Forbrukernet Advokater

Slik får du en dyktig advokat

Trenger du en dyktig advokat? Det finnes hundrevis av advokater i Norge, og da kan det være vanskelig å finne den beste for sin sak. Noen advokater er for dyre, mens andre mangler den nødvendige kompetansen. Ved bruk av denne anbefalte anbudstjenesten kan du sammenligne tilbud fra en rekke advokatfirmaer som vil konkurrere om din sak. Med stor konkurranse kan du få gode tilbud som du ellers ikke ville fått, raskt og effektivt.

Tjenesten er i seg selv 100 % gratis og uforpliktende, som betyr at du kan takke nei til alle tilbudene du mottar. Merk at du ikke vil motta gratis rådgivning, men du har mulighet til å sammenligne både kompetanse og priser uten at det koster deg noe.

Rask og effektiv advokathjelp


Det tar kun et par minutter å fylle ut skjemaet, og du mottar raskt svar på din henvendelse av advokater med spisskompetanse innen ditt område. Ved å bruke en anbudstjeneste slipper du å lete frem advokater selv, da denne jobben blir gjort for deg. Det er en enkel prosess hvor alt du trenger å gjøre er å bruke noen minutter av din tid: beskriv dine behov og din sak, sammenlign de aktuelle tilbudene og velg det tilbudet som passer deg best. Ettersom advokatene vet at de konkurrerer om deg som kunde sørger du for å få markedets beste tilbud, og siden tjenesten er gratis og uforpliktende har du ingenting å tape.

Ofte stilte spørsmål om advokater


Sitter du med en rekke spørsmål knyttet til advokater? Ved å lese våre svar på ofte stilte spørsmål om advokater, kan vi hjelpe deg med å ta informerte beslutninger, enten det gjelder kostnader, juridiske rettigheter eller hvilken oppgaver en advokat har. Ta en nærmere titt på vår ofte stilte spørsmål seksjon til høyre, og kanskje finner du svar på noe du har lurt på:

En advokat er en tittel på en jurist som gir juridisk rådgivning og representerer sine klienter i rettssaker, rettsforhandlinger og andre juridiske prosedyrer. De er kvalifisert til å praktisere loven og har gjennomgått juridisk opplæring. Advokater spesialiserer seg ofte innenfor mindre områder. Det er dermed naturlig at et advokatfirma har flere dyktige advokater tilgjengelig. Noen områder er transaksjoner, avgift og skatt, eiendom, teknologi, media, skade på person og eiendom, krangel, arv, samt andre områder som både bedrifter og privatpersoner kan ha behov for bistand innenfor.

Blir man siktet i en straffesak vil man som regel ha krav på en forsvarsadvokat. Skulle du bli offer for en straffbar handling har du som regel rett til en bistandsadvokat. Du har også mulighet til å anskaffe en advokat for bistand med personlig rådgivning, og det vil være svært naturlig for virksomheter å ha tilgang til en fast og stabil advokatforbindelse.

Fri rettshjelp vil si at staten dekker hele eller deler av advokatkostnadene dine. Dette er kun ved spesielle saker, og vil i mange tilfeller kun gjelde dersom det er snakk om store kostnader i forhold til personlig økonomi. I visse tilfeller har man rett på fri rettshjelp uavhengig av inntekt, f.eks. hvis man har blitt utsatt for vold. Les mer om fri rettshjelp hos Advokat.no.

Prisene for en advokat kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert advokatens erfaring, ekspertise, sted, type sak og kompleksiteten i saken. Timesprisen til en advokat varierer vanligvis fra 1.100 til 6.000 kr. Mens noen advokater tar en timespris, kan andre ha faste priser for bestemte tjenester. Videre er det viktig å huske at enkelte advokater kan tilby gratis konsultasjoner der du kan diskutere saken din og få en idé om kostnadene før du tar en avgjørelse. Avhengig av din økonomiske situasjon og sakens omstendigheter, kan enkelte klienter også kvalifisere seg for offentlig finansiert rettshjelp.

Kan jeg få advokat gjennom forsikringen min?


Mange forsikringer gir dekning for juridisk hjelp, som gir deg retten til å motta juridisk bistand betalt av forsikringen din. Dette innebærer at forsikringen kan dekke utgiftene ved å engasjere en advokat hvis du befinner deg i en juridisk tvist eller trenger juridisk hjelp. For å forstå hvilke typer juridiske saker som dekkes av rettshjelpsdekning, er det viktig å sjekke forsikringsvilkårene nøye for å se hvilke typer saker som dekkes, eventuelle begrensninger og om det er en egenandel. Det anbefales å ta kontakt med forsikringsselskapet ditt hvis du befinner deg i en situasjon der du trenger juridisk hjelp, slik at du kan få mer informasjon om dine rettigheter og hvordan du kan benytte deg av rettshjelpsdekningen.

Hva kan en advokat hjelpe med?


En advokat ivaretar dine interesser slik at du trygt kan henvende deg uansett sak. Advokater har taushetsplikt, som betyr at alt blir mellom deg og din advokat. Du kan forvente profesjonell rådgivning av en person som innehar stor praktisk og faglig innsikt innenfor feltet sitt. Under er noen av de vanligste områdene hvor advokater vil være til hjelp:

Eiendomsrett

Har du kjøpt bolig hvor det har vist seg å være mangler, fuktproblemer, skadedyr eller opplysningsfeil? Med en advokat kan du få hjelp med saker som omhandler erstatning og/eller prisavslag.

Familie- og arverett

I saker som omhandler familie vil en advokat hjelpe med å finne gode løsninger for partene. En advokat vil blant annet være til hjelp ved saker som omhandler skilsmisse, skiftesaker, arv og samboerforhold.

Erstatningsrett

Erstatninsrett tar for seg erstatningssaker, hva som skal erstattes og eventuelt hvor stort beløp det er snakk om. Om du kvalifiseres til erstatning avhenger av saken og om du oppfyller kravene.


Finn riktig advokatfirma


Forbrukernet er en portal som samler de beste tjenestene slik at du kan spare både tid og penger når du skal velge tjenester. Vårt mål er å finne frem de beste, billigste og enkleste tjenestene fra dagens marked, slik at du selv slipper å lete. Denne anbudstjenesten hjelper deg å finne riktig advokatfirma på en rask og effektiv måte, samtidig som den er 100 % gratis og uforpliktende. Alt du må gjøre er å følge 3 enkle steg for å finne det beste advokatfirmaet for din sak. Enklere blir det ikke.

Prøv en anbudstjeneste!

1

Fyll ut skjema

Fyll ut et enkelt og uforpliktende skjema, beskriv din sak slik at tilbudene du får blir skreddersydde for nettopp din sak.

2

Sammenlign advokater

Som regel mottar du tilbud innen 2 virkedager. Sammenlign advokater, prisklasser og kompetanseområder.

3

Velg riktig advokat

Det er opp til deg hvem du velger. Basert på tilbudene du mottar kan du velge advokaten som passer best for din sak.