Husalarm

Beste og billigste husalarm 2024

En husalarm kan spille en store rolle i å beskytte hjemmet og sikkerheten til familien din. Med en god husalarm kan du føle deg trygg med viten om at hjemmet ditt er beskyttet mot inntrengere, brann eller andre nødsituasjoner. Dersom du har ankommet på denne siden er du sannsynligvis på utkikk etter husalarm til hjemmet ditt. Vi kan anbefale å bruke en anbudstjeneste på husalarm, slik at du slipper å bruke tid på finne alle alarmselskapene i Norge. Ved å benytte denne anbudstjenesten vil alt bli gjort for deg. Fyll ut skjema, motta tilbud og velg leverandør. Enklere blir det ikke.

Motta tilbud fra ulike alarmleverandører ved å trykke på knappen under.

Hold hjemmet ditt trygt med en husalarm


En husalarm, også kjent som boligalarm, er en elektronisk sikkerhetsenhet som er installert i et hjem eller en fritidsbolig for å oppdage og varsle om innbrudd eller andre potensielle farer, slik som brann. Husalarmen har gjerne flere sensorer, slik som røykdetektorer, bevegelsessensorer, dørsensorer og vindussensorer. Når en fare blir oppdaget, vil husalarmen utløse en høy alarmlyd, og varsle en ekstern overvåkningssentral eller kontakte huseieren. Dette vil gi en rask respons for å begrense skaden, øke sikkerheten til hjemmet og de som bor der. Dersom du har et eget hus eller fritidsbolig er det anbefalt med husalarm for å beskytte deg, din famile og dine eiendeler fra uønskede hendelser. I en artikkel fra NHO Service er det vist at det er 30 ganger større sannsynlighet for innbrudd dersom ditt hjem ikke er utstyr med alarm. En grunnpakke for husalarm vil som regel dekke både brann og innbrudd.

Les videre for å finne ut mer om billigste husalarm.

Beskytt ditt hjem med husalarm


Ønsker du å sikre hjemmet ditt med en husalarm, men er usikker på hvor du skal starte? Vi gir deg en god pekepinn på hva du trenger å vite for å ta et informert valg om husalarm. Vi tar for oss ulike typer husalarmer som finnes på markedet, priser, fordeler og ulemper ved alarm med og uten abonnement, samt de vanligste feilene man kan gjøre ved installasjon og bruk av en husalarm. Når du er klar for å gå videre og ønsker å få tilbud fra flere alarmselskaper, er det enkelt å gjøre det via vår nettside. Klikk på lenken nedenfor for å bli kontaktet av alarmselskapene med deres beste tilbud. Med hjelp fra våre anbefalinger, kan du trygt installere en husalarm og beskytte hjemmet ditt.

Prisen på husalarm kan variere basert på en rekke faktorer, slik som hvilken type husalarm man velger, antall sensorer, samt prisen på installasjon og om man velger en husalarm uten abonnement. En husalarm uten abonnement koster vanligvis fra 2000 kroner og oppover, mens en husalarm med abonnement koster gjerne fra 100 til 500 kroner i måneden avhengig av leverandør og størrelse. Det er også vanlig å måtte betale et månedlig eller årlig abonnementsavgift, avhengig av alarmtjenestens kvalitet og funksjoner.

En husalarm uten abonnement er en enkel boligalarmsløsning som ikke krever at du betaler for en ekstern overvåkningstjeneste. I stedet fungerer husalarmen som en selvstendig enhet, og varsler deg umiddelbart hvis det oppdages en trussel i hjemmet eller fritidsboligen. En husalarm består av sensorer som registrerer bevegelse, enten ved at dører eller vinduer åpnes/knuses, samt sensorer for brann. Alarmen vil da utløses når en trussel oppdages. Med en husalarm uten abonnement slipper du å betale månedlig eller årlige kostnader for utrykning med vektertjeneste, og fordelen er at du har full kontroll over alarmsystemet og dens funksjoner. Husalarmen kan også varsle deg direkte via en app på smarttelefonen din eller på en dedikert kontrollenhet i hjemmet ditt. Du kan også velge å utvide systemet og legge til flere sensorer eller funksjoner etter behov uten å måtte bekymre deg for å endre abonnementsplanen din. En ulempe med en husalarm uten abonnement er imidlertid at den bare varsler deg, og du er selv ansvarlig for å kontakte politiet i en nødsituasjon. Det kan også være begrensede funksjonaliteter sammenlignet med avanserte alarmsystemer som er koblet til en vektertjeneste med utrykning. Alt i alt, hvis du bor i et trygt nabolag eller har andre sikkerhetstiltak på plass, kan en husalarm uten abonnement være en enkel og rimelig løsning for å øke hjemmesikkerheten din. Men hvis du ønsker en mer omfattende og profesjonell alarmsløsning, bør du vurdere å installere en husalarm med abonnement.

En husalarm med abonnement krever en månedlig eller årlig kostnad for en alarmsentral med vektertjeneste. Dersom det oppdages en trussel vil husalarmen varsle en ekstern alarmsentral, og i tillegg vil sensorene som oppdager bevegelse, bli aktivert og utløse en alarmlyd for å skremme bort tyvene. Alarmsentralen vil da evaluere situasjonen og kontakte nødetatene, deg og eventuelt andre angitte kontakter. Dette kan inkludere å sende en vekter til boligen din, ringe politiet eller brannvesen, sende et varsel til telefonen din eller en kombinasjon av disse tiltakene. Ekstra tjenester som kameraovervåkning, tilgangskontroll, automatisk belysning, termostatstyring, samt enkel tilgang til andre dataer via en app på mobiltelefonen din, kan også legges til i abonnementet. Montering av profesjonelle og sertifiserte montører er ofte en del av tilbudene, og de fleste tilbyr også skilt og merker til plassering på utsiden av huset. Ved å tydelig merke at ditt hus er sikret mot innbrudd reduseres risikoen ved innbrudd med hele 30 ganger. Selv om husalarm med abonnement vanligvis er dyrere enn husalarm uten abonnement, kan det gi økt sikkerhet og beskyttelse for hjemmet ditt. Risikoen for innbrudd, tyveri og andre farer i hjemmet ditt kan reduseres med en husalarm som har vektertjeneste med utrykning.

Om du velger en husalarm med eller uten abonnement, avhenger av dine krav og behov. En av faktorene som bør vurderes når du velger et alarmsystem, er å sørge for at det er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjenningsnevnd. Dette sikrer at alarmsystemet oppfyller de nødvendige standardene og vil potensielt kunne redusere kostnadene for boligforsikringen din. Alarmsystemer som ikke er FG-godkjente kan være mindre effektive og dermed øke risikoen for tap og skade på eiendommen din.

Utforsk fordelene med smarte husalarmer


En smart husalarm er et alarmsystem hvor det meste kan styre med mobiltelefonen. En rekke sensorer og apparater i hjemmet, inkludert dør- og vindussensorer, bevegelsessensorer, kameraer og smarte låser, kan kobles til smarte alarmer. En av fordelene med en smart alarm er muligheten til å overvåke huset ditt når du ikke er hjemme. Når en trussel blir oppdaget, kan du få varsler på mobilen og umiddelbart ta de nødvendige tiltakene som trengs. Dersom du har husalarm med abonnement, vil du ha økt sikkerhet ved at alarmen er koblet opp til en ekstern alarmsentral med vektertjeneste. Integrering med andre smarte enheter i hjemmet er en annen fordel med en smart alarm. Smarte lys kan kobles til et alarmsystem slik at lysene slår seg på når alarmen utløses. Smarte termostater kan kobles til alarmsystemet slik at temperaturen i huset automatisk justeres når du forlater hjemmet eller kommer tilbake.

I et smarthus kan en smart husalarm også gi mer komfort. Når barna kommer hjem fra skolen eller når du kommer hjem, kan du programmere alarmen til å slås av automatisk. Når du er hjemme, kan du også bruke stemmestyringsteknologi til å slå av eller på alarmen. Alt i alt kan en smart husalarm i et smarthus være et avansert og effektivt alarmsystem som øker beskyttelsen og kontroll over hjemmet ditt.

Føl deg trygg

Et hjem utstyrt med husalarm vil i de fleste tilfeller virke avskremmende for innbruddstyver. Skrem vekk tyvene før innbruddet skjer, ikke mist dine uerstattelige eiendeler.

Hjelpen er nær

Med husalarm tilkoblet alarmsentral vil alarmselskapet sende ut vekter for å sjekke ut situasjonen. Før utrykning vil du motta en telefonoppringning til din registrerte telefon for å avdekke falsk alarm.

Billigste på markedet

Ettersom din søknad blir sendt ut til flere leverandører vil du motta de beste tilbudene på markedet. For at et alarmselskap skal få deg som kunde må de tilby et bedre tilbud enn konkurrenten.

Motta et skreddersydd tilbud på husalarm


Ettersom det finnes et hav av alarmleverandører i Norge kan det for mange være vanskelig å velge det rette alarmselskapet. Pris, kvalitet, dekningsområde og diverse andre krav er alle faktorer som må tas i betraktning ved manuell søking. Ved å ta i bruk en anbudstjeneste kan du enkelt få tilbud fra flere forskjellige alarmleverandører samtidig. Alt du gjør er å fylle ut et skjema med de sikkerhetsbehovene du har og du vil deretter få tilbud fra alarmselskapene. Husk å få med mest mulig detaljerte ønsker, slik at du mottar et skreddersydde tilbud som passer akkurat deg og din bolig. Dersom du ønsker husalarm med kamera, trådløs husalarm eller et alarmsystem som tillater husdyr innendørs er det viktig å opplyse om dette.

Benytter du denne tjenesten kan du være sikker på at alarmselskapene passer for deg. Vi vil finne frem de beste tjenestene slik at du slipper å finne dem selv. Spar tid, penger og stress, bruk Forbrukernet som din fremtidige portal for forbrukertjenester i Norge. Så blir jobben gjort for deg. Dersom du ikke er 100 % fornøyd med noen av tilbudene som du mottar er det bare å ignorere svarene.

Prøv en anbudstjeneste!

I samarbeid med

1

Send skjema

Trykk på skjemaknappen nederst på siden, det er helt gratis og helt uforpliktende.

2

Vent på tilbud

Innen kort tid vil du motta tilbud fra mange forskjellige alarmselskaper i Norge.

3

Hvem velger du?

Velg alarmselskapet og husalarmen som du mener er best for ditt behov. Enkelt og greit.