Sammenlign forsikringer

Finn beste forsikringsselskap 2024

Med en god forsikring kan du sikre din fremtid og deg selv! Å få en forsikring som dekker alt du trenger kan være en lur investering, enten det er en bilforsikring, husforsikring eller personlig forsikring. Med riktig forsikring kan du fortsette å fokusere på det som betyr mest for deg, samtidig som du er forberedt på det uventede. Men hvilket forsikringsselskap er egentlig det beste for ditt behov? Ved å bruke en anbudstjeneste, kan du enkelt sammenligne flere forsikringer. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut ett eneste skjema, deretter vil forsikringsselskapene sende sine beste tilbud for å konkurrere om deg som kunde. Ved å la forsikringsselskapene konkurrere om deg som kunde kan du være sikker på at du får billig forsikring. Les videre for å finne ut mer om de ulike forsikringsselskapene og testresultater. Vi har også samlet flere nyttige og informative forsikringstips nedenfor.

Tips: Samler du 2 eller flere forsikringer hos ett enkelt selskap kan du få billigere forsikring!

Omtale av forsikringsbransjen - Oppsummering


I denne artikkelen har vi tatt for oss noen av de største forsikringsselskaper i Norge: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, If, Nemi, SpareBank 1, Storebrand, Tryg og Vardia. Vi har tatt med de nyeste testresultatene fra Norsk Kundebarometer, EPSI Rating Norge og SeeYou Kundeserviceprisen.

Når det kommer til forsikringsbransjen vil det nok aldri finnes et beste forsikringsselskap. Noen kan stille sterkere på bilforsikring, mens andre kan stille sterkere på livsforsikring. Noen kan ha bedre vilkår, mens andre kan ha lavere pris. I bunn og grunn må man selv vurdere eget behov, slik at man finner en balanse mellom pris og vilkår.

Noen av våre kilder:

Les videre for å finne de nyeste testresultatene fra forsikringsbransjen.

Få billig forsikring med gode forsikringstips


En forsikring kan hjelpe deg med å beskytte deg mot uventede kostnader og bekymringer. Hvis du ønsker en billigere forsikring, er det noen tiltak du kan gjøre. Derimot må du huske å velge en forsikring som passer både for deg og dine individuelle behov. Til høyre finner du noen tips og råd om hvordan du få billig forsikring:

En anbudstjeneste sørger for at jobben din blir mye enklere. Først og fremst vil det å motta priser fra flere forsikringsselskaper samtidig spare deg for tid. Dette gjør det enkelt å sammenligne priser og vilkår, og gjøre det enklere for deg å velge forsikringen som passer best for dine behov. Du kan også dra nytte av gode tilbud og besparelser som kun tilbys gjennom anbudstjenester. Disse tjenestene kan også hjelpe deg med å finne forsikringsalternativer som er spesielt tilpasset dine behov, i tillegg kan du være sikker på at de skreddersyr sine beste tilbud for å få deg som kunde. Med slik konkurranse kan du være sikker på at du får en billig forsikring.

I vår bransjeomtale av boligalarm har vi skrevet om fordelene med FG-godkjent boligalarm med sentralvarsling. Dersom du har dette installert i ditt hjem kan du få bonuser ved bestilling av din forsikring. Et tryggere hjem er mye mindre utsatt og dermed vil forsikringsselskapene vurdere hjemmet ditt som en mindre risiko. Hvor stor rabatt du får varierer for selskap til selskap, og det er derfor viktig at du sjekker dette selv. Husk at det er ditt eget ansvar å rapportere dette til forsikringsselskapene.

Et tips for de som ikke har full bonus er å bytte bilforsikring ofte. Det anbefales å bytte forsikringsselskap så ofte som hvert halvår. Dette er mulig fordi du kan overføre den opptjente bonusen til det nye forsikringsselskapet, og etter seks måneder vil du ha opparbeidet deg en ny bonusnivå. Så det kan være en god idé å bytte forsikringsselskap hver sjette måned hvis bonusen din er under 75% for å raskt oppnå maksimal bonus. Den generelle regelen sier at du får 10 % bonus for hvert skadefrie år, men dersom du bytter forsikringsselskap etter 180 dager skal du altså ikke trenge å vente et helt år. Dersom du allerede har oppnådd full bonus, kan det fremdeles være fornuftig å regelmessig sjekke prisene, ettersom de ofte kan endre seg.

Når man tenker på forsikring, er det mange som spør seg selv: "Hvilke forsikringer trenger jeg?" Svaret på dette spørsmålet vil variere avhengig av individuelle behov og omstendigheter. Generelt vil de fleste mennesker ha behov for en eller flere forsikringer: Bilforsikring, innboforsikring, husforsikring og hytteforsikring. Hvilken forsikringer som passer best for deg vil variere ut i fra din livssituasjon. Vi anbefaler at du tar kontakt med et forsikringsselskap dersom du er usikker på hvilke forsikringer du har behov for - de hjelper deg gjerne!

Visste du dette? Slik får du billigste og beste forsikring


Bestill via nettet

Noen av forsikringsselskapene foretrekker at kundene bestiller via nettet. For å belønne disse kundene tilbys det ofte mellom 5-20 % rabatt ved nettbestillinger. En av de enkleste rabattene som du kan oppnå, og ofte kommer denne rabatten i tillegg til alle andre rabatter.

Organisasjonsrabatter

Mange forsikringsselskaper tilbyr organisasjonsrabatter til kundene sine. Dette kan omfatte alt fra yrkesorganisasjoner til idrettsklubber og ideelle organisasjoner. Medlemmer av organisasjonen kan få betydelige reduksjoner på forsikringsprisen på grunn av disse rabattene. Forsikringsselskapene gir slike rabatter for å styrke båndene med organisasjonene og deres medlemmer, samtidig som de utvider sin kundebase. Er du medlem av en bestemt organisasjon slik som LO, NITO eller annet, så anbefales det at du finner ut hvilke forsikringsselskaper som tilbyr rabatter til disse.

Inntil 25 % samlerabatt

Har du 2 eller flere forsikringer hos forskjellige forsikringsselskaper? Da kan du få inntil 25% samlerabatt dersom du samler dine forsikringer hos ett enkelt selskap. Dette betyr at jo flere forsikringer du har hos samme selskap, desto større rabatt vil du få på forsikringspremien din. Over tid kan dette føre til betydelige reduserte kostnader på forsikringen. Det kan også være enklere å håndtere forsikringene og eventuelle skadesaker som måtte oppstå, hvis du kombinerer forsikringene dine med ett selskap, fordi alt kan tas hånd om på ett sted. For å finne ut hvilke samlerabatter du kan få, bør du sjekke med forsikringsselskapet ditt. Dette er det første av mange viktige steg for å oppnå den beste og billigste forsikringen.

Forsikringsselskap - best i test

Hvilke forsikringsselskaper har kommet best ut i tester?


Hvert år publiseres flere forskjellige selskaps- og forbrukerundersøkelser, hvor uavhengige selskaper tester forskjellige bransjer, som kan være et nyttig utgangspunkt når man skal velge forsikring. Testresultatene gjenspeiler ting som kundetilfredshet, lojalitet, kundeservice og annet. Det er imidlertid viktig å huske på at slike vurderinger ikke alltid tar hensyn til individuelle krav og preferanser. Før du velger en forsikring, kan det være lurt å ta hensyn til flere faktorer, inkludert dekning, vilkår, kundeservice, pris og eventuelle rabatter eller spesialtilbud. For å forstå hva som er inkludert og hva som ikke er inkludert i forsikringen, kan det også være lurt å gå i gjennom vilkårene og dekningene. Nedenfor finner du en oversikt over hvordan de ulike forsikringsselskapene gjør det i årlige tester.

Norsk Kundebarometer 2023

Norsk Kundebarometer tilbyr en årlig liste med resultater fra forskjellige bransjer. Disse resultatene hentes inn i form av spørreundersøkelser, der folk blir spurt om tilfredshet og lojalitet ved et gitt selskap. Tilfredshet vil si hvor fornøyd personen er med selskapet, mens lojalitet vil si hvor sannsynlig det er at personen fortsetter å være kunde av selskapet.

Skadeforsikring

Fra årets spørreundersøkelse har vi følgende resultater under skadeforsikring, fra høyest til lavest tilfredshet: Gjensidige (Skadeforsikring), If, Tryg (Skadeforsikring) og Fremtind.

Kilde: Norsk Kundebarometer

Kundeserviceprisen 2023

Kundeservice til forsikringsselskap test

SeeYou utfører årlig en test av kundeservicen til diverse bransjer i Norge, der hvert kundesenter blir oppringt av 25 forskjellige personer. I forsikringsbransjen kom følgende forsikringsselsaper best ut, fra høyest til lavest poengsum: IF, Gjensidige Forsikring, Tryg, Sparebank 1 Forsikring, DNB Forsikring, HELP Forsikring, Storebrand og Frende.

Kilde: Kundeserviceprisen

EPSI Rating Norge 2022

EPSI Rating Norge er en årlig måling av kundetilfredshet for privat- og bedriftsmarkedet for diverse bransjer. I denne undersøkelsen kom følgende forsikringsselskaper best ut, fra høyest til lavest poengsum, innen skadeforsikring til privatmarked: JBF, WaterCircles, KLP, Gjensidige, Frende, IF, "Øvrige forsikringsselskaper", Eika Forsikring, Bransjen, Tryg, Storebrand, Sparebank 1 og DNB.

Kilde: EPSI Rating Norge

Konklusjon


Hvem skal jeg velge?

Å velge det beste forsikringsselskapet kan være en vrien sak, dette fordi det er stor variasjon innenfor de ulike selskapene. Det er mange faktorer som skal tas i betraktning: dekningsvilkår, utbetalingsvilkår, grunnpris, aldersrabatter, organisasjonsrabatter, samlerabatter, nettrabatter og mye annet.

Ettersom det finnes mange forskjellige rabatter anbefaler vi at du prøver en anbudstjeneste. Fyll ut ett enkelt skjema, så sendes dette videre til forsikringsselskapene slik at de kan konkurrere om deg som kunde. Bruk kunnskapen fra denne omtalen til å gjøre valget ditt enklere.