Lånekalkulator til forbrukslån

forbrukslån-bilde

Prøv vår forbrukslånkalkulator

Det finnes flere titalls tilbydere av forbrukslån i Norge, og da kan det være vanskelig å sammenligne kostnadene og få et billig forbrukslån. For å gjøre jobben din enklere har vi utviklet en unik forbrukslånkalkulator som regner ut månedlig kostnad, total kostnad og effektiv rente for alle forbrukslånene som er inkludert i vår oversikt.

Du kan søke om lånet direkte fra søknadsknappene, vi kombinerer låneformidlere og banker slik at du selv kan velge om du vil motta ett enkelt tilbud eller tilbud fra mange forskjellige banker. Vi anbefaler bruk av en låneformidler slik at bankene kan konkurrere om å gi deg sine beste tilbud.

Prøv vår lånekalkulator


Sammenlign forskjellige banker og låneformidlere under.

Ved å bruke nominell rente, termingebyr og etableringsgebyr, samt ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, regner kalkulatoren ut den effektive renten ved forbrukslånet. Merk at etableringsgebyr trekkes fra lånebeløpet, og total tilbakebetaling vil dermed bli lavere for visse banker med større etableringsgebyr. Gebyrene finnes under "Mer informasjon".

Låneformidler eller bank?

En bank vil gi ett enkelt tilbud, mens en låneformidler formidler søknaden videre til mange forskjellige banker, slik at du selv kan sammenligne tilbudene. Det er uforpliktende å søke, du kan derfor sammenligne så mange tilbud du ønsker.

sambla

Lån: 5 000 - 600 000 kr

Periode: Fleksibel

Effektiv rente*: 15.62 %

Tilbakebetalt: 91 964 kr

Estimert månedsbeløp: 1 517 kr

12.59

En relativt ny låneformidler med et av de beste renteeksemplene. Sammenlign lån fra inntil 20 banker. Meget lav minsterente som gir mulighet for lav kostnad. Lav minsterente sammen med et godt antall banker gjør dette til en utmerket låneformidler.

Velg

Annonselenke

Låneformidler
Nom. rente
4.90 – 24.9 %
Eff. rente
Fra eks.: 15.62 %
Termingebyr
40 kr, avhengig av bank
Etabl.geb.
900 kr, avhengig av bank
Min. inntekt
120 000 kr
Bank ID
Ja
Aldersgrense
18 år
Medsøker
Ja
Mer informasjon
Eks: eff. rente 13,4 %, 150 000 kr o/6 år, Totalt: 214 361 kr.
santander

Lån: 10 000 – 350 000 kr

Periode: 1 - 5 år

Effektiv rente*: 16.17 %

Tilbakebetalt: 92 945 kr

Estimert månedsbeløp: 1 554 kr

70000?15.08:12.52

Ingen etableringsgebyr eller termingebyr ved lån under 70 000 kr og et av de billigste forbrukslån via bank i vår oversikt. Lav minsterente som kan gi svært gunstige vilkår. Anbefalt alternativ ved mindre lån under 70 000 kr.

Velg

Annonselenke

Bank
Nom. rente
7.9 – 17.9 %
Eff. rente
Fra eks.: 16.17 %
Termingebyr
0 kr for lån under 70000 kr, ellers 70 kr
Etabl.geb.
0 kr for lån under 70000 kr, ellers 950 kr
Min. inntekt
200 000 kr
Bank ID
Ja
Aldersgrense
23 år
Medsøker
Ja
Mer informasjon
Eks: eff. rente 16,17 %, 65 000 kr o/5 år, etabl.geb. 0 kr. Totalt 92 945 kr.
norwegian

Lån: 5 000 – 600 000 kr

Periode: 1 – 5 år

Effektiv rente*: 17.80 %

Tilbakebetalt: 95 872 kr

Estimert månedsbeløp: 1 590 kr

14.945

Eneste bank som tilbyr 600 000 kr. Litt høy minste- og maksrente, men lavt termingebyr. Mulighet for refinansiering. Trekkes litt grunnet noe høy eksempelrente sammenlignet med oversikten.

Velg

Annonselenke

Bank
Nom. rente
8.99 – 21.24 %
Eff. rente
Fra eks.: 17.8 %
Termingebyr
30 kr
Etabl.geb.
950 kr
Min. inntekt
Fast
Bank ID
Ja
Aldersgrense
23 år
Medsøker
Ja
Mer informasjon
Eks: eff. rente 17,8 %, 65 000 kr o/5 år, etabl.geb. 950 kr. Totalt 95 872 kr.

Vi gjør oppmerksom på at økonomiske beslutninger også bør bygge på informasjon fra selskapenes egne nettsider.
Dersom du finner feil med kalkulatoren eller innholdet, vennligst ta kontakt.

Sjekk lånet med en forbrukslån kalkulator


Har du tenkt å søke om forbrukslån kan det være lurt å sette seg inn i kostnadene først. Ta i bruk vår forbrukslån kalkulator og sjekk hva lånet koster i måneden. Merk at vi tar utgangspunkt i gjennomsnittsrenten som banken eller låneformidleren opplyser om, men det gir uansett en grei pekepinn. En forbrukslån kalkulator hjelper deg å få oversikt over månedskostnadene, slik at du kan planlegge din egen økonomi og finne ut av hvor mye du kan få i lån.

Hvordan fungerer lånekalkulatoren?


Ettersom den nominelle renten blir bestemt på grunnlav av en personlig vurdering av søkeren, har vi bestemt å benytte de lovpålagte eksempelrentene slik at oversikten blir så reell som mulig. Ved å bruke disse eksempelrentene får man en gjennomsnittlig rente, som betyr at man har mulighet for både høyere og lavere rente når man søker. Husk at renten kun er et eksempel, og den renten du selv mottar vil mest sannsynlig være forskjellig fra renten til lånekalkulatoren.

Bør jeg søke hos en bank?

Vi anbefaler at du søker hos en bank hvis du har kjennskap til banken. Dersom du kjenner til banken fra før kan dette være et greit valg for å slippe prosessen med å vente på flere tilbud. Husk at en søknad er uforpliktende, som betyr at du står fritt til å sende inn søknaden flere steder for deretter å sammenligne tilbudene du mottar.

Hvorfor bruke låneformidler?

Det finnes flere titalls låneformidlere, og den største forskjellen er antall banker som disse samarbeider med. Dersom du bruker en låneformidler kan du være sikker på at du mottar de beste tilbudene, ettersom bankene ved at de konkurrerer. Vi anbefaler at du velger en låneformidler med mange banker, slik at du mottar flest mulig tilbud.

Hvorfor får jeg avslag?

Det blir strengere og strengere med forbrukslån i dagens samfunn. En god grunn til dette er en stor økning i antall forbrukslån samtidig som den gjennomsnittlige gjelden øker. For å beskytte forbrukerne har bankene satt strenge krav til kredittvurderinger. Dersom du ikke består alle kravene, slik som inntekt og alder, vil banken gi deg et avslag.

Lånekalkulatoren viser deg det billigste forbrukslånet


Våre største tips når du søker om forbrukslån er å være nøye på ønsket lånebeløp og tilbakebetalingstid. Et større lånebeløp og en lengre nedbetalingstid vil gi en større total kostnad på forbrukslånet. Fordelen med en lengre nedbetalingstid er et lavere månedsbeløp, men siden lånet løper over en lengre periode vil den totale kostnaden være større enn ved kortere nedbetalingstid. Vær derfor nøye med å finne et balansepunkt slik at både månedlig kostnad og total kostnad blir oppnåelig. Det er derimot vanskeligere å få innvilget et forbrukslån dersom du velger kort nedbetalingstid, og derfor kan det være greit å bruke en medsøker. En medsøker er når man signerer forbrukslånet sammen med en annen person, slik at banken kan kombinere begge i en kredittvurdering.

Ønsker du flere alternativer? Prøv en anbudstjeneste!

1

Fyll ut ett skjema

Trykk på skjemaknappen under og vi videresender deg til et forbrukslånskjema. Her kan du velge refinansiering eller vanlig forbrukslån.

2

Det beste forbrukslånet

Låneformidleren sender søknaden videre til alle sine samarbeidspartnere og sammenligner tilbudene som blir mottatt. Du mottar det beste av alle tilbudene.

3

Vurder tilbudet

Etter at tilbudet er mottatt kan du studere vilkårene og eventuelt sammenligne disse med andre. Du har full rett til å takke nei til tilbudet dersom du ønsker.