Laseroperasjon og synskirurgi

laseroperasjon-bilde

Vurderer du en øyeoperasjon?

Oppdatering 11.11.2019: Tjenesten er for øyeblikket ikke aktiv, og ingen klinikker kan velges via anbudstjenesten til Helsetjenester. Du finner uansett en liste over klinikkene, slik at du kan innhente tilbud selv.

Vurderer du en laseroperasjon? Vi vet at det finnes flere titalls forskjellige klinikker som tilbyr øyeoperasjoner i Norge. Vi anbefaler på det sterkeste at du sammenligner pristilbud fra flere klinikker da det kan være mye penger å spare her. For å gjøre jobben enklere for deg har Helsetjenester utviklet en anbudstjeneste der du enkelt kan motta tilbud fra inntil 3 relevante synsklinikker i Norge. Du fyller ut et raskt og uforpliktende skjema, og innen kort tid mottar du mange gode tilbud på laseropereasjon fra klinikkene du valgte.

Det er 100 % gratis og uforpliktende å sende inn en søknad om tilbud.

Skjeve hornhinner, nærsynthet og langsynthet


En laseroperasjon kan benyttes av folk under 45 år, og kan reparere og forbedre astigmatisme (skjeve hornhinner), nærsynthet (myopi) eller langsynthet (hypermetropi). Til disse laseroperasjonene er den vanligste fremgangsmåten enten LASIK, PRK, LASEK eller nyere teknologi ved navn IntraLase.

LASIK (Laser Assisted in Situ Keratomileusis), også kjent som laseroperasjon eller synslaser, er en operasjon der det ytterste laget av øyet midlertidig fjernes for deretter å korrige med laser.

PRK (fotorefraktiv keratektomi) er forgjengeren til LASIK og består av å permanent fjerne det ytterse laget på øyet for deretter å korrige med laser. I en PRK-operasjon er helberedningstiden mye lenger enn den med LASIK, grunnet tiden det tar å gro tilbake laget på øyet. Dette er et alternativ til de med ytterlag som er for lite til at LASIK kan utføres.

LASEK (Laser Sub-Epithelial Keratomileusis) er en kombinasjon av både LASIK og PRK, da denne skjærer et mye tynnere lag av øyet for deretter å legge dette tilbake ved endt operasjon. IntraLase er en ny form for LASIK, der forskjellen er at det benyttes laser i stedet for kniv for å fjerne laget på øyet.

Vanlige øyeoperasjoner


rleoperasjon

Linsebytte

Linsebytte (RLE) er en operasjon for deg over 55 år med alderssyn. I denne operasjonen byttes eksisterende linse ut med en kunstig linse. Merk at det finnes forskjellige linser og en laserklinikk vil være i stand til å finne en optimal for nettopp dine øyne.

linseoperasjon

Linseimplantat

Linseimplantat (ICL) er et alternativ for de med større synsfeil, da under -10 eller over +4, eller for øyer med for tynne hornhinner til å benytte laseroperasjon. Denne operasjoner plasserer en kunstig «kontaktlinse» over øyets egen linse, og vil korrigere både skjeve hornhinner, nærsynthet og langsynthet. Merk at denne linsen kan fjernes i ettertid da dette ikke endrer noe på øyet i seg selv. I tillegg er dette en meget biokompatibel operasjon, da linsene lages av et biokompatibelt materiale.

gråstær

Grå Stær

Grå Stær (Katarakt) er en sykdom som svekker linsen i øyet slik at den mister sin klarhet. Denne sykdommet gir først og fremst nedsatt syn, og er vanligst blant eldre personer i 70-årene. Operasjon mot grå stær er den vanligste operasjonen i verden, og tar kun 15 minutter å utføre per øye.

Hva må jeg gjøre?


Før du utfører en laseroperasjon er det viktig å sjekke synet for å se etter mulige komplikasjoner og hvilken operasjon som bør benyttes. For å gjøre dette anbefaler vi i Forbrukernet at du benytter sammenligningstjenesten til Helsetjenester for å motta tilbud fra inntil 3 klinikker i ditt område. Følg stegene under:

Prøv en anbudstjeneste!

I samarbeid med

1

Finn klinikker

Ved å skrive inn din kommune vil du får frem mulige valg innenfor ditt område. Velg deretter inntil 3 forskjellige og gå videre i prosessen.

2

Fyll inn informasjon

Fyll inn litt informasjon om deg selv og hvilke synsproblemer du har, eventuelt kan du stille spørsmål til synsklinikkene du valgte.

3

Sammenlign tilbud

Klinikkene vil innen kort tid sende deg relevant informasjon og tilbud på pris. Merk at tjenesten er gratis og uforpliktende, du bestemmer selv hvem du velger.