Tannhelseforsikring

tannhelseforsikring-bilde

Beste tannhelseforsikring 2024

Med en god tannhelseforsikring kan det bli enklere å få den nødvendige tannbehandlingen for å opprettholde god munnhelse. Ved å bruke en anbudstjeneste kan du motta tilbud på tannhelseforsikring som passer dine behov. Du kan velge forsikringsselskapet selv, men vi vil videreformidle skjemaet ditt slik at de kan sette sammen tilbudene sine. Konkurranse mellom forsikringsselskapene om deg som kunde gjør at du får de beste tilbudene. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut ett enkelt skjema, og alt annet vil bli tatt hånd om for deg.

Hva er tannhelseforsikring?


En tannhelseforsikring er en forsikring som dekker alle eller delvis kostnader knyttet til tannhelsebehandling. Tannrengjøring, røntgenbilder, fyllinger, tannkjøttbehandlinger, rotkanalbehandlinger og tannuttrekninger er noen av behandlingene som forsikringen kan dekke. Tannhelseforsikring tilbys ofte som en tilleggsforsikring til vanlige helseforsikringer eller som en egenstående forsikring. Det er viktig å huske på at forsikringsdekningen vil variere avhengig av forsikringsselskapet du velger. Personer som har tannproblemer eller som ønsker å opprettholde en god tannhelse, kan dra nytte av en tannhelseforsikring. Alvorlige tannproblemer som karies og periodontal sykdom kan forebygges med jevnlig tannbehandling. Derimot er det viktig å være oppmerksom på at man må ha friske tenner for å kunne få tannhelseforsikring. Hvis du allerede vet at du har tannproblemer som må løses, er det derfor ikke mulig å kjøpe forsikringen. Hvis du for eksempel trenger en krone før du kjøper forsikringen, vil ikke dette dekkes av forsikringen. For å være kvalifisert for forsikringsdekning, må du også gjennomgå en årlig tannlegeundersøkelse, som du er ansvarlig for å betale for selv. Før du velger en tannhelseforsikringer, kan det være lurt å undersøke flere selskaper, samt sammenligne kostnader og dekning før du velger en forsikring som passer best for deg og dine behov.

Ta vare på tennene dine med tannhelseforsikring


For å holde munnen sunn og unngå tannproblemer, må du ta ordentlig vare på tennene dine. Dette innebærer regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd, et sunt kosthold, samt tannlegeundersøkelser. Med riktig vedlikehold kan du ha fine tenner og et sunt smil resten av livet. Under kan du få noen tips og råd om tannhelse:

Hva koster tannhelseforsikring?

En enkel tannhelseforsikring vil for eksempel koste noen hundre kroner per måned, mens en mer omfattende forsikring kan koste flere tusen kroner årlig. Prisen til en tannhelseforsikring vil variere av flere ulike faktorer, som hvilket forsikringsselskapet du velger, samt omfanget av dekningen. Generelt sett, jo mer omfattende dekningen er, desto høyere blir kostnadene for tannhelseforsikring. Mens noen tannhelseforsikringer bare dekker de mest grunnleggende prosedyrene, kan andre også dekke mer omfattende prosedyrer som implantater, tannregulering og proteser. Det er også viktig å huske på at mange tannhelseforsikringer har ventetider før du kan ta i bruk forsikringsdekningen, spesielt for mer omfattende prosedyrer. For å finne en tannhelseforsikring som passer best for dine behov og økonomi, kan det være lurt å sammenligne kostnader og fordeler fra flere forsikringsselskaper.

Hvem kan få gratis eller dekket tannbehandling?

Gjennom den nasjonale tannhelsetjenesten tilbyr tannklinikker i Norge spesifikke pasientgrupper gratis tannbehandling. Det er er barn fra fødsel, og til og med det året de blir 18 år, psykisk utviklingshemmede personer, både i og utenfor institusjoner, eldre, langtidssyke og uføre personer som mottar behandling i institusjoner og hjemmepleie. Hvis du har behov for en tannbehandling, men har vanskeligheter for å betale for behandlingen, kan du be tannlegen din om en nedbetalingsplan. Derimot om du ikke er kvalifisert for støtte fra Helfo og mangler ressurser til å sette opp en nedbetalingsplan, kan du søke om økonomisk støtte fra NAV for å hjelpe deg å dekke deler eller alle kostnadene for tannbehandling. Unge voksne mellom 19 og 20 år vil få 75% dekning av offentlige takster for en tannbehandling. Og personer mellom 21 og 24 år vil få tilgang til et utvidet tannhelsetilbud fra fylkeskommunen, hvor de vil betale 50% av en tannbehandling.

Hvor ofte bør du gå til tannlegen?

Det anbefales å sette av en tannlegetime i året for å gjennomføre en grunnleggende tannsjekk hos tannlegen. Avhengig av individuelle behov og tannhelse kan dette imidlertid variere. Noen personer kan ha behov for å besøke tannlegen mer regelmessig, for eksempel hver sjette måned eller annenhver måned, avhengig av deres spesifikke tannhelsebehov og risikofaktorer for tannsykdom. For å bestemme den ideelle planen for dine tannlegebesøk, er det lurt å diskutere dette med din tannlege.

Finn den beste tannhelseforsikringen for deg


For å sammenligne kostnader og dekning som tilbys av ulike forsikringsselskaper, kan det være nyttig å bruke en anbudstjeneste for å finne den beste tannhelseforsikring. Alt det du trenger å gjøre er å gi informasjon om forsikringsbehovene dine til anbudstjeneste, som deretter sender deg flere tilbud fra forskjellige forsikringsleverandører som passer dine kriterier. Deretter kan du sammenligne tilbudene for å velge den forsikringene som best tilfredsstiller dine behov og økonomiske situasjon. Fordelen med å bruke en anbudstjeneste er at det kan spare deg for tid og penger ved å sammenligne tilbud fra flere forsikringsleverandører samtidig. I tillegg kan det gi deg tilgang til forsikringsalternativer som du ikke har utforsket eller kjent til tidligere. Det er viktig å huske på at selv om anbudstjenester kan hjelpe deg med å finne gode priser, bør du fortsatt undersøke og sammenligne vilkårene og betingelsene til hver forsikring nøye før du tar en avgjørelse.

Prøv en anbudstjeneste!

I samarbeid med

1

Billig tannhelseforsikring

Siden du mottar tilbud fra mange av de største forsikringsselskapene sier vi at du oppnår en billig tannhelseforsikring sammenlignet med å for eksempel søke hos ett enkelt forsikringsselskap.

2

Beste tannhelseforsikring

Det er opp til deg å velge den beste tannhelseforsikringen. Velg etter pris, dekning og vilkår, så får du forsikringen som passer best for deg, dine behov og ønsker.

3

Sammenlign tannhelseforsikring

Med alle tilbudene du mottar er det opp til deg å sammenligne tannhelseforsikringene. Det er anbefalt at du ikke kun fokuserer på pris, men også tar en titt på vilkårene.