GSM (mobilnettet). Du får også kontakt- eller panikkalarm, der du enkelt kan få rask hjelp dersom du trenger dette. Nettbasert kundeside og mobilapplikasjon følger også med begge. Alt av utstyr vil monteres av profesjonelle installatører.

Hjemmealarm illustrasjon

Sector Alarm

Hva kan du få?

Skreddersydd alarmpakke, gratis utrykning, personlig kontakt døgnet rundt, nøkkelservice med innvendig kontroll, tilknytning til alarmstasjon, rask og sikker overføring av alarmsignal, utrykning ved brann, kontroll av boligen ved utrykning, temperaturvakt, gratis app, egen kundeside, husdyrtilpasning, merker og skilt, Yale Doorman (fjernstyrt boliglås), vann- og temperatursensor, smartplugger og mer.

Trygghetsgaranti

Sector Alarm har livstidsgaranti på alle komponenter til boligalarmen så lenge du er kunde, og de garanterer god personlig service og tilgjengelighet døgnet rundt.

Verisure

Hva kan du få?

Skreddersydd alarmpakke, gratis utrykning, kontaktalarm, kundestøtte og døgnåpen alarmstasjon, tilknytning til alarmstasjon, rask og sikker overføring av alarmsignal, utrykning ved brann, kontroll av boligen ved utrykning, temperatursensor, gratis app, egen kundeside, husdyrtilpasning, merker og skilt, Yale Doorman (fjernstyrt boliglås), musedetektor, tale-og lytteenhet, vanndetektor, smartkontakter og mer.

Utvidet produktgaranti

Som kunde av Verisure får du en utvidet produktgaranti, som vil si at dersom noe av utstyret skulle bli ødelagt, så får du byttet utstyret kostnadsfritt så lenge du er kunde. Ved brann eller innbrudd, dekker Verisure inntil 10 000 kr i egenandel.

Hva kan jeg få av utstyr?


Sector Alarm

Hos Sector Alarm tilpasser de alarmsystemet etter din bolig og dine behov. Her kan du velge mellom flere produkter som gir deg økt sikkerhet og trygghet. Under finner du noen av produktene og tjenestene Sector Alarm tilbyr:

 • Optisk røykvarsler
 • Digital dørlås
 • Smartplugg
 • Vanndetektor
 • Fjernkontroll til alarmen
 • Magnetkontakt for dører og vinduer
 • Glassbruddsensor
 • Infrarød bevegelsesdetektor
 • Innendørs sirene
 • Betjeningspanel
 • Sentralenhet
 • Alarmskilt og klistremerker
 • Nøkkelbrikke og -boks
 • App
 • Og flere produkter innen overvåkingskameraer

Produktliste hentet: juni 2023. Ta kontakt med Sector Alarm for gjeldende kampanjetilbud og produktpakker.

Verv en venn

Ved å verve en venn som bestiller grunnpakken med røykvarsler og kamera fra Sector Alarm får du 100 kroner i avslag på månedsprisen din, i totalt 12 måneder. Dette tilsvarer en besparelse på hele 1200 kr over perioden. Vennen du verver vil få grunnpakke med to bevegelsesdetektorer med kamera og røykvarsler inkl. fri installasjon og få 50 kroner avslag på månedsprisen i ett år.

Verisure

Hos Verisure skreddersyr de alarmsystemet etter din bolig og dine ønsker. Her kan du velge mellom flere produkter som gir deg økt sikkerhet og trygghet. Under ser du en liste over noen av produktene og tjenestene Verisure tilbyr:

 • Røykvarsler
 • Dørlås
 • Nøkkelboks
 • Smartkontakt
 • Vanndetektor
 • Klimasensor
 • Varmepumpestyrer
 • Magnetkontakt
 • ZeroVision
 • Hovedenhet
 • Smarthjemsentral
 • Sirene
 • Verisure Voice
 • Alarmskilt
 • Flere produkter innen paneler og brikker
 • Flere produkter innen kameraer og video

Produktliste hentet: juni 2023. Ta kontakt med Verisure for gjeldende produktløsninger og pakketilbud.

Verv en venn, eller flere

For hver venn du verver, som blir ny kunde hos Verisure, får du 3 måneders gratis abonnement. For få 3 måneders gratis abonnement, må venn du verver ikke være eksisterende kunde fra før.

Smarte alarmløsninger


Det kommer alltid nye og smarte løsninger til boligalarm. Ved å holde seg oppdatert innenfor alarmmarkedet kan man få med de nyeste løsningene innen boligalarm. Det gjør ikke bare hverdagen tryggere, men boligen din blir også smartere. Når alarmen din blir koblet opp mot en app, har du full kontroll over hjemmet ditt enten du er ute i butikken eller på jobb. I tillegg kan du sette opp smartkontakter i huset ditt som gir deg kontroll over alle elektriske apparater. Med smartkontakter kan du skru opp varmen i huset eller se om lyset står på.

Sjekk hjemmet fra mobilen

Når du har koblet alarmen til appen din, kan du få appen til å gi deg påminnelser dersom du er litt glemsk. Appen kan da gi deg påminnelser på å skru av lyset på badet eller skru ned varmen når du drar bort på ferie. Det finnes mange fordeler med å ha en alarm-app på telefonen. I appen kan du enkelt se om vinduet på kjøkkenet eller soverommet står åpent eller om du har glemt å skru av kaffetrakteren. Om noen har glemt å lukke døren, kan du få varsling etter 5 minutter eller 10 minutter.

Unngå vannskader i din bolig

Vannlekkasjer i en bolig kan gjøre store skader dersom det ikke blir oppdaget på et tidlig tidspunkt. Det kan bli et omfattende renoveringsprosjekt - og en stor kostnad. Med en vanndetektor kan du få tidlig varsel dersom sensoren oppdager lekkasjen, slik at du raskt kan sette i gang tiltak. Ta kontakt med ditt alarmselskap dersom du ønsker tilleggstjenester.

Boligalarm best i test


Kundeserviceprisen 2023

Kundeservice til boligalarm test

Kundeserviceprisen har siden 2007 vært en årlig test av utvalgte kundesentre i Norge, og har blitt arrangert for 17. gang i 2023. I denne testen blir ca. 150 selskaper oppringt av 25 forskjellige observatører hver, for så å utgi seg for å være en kunde. Målingen har hovedfokus på mottak og velkomst, løsningen fra kundebehandleren, samt avslutning og totalinntrykk. Her vil hvert spørsmål få en poengsum basert på svarene som gis, og til slutt settes alt sammen til en prosentbasert tallverdi fra 0-100, der 100 er best.

Resultater

Fra Kundeserviceprisen 2023 er det tatt med 4 forskjellige alarmselskaper under sikkerhetsbransjen (Homely, Sector Alarm, Avarn Security og Verisure), der Homely fikk en sterk førsteplass.

Kilde: Kundeserviceprisen

alarmtest illustrasjon

Norsk Kundebarometer 2023

Sector Alarm og Verisure erfaringer

Norsk Kundebarometer har siden 2002 vært et årlig forskningsprosjekt fra Handelshøyskolen BI. Her avgir en rekke forbrukere sin tilfredshet og lojalitet til norske bedrifter. I årets undersøkelse er det samlet inn 150 virksomheter for 30 forskjellige bransjer, deriblant Boligalarm-bransjen. For Boligalarm-bransjen finner vi 2 forskjellige selskaper: Verisure og Sector Alarm. I undersøkelsen får vi vist frem egne tabeller for tilfredshet og lojalitet med tallverdi fra 0-100, der 100 er best.

Resultater

Fra Norsk Kundebarometer 2023 har Verisure vunnet undersøkelsen på tilfredshet og lojalitet. Verisure vinner med hele 75,4 tilfredshet og 76,9 på på lojalitet.

Kilde: Norsk Kundebarometer

Konklusjon


Hvem skal jeg velge?

Sector Alarm og Verisure er de største alarmselskapene i Norge. De har begge sine sterke og svake sider, og sammenlagt ser vi at begge stiller meget sterkt. Vi foreslår at det er opp til hver enkelt å finne boligalarmen som passer til nettopp sin bolig.

Ta i bruk knappen under så videresender vi deg til søknadsskjemaet for utfylling slik at du kan motta et uforpliktende tilbud fra enten Sector Alarm eller Verisure. Det er helt opp til deg hvem du velger.

Ønsker du billig boligalarm?


Klarer du ikke å bestemme deg for hvilket alarmselskap du vil velge? Forbrukernet har i samarbeid med en rekke firmaer funnet frem en tjeneste som forenkler din hverdag. Ved å ta i bruk skjemaet under vil du motta tilbud fra mange forskjellige leverandører som skreddersyr sine tilbud til ditt behov og dine ønsker. Dette er en anbudstjeneste som gjør at leverandørende vil sloss om deg som kunde, da kan du få mange gode tilbud - slik at du får billig boligalarm. Tjenesten er 100 % gratis og tilbudene er helt uforpliktende, du har ingenting å tape!