Sammenlign forsikringer

Finn beste forsikringsselskap 2023

Det finnes et hav av forskjellige forsikringsselskaper i Norge, men hvilket er egentlig det beste forsikringsselskapet for ditt behov? I et samarbeid med Tjenestetorget gir vi deg en av markedets beste anbudstjenester slik at du enkelt kan sammenligne forsikringer. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut ett eneste skjema, deretter vil forsikringsselskapene sende sine beste tilbud for å konkurrere om deg som kunde. Ved å la forsikringsselskapene konkurrere om deg som kunde kan du være sikker på at du får billig forsikring.Les mer om forsikringsselskaper, forsikringstips og testresultater under.

Tjenesten er 100 % gratis og uforpliktende, og det tar kun et par minutter å fylle ut skjemaet - enklere blir det ikke.
Tips: Samler du 2 eller flere forsikringer hos ett enkelt selskap kan du få billigere forsikring!

Omtale av forsikringsbransjen - Oppsummering


I denne artikkelen har vi tatt for oss noen av de største forsikringsselskaper i Norge: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, If, Nemi, SpareBank 1, Storebrand, Tryg og Vardia. Vi har tatt med de nyeste testresultatene fra Norsk Kundebarometer, EPSI Rating Norge og SeeYou Kundeserviceprisen.

Når det kommer til forsikringsbransjen vil det nok aldri finnes et beste forsikringsselskap. Noen kan stille sterkere på bilforsikring, mens andre kan stille sterkere på livsforsikring. Noen kan ha bedre vilkår, mens andre kan ha lavere pris. I bunn og grunn må man selv vurdere eget behov, slik at man finner en balanse mellom pris og vilkår.

Noen av våre kilder:

Les videre for å finne de nyeste testresultatene fra forsikringsbransjen

4 gode forsikringstips til billig forsikring


Bruk anbudstjenester

En anbudstjeneste sørger for at jobben din blir mye enklere. Ved å legge inn én søknad hos en anbudstjeneste sørger du for at alle medlemmene som mottar forespørselen vil konkurrere om deg som kunde. Du sparer masse tid ettersom du slipper å kontakte alle selskapene selv. I tillegg kan du være sikker på at de skreddersyr sine beste tilbud for å få deg som kunde. Med slik konkurranse kan du være sikker på at du får en billig forsikring.

Har du boligalarm?

I vår bransjeomtale av boligalarm har vi skrevet om fordelene med FG-godkjent boligalarm med sentralvarsling. Dersom du har dette installert i ditt hjem kan du få bonuser ved bestilling av din forsikring. Et tryggere hjem er mye mindre utsatt og dermed vil forsikringsselskapene vurdere hjemmet ditt som en mindre risiko. Hvor stor rabatt du får varierer for selskap til selskap, og det er derfor viktig at du sjekker dette selv. Husk at det er ditt eget ansvar å rapportere dette til forsikringsselskapene.

Bytt bilforsikring ofte

Et tips for de som ikke har full bonus er å bytte bilforsikring ofte. I en artikkel fra DinSide opplyses det at bonusopprykk skjer hvert halvår. Den generelle regelen sier at du får 10 % bonus i året, men dersom du bytter forsikringsselskap etter 180 dager skal du altså ikke trenge å vente et helt år.

Hvilke forsikringer trenger du?

Visste du at det finnes flere titalls forskjellige forsikringer i Norge? Barneforsikring, reiseforsikring, livsforsikring, hundeforsikring og ulykkesforsikring for å nevne noen. Vi anbefaler at du tar kontakt med et forsikringsselskap dersom du er usikker på hvilke forsikringer du har behov for - de hjelper deg gjerne!

Visste du dette? Slik får du billigste og beste forsikring


Organisasjonsrabatter

Mange forsikringsselskaper tilbyr organisasjonsrabatter til kundene sine. Er du medlem av en bestemt organisasjon slik som LO, NITO eller annet, så anbefales det at du finner ut hvilke forsikringsselskaper som tilbyr rabatter til disse.

Bestill via nettet

Noen av forsikringsselskapene foretrekker at kundene bestiller via nettet. For å belønne disse kundene tilbys det ofte mellom 5-20 % rabatt ved nettbestillinger. En av de enkleste rabattene som du kan oppnå, og ofte kommer denne rabatten i tillegg til alle andre rabatter.

Inntil 25 % samlerabatt

Har du 2 eller flere forsikringer hos forskjellige forsikringsselskaper? Husk at noen forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt dersom du samler dine forsikringer hos ett enkelt selskap. Dette er det første av mange viktige steg for å oppnå den beste og billigste forsikringen.

Forsikringsselskap best i test

Hvilke forsikringsselskaper har kommet best ut i tester?


Norsk Kundebarometer 2021

Norsk Kundebarometer tilbyr en årlig liste med resultater fra forskjellige bransjer. Disse resultatene hentes inn i form av spørreundersøkelser, der folk blir spurt om tilfredshet og lojalitet ved et gitt selskap. Tilfredshet vil si hvor fornøyd personen er med selskapet, mens lojalitet vil si hvor sannsynlig det er at personen fortsetter å være kunde av selskapet.

Skadeforsikring

Fra årets spørreundersøkelse har vi følgende resultater under skadeforsikring, fra høyest til lavest tilfredshet: Gjensidige (Skadeforsikring), If, Fremtind og Tryg (Skadeforsikring).

Kilde: Norsk Kundebarometer

Kundeserviceprisen 2021

Kundeservice til forsikringsselskap test

SeeYou utfører årlig en test av kundeservicen til diverse bransjer i Norge, der hvert kundesenter blir oppringt av 25 forskjellige personer. I forsikringsbransjen kom følgende forsikringsselsaper best ut, fra høyest til lavest poengsum: Gjensidige Forsikring, Frende, Sparebank 1 Forsikring, IF, Tryg, Storebrand Forsikring og Codan.

Kilde: Kundeserviceprisen

EPSI Rating Norge 2020

EPSI Rating Norge er en årlig måling av kundetilfredshet for privat- og bedriftsmarkedet for diverse bransjer. I 2020 kom følgende forsikringsselskaper best ut, fra høyest til lavest poengsum, innen skadeforsikring til privatmarked: Frende, Gjensidige, IF, "Øvrige forsikringsselskaper", Eika, Sparebank 1, Bransjen, Tryg, DNB og Storebrand.

Kilde: EPSI Rating Norge

Konklusjon


Hvem skal jeg velge?

Å velge det beste forsikringsselskapet kan være en vrien sak, dette fordi det er stor variasjon innenfor de ulike selskapene. Det er mange faktorer som skal tas i betraktning: dekningsvilkår, utbetalingsvilkår, grunnpris, aldersrabatter, organisasjonsrabatter, samlerabatter, nettrabatter og mye annet.

Ettersom det finnes mange forskjellige rabatter anbefaler vi at du prøver anbudstjenesten til Tjenestetorget. Fyll ut ett enkelt skjema, så sendes dette videre til forsikringsselskapene slik at de kan konkurrere om deg som kunde. Bruk kunnskapen fra denne omtalen til å gjøre valget ditt enklere.