Søk om forbrukslån

forbrukslån-bilde

Skal du søke forbrukslån?

Et forbrukslån kan være gunstig dersom du trenger penger og har mulighet til å nedbetale lånet i løpet av relativt kort tid. Det finnes flere titalls banker som tilbyr forbrukslån, og da kan det være vanskelig å finne det beste og billigste forbrukslånet for sitt behov. Vi har satt sammen en oversikt, slik at du kan sammenligne noen av markedets aktører innenfor forbrukslån-bransjen.

Husk at det er uforpliktende å søke om forbrukslån, derfor kan det være lurt å sammenligne mange forskjellige tilbud, slik at man til slutt kan peke ut det beste forbrukslånet. Vi anbefaler bruk av en låneformidler ettersom disse sender søknaden videre til mange forskjellige banker, slik at det blir konkurranse om å gi deg den beste renten.

Hva er et forbrukslån?


Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Som regel må du stille sikkerhet i eiendeler (bolig, bil, båt, etc.), men med et forbrukslån slipper man å stille i eiendeler for å få innvilget lånet. Ettersom bankene gir forbrukslånet uten sikkerhet må de sette en høyere effektiv rente enn for eksempel boliglån. Ofte er forbrukslån begrenset til et lånebeløp mellom 5 000 og 600 000 kr, med nedbetalingstid fra 1 til 5 år.

Santander

santander forbrukslån

Type: Bank

Lån: 30 000 - 400 000 kr

Eff. rente: 8,2 % - 28,8 %

Aldersgrense: 23 år

Min. inntekt: 200 000 kr

En solid bank med bra rente. Få tre betalingsfrie måneder per år, hvis du har hatt lån hos Santander i over seks måneder. Du kan også tegne betalingsforsikring som gir hjelp ved uførhet, arbeidsledighet eller dødsfall.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:7,9 - 17,9 %
Termingebyr:30 kr
Etabl.gebyr:950 kr
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-fre: 08:00 - 21:00

Tjenestetorget Finans

tfinans forbrukslån

Type: Låneformidler

Lån: 10 000 - 500 000 kr

Eff. rente: 6,06 - 38,54 %

Aldersgrense: 24 - 70 år

Min. inntekt: 200 000 kr

Tjenestetorget Finans er en låneformidler som samarbeider med 17 forskjellige banker. Tjenestetorget Finans videreformidler søknaden din til de aktuelle bankene, hvor du til slutt kan sammenligne tilbudene du mottar. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:6,9 - 24,9 %
Termingebyr:-
Etabl.gebyr:-
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-tor: 09:00 - 17:00

Sambla

sambla forbrukslån

Type: Låneformidler

Lån: 5 000 - 600 000 kr

Eff. rente: 6,82 - 48,76 %

Aldersgrense: 18 år

Min. inntekt: 120 000 kr

Sambla er en låneformidler som samarbeider med 20 forskjellige banker. Bankene vil konkurrere om å tilby det beste tilbudet, slik at du kan få lavest mulig rente. Over 280 000 kunder har sammenlignet forbrukslån via Sambla siden 2014.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:4,90 - 24,9 %
Termingebyr:-
Etabl.gebyr:-
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man: 09:00 - 20:30
Tir-ons: 13:00 - 20:30
Tor: 09:00 - 20:30
Fre: 09:00 - 17:00

Instabank

instabank forbrukslån

Type: Bank

Lån: 5 000 - 500 000 kr

Eff. rente: Eks. 10,97 %

Aldersgrense: 23 år

Min. inntekt: 250 000 kr

Instabank tilbyr forbrukslån i form av nedbetalingslån eller kredittramme, i tillegg til refinansiering av gjeld. Med fleksibel kredittramme kan du selv velge hvor mye du ønsker å tilbakebetale hver måned, pluss et minimumsbeløp. Ikke krav om norsk statsborgerskap.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:7,99 – 19,99 %
Termingebyr:45 kr
Etabl.gebyr:990 kr
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-fre: 07:00 - 20:00
Lør: 10:00 - 17:00

Bank Norwegian

norwegian forbrukslån

Type: Bank

Lån: 5 000 - 600 000 kr

Eff. rente: 6,57 - 30,25 %

Aldersgrense: 20 år

Min. inntekt: Fast

Bank Norwegian er en meget kjent tilbyder av forbrukslån i Norge, og er i tillegg kjent for sine kredittkort. De tilbyr en fleksibel kredittramme, rask respons og høy kundetilfredshet. Ingen etableringsgebyr på rammelån, ellers variabelt gebyr. Bank Norwegian tilbyr laveste rente på Grønt lån.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:5,99 - 20,99 %
Termingebyr:30 kr
Etabl.gebyr:5 000 - 600 000 kr: 0 - 995 kr
5 000 - 200 000 kr: 0 kr
5 000 - 350 000 kr: 950 kr
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-fre: 10:00 - 16:00

Vi gjør oppmerksom på at økonomiske beslutninger også bør bygge på informasjon fra selskapenes egne nettsider. Oversikten er ikke en komplett liste over alle banker og låneformidlere i Norge. Dersom du finner feil med innholdet, vennligst ta kontakt.

Våre kriterier - Slik rangerer vi forbrukslån


Når vi rangerer forbrukslån er vi alltid på utkikk etter den laveste effektive renten. Den største utfordringen med dette er at renten blir bestemt av banken basert på en individuell vurdering, og kan variere fra en person til en annen. For å gjøre dette så enkelt som mulig bruker vi de lovpålagte låneeksemplene som selskapene selv opplyser om. Det er viktig å merke at rentene er eksempler, og kan variere fra renten du selv mottar. I tillegg til rente ser vi på minsterente, maksimumsrente, etableringsgebyr og termingebyr, samt antall samarbeidspartnere (altså banker) for låneformidlerne.

Hvorfor velge forbrukslån?

Den største fordelen med forbrukslån er at lånet kan brukes til det man måtte ønske. Med boliglån og billån er man låst til kjøp av henholdsvis bolig og bil. Det er viktig å huske på at et forbrukslån er relativt dyrt, vi anbefaler derfor at det tilbakebetales raskest mulig.

Hvem tilbyr forbrukslån?

Ettersom et forbrukslån gir høy fortjeneste for bankene og har høyere rente enn vanlige boliglån, er det flere som har valgt å tilby dette. Vi ser dette da det finnes mange långivere som har valgt å eksklusivt tilby forbrukslån. Eksempler på disse eksklusive långiverne, også kalt «online banker», er OPP Finans, Bank Norwegian, yA Bank, Komplett Bank og Nordax Bank for å nevne noen.

Hva koster et forbrukslån?

Det er mye å passe på når man skal søke om forbrukslån, det er både renter, avgifter og gebyrer. For å holde styr på lånet er det viktig at man sjekker renten. Her er det noe som heter nominell og effektiv rente. Nominell rente er en løpende rente i en bestemt periode og avgjør hvor mye du skal betale tilbake for å få lånet. Effektiv rente er gebyrer og kostnader, i tillegg til den nominelle renten.

Fordeler med låneformidlere


Enkelt å sammenligne. Fordelen med en låneformidler er at du kan spare tusenvis av kroner ved å gjøre de riktige valgene. Ved å sjekke flere potensielle forbrukslån via en låneformidler, er det større sannsynlighet for å få et billig forbrukslån med gunstig rente.

Enklere søknadsprosess. Du sender inn én enkelt søknad og får svar fra en rekke forskjellige banker. Du slipper å lete frem og sende inn en drøss med søknader via de forskjellige bankene.

Fleksibelt og kundetilpasset. Dersom noen banker sier nei, kan det godt hende at andre sier ja. Bankene stiller forskjellige krav til inntekt, aldersgrende, statsborgerskap og annet som kan være relevant.

Uforpliktende og gratis. Det er uforpliktende å søke forbrukslån via en låneformidler. Husk at du kan motta så mange tilbud du måtte ønske, og du har full rett til å takke nei til alle tilbudene du mottar.

Ulemper med forbrukslån


Høy rente. Selv om det er mange som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, vil dette speiles gjennom en rente som er mye høyere enn vanlig boliglån. Dette er kanskje en åpenbar ulempe, men den er såpass viktig at vi velger å poengtere dette. Det finnes andre alternativer, for eksempel kredittkort, som tilbyr rentefri kreditt i et visst antall dager.

Vanskelig å få oversikt. Et forbrukslån har som oftest gebyrer, renter og andre kostnader, og da kan det være vanskelig å vite hva lånet egentlig koster. I all finansiell markedsføring er det lovpålagt å inkludere et låneeksempel, som demonstrerer den effektive renten og totale kostnaden ved lånet, slik at mår får et visst innblikk i hva lånet vil koste.

Forbrukslån eller kredittkort?


Et forbrukslån har som regel lavere effektiv rente enn den ved kredittkort, men forskjellen er at forbrukslånet vil løpe fra dagen det ble godkjent eller brukt (avhengig av banken). Med et kredittkort har man mulighet til å tilbakebetale beløpet før det blir en ekstra kostnad, også kalt rentefri kreditt. Denne varer i et visst antall dager, ofte mellom 30 - 45, avhengig av kredittkortet. Kredittkort er dog ofte begrenset til en viss sum med kreditt, og er gjerne en del lavere enn hva grensen er ved et forbrukslån.

Ofte stilte spørsmål om forbrukslån


Når du skal velge et forbrukslån, er det flere faktorer å ta hensyn til, som effektiv rente, vilkår og gebyrer. Til høyre kan du få noen svar på ofte stilte spørsmål som mange lurer på. Du kan lese mer om hva du bør tenke på når du skal søke forbrukslån og om du kan få forbrukslån på dagen. Vi vil hjelpe deg med å finne det beste forbrukslånet for dine behov.

For å få godkjent forbrukslån er det viktig å ha en god kredittvurdering med en pålitelig betalingshistorikk. I tillegg vil långivere vurdere inntekten din for å sikre at du har tilstrekkelig evne til å betale tilbake lånet. Det er viktig å opprettholde en sunn balanse mellom gjeld og inntekt, og du bør fylle ut søknaden fullstendig og levere all nødvendig dokumentasjon. For å finne det beste lånetilbudet med rimelige renter og vilkår, kan det være nødvendig å sammenligne tilbud fra flere långivere.

Nesten alle personer som er myndige har muligheten til å ta opp et forbrukslån. Generelt sett må du være minst 18 år gammel, men de fleste bankene har en aldersgrense på 23/25 år, ha en fast inntektskilde, være i stand til å tilbakebetale lånet og ikke ha noen betalingsanmerkninger for å kvalifisere seg for et forbrukslån. Før de bestemmer seg for å godkjenne et lån, vurderer långivere ofte hver søknad individuelt basert på økonomisk situasjon, kredittvurdering og evne til å tilbakebetale. Det er viktig å huske på at kriteriene kan variere avhengig av långiveren og lånetilbudet.

Tiden det tar å få et forbrukslån vil variere avhengig av långiveren og deres prosesser. Mens noen långivere kan gi rask godkjenning og utbetaling i løpet av samme dag, kan andre ta flere dager eller uker. Søknadens kompleksitet, om du har nødvendig dokumentasjon tilgjengelig og eventuelle ytterligere verifiseringer som kreves, kan alle påvirke søknadsprosessen. For å finne ut nøyaktig når du kan forvente å få forbrukslånet ditt, er det bedre å kontakte den enkelte långiveren.

Valget mellom kredittkort og forbrukslån påvirkes av flere faktorer. Kredittkort gir deg frihet til å bruke penger som du ønsker, men har høyere renter. På lang sikt kan forbrukslån med faste betalinger og lavere renter være mer kostnadseffektivt. Et forbrukslån kan være mer passende hvis du trenger et større lånebeløp og har mindre behov for fleksibilitet. Før du tar en beslutning, bør du vurdere din økonomiske situasjon, ønsket lånebeløp og evnen til å tilbakebetale lånet.

For å bli kvitt forbrukslån, er det flere trinn du kan følge. Først og fremst, få en god oversikt over lånet og rentesatsen. Deretter lager du en grundig budsjetteringsplan for å redusere unødvendige utgifter og frigjøre mer penger til tilbakebetaling. Betal mer enn det nødvendige minimumsbeløpet hver måned for å fremskynde nedbetalingen. Vurder å øke inntekten ved å ta på deg mer arbeid eller selge eiendeler. Be långiveren om å senke rentesatsen eller forbedre vilkårene. Unngå å pådra deg mer gjeld underveis. Oppretthold motivasjonen og søk råd fra økonomiske eksperter som kan gi deg veiledning dersom den økonomiske situasjon har blitt utfordrende.

Forbrukslån for studenter


Som student kan det være økonomisk vanskelig med tanke på at man skal leve som et normalt menneske ved siden av studiene. Flere studenter sliter med å finne seg en jobb ved siden av studiene for å komme seg igjennom en tøff hverdag. Finnes det noen enkle knep for å komme seg igjennom en økonomisk knipe ved å bruke forbrukslån for studenter? Dessverre vil et forbrukslån gjøre vondt verre for en student. For det første er det en rekke krav for få innvilget et forbrukslån. De fleste banker i Norge har en aldersgrense på enten 23 år eller høyere, og man må ha en fast årlig inntekt på over 200 000 kroner. Det vil også være gebyrer og renter som løper på forbrukslånet, dermed sitter man igjen med en skyhøy kostnad til slutt. Forbrukslån for studenter er ikke å anbefale med mindre man har en stabil og trygg økonomi – vurder dette nøye.

Ønsker du flere alternativer? Prøv en låneformidler!

1

Send skjema elektronisk

Trykk på knappen under og fyll ut skjemaet til låneformidleren, det er gratis og uforpliktende. Husk å sjekk at informasjonen er korrekt før du sender inn, slik at alt blir riktig.

2

Motta tilbud

Du mottar deretter en rekke tilbud fra forskjellige långivere som er aktuelle for din situasjon. Vurder tilbudene nøye, spesielt den effektive renten, og gjør ditt valg deretter.

3

Velg långiver

Når du har bestemt deg for hvem du ønsker å velge er det bare å fullføre søknaden. Husk at tjenesten er gratis og uforpliktende, så du har full mulighet til å trekke deg før prosessen er fullført.

Annonselenke

Eks: eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr. Totalt: 196 600 kr.