Helseforsikring

Finn beste helseforsikring 2024

Trenger du en ny helseforsikring? Vi vet at det er mange aktører som tilbyr dette og da kan det være vanskelig å finne den beste helseforsikringen for sitt behov. I et samarbeid med Helsetjenester gir vi deg en av markedets beste anbudstjenester, slik at du enkelt og raskt kan sammenligne pris på helseforsikring. Du velger inntil 3 forskjellige forsikringsselskaper som du ønsker å motte tilbud fra, deretter fyller du ut kort informasjon om deg selv og ditt behov. Innen kort tid mottar du svar fra forsikringsselskapene som du valgte i det første steget.

Ved å la forsikringsselskapene konkurrere om deg som kunde sørger du for å motta markedets beste pristilbud. Tjenesten er gratis og uforpliktende å bruke, start prosessen ved å trykke på søknadsknappen under.

Hva er helseforsikring?


Helseforsikring er en forsikring som gir deg økonomisk beskyttelse mot medisinske kostnader som sykehusinnleggelse, legemidler og tannbehandling, samt raskere ventetid i en behandlingskø. Ventetiden med helseforsikring blir ofte mellom 10 og 20 dager, men avhenger av forsikringsselskapet. Behandlingsgarantien for helseforsikringen gjelder fra dagen du meldte inn skaden. Med en helseforsikring vil du få tilgang til private sykehus og spesialister som gir deg behandling eller operasjon. Hvis det ikke er mulig å få den behandlingen man trenger i Norge eller køene er for lange, vil forsikringsselskapet ofte sørge for at man får behandling i utlandet. Men en helseforsikring har du også tilgang på helsetelefoner som er tilgjengelig døgnet rundt, hvor man kan motta medisinske råd. Med en helseforsikring er man garantert rask tilgang til behandling. Dersom du takker nei til behandlingstilbudet, mister du retten til garantitiden.

Helseforsikring: Hva du bør tenke på før du velger


Med en god helseforsikring kan du og din familie være trygge på at dere får en rask og tilrettelagt sykehusbehandlig. Regelmessige helseundersøkelser og behandling kan hjelpe deg med å forebygge potensielt alvorlige helseproblemer før de oppstår, noe som vil spare deg mye penger på lang sikt. Under har vi tatt med svar til noen ofte stilte spørsmål relatert til helseforsikring:

Hvem kan tegne helseforsikring?

Helseforsikring tilbys alle som har rett til behandling gjennom det offentlige helsevesenet i Norge. Helseforsikring kan fint brukes av bedrifter og private, hvor varigheten til forsikringen kan være fra 70 år til livet ut. Det er enkelte forsikringsselskaper som har egne avtaler for personer fra 55 år.

Hvordan bruker man helseforsikringen?

Når du skal bruke forsikringen kan du ta i bruk et nummer som alle forsikringselskapene skal ha. Det er mulighet til å registrere saken på nettsiden til selskapene og laste opp nødvendig dokumentasjon. Forsikringselskapet vil som oftest ordne alt av det praktiske og du vil bli kontaktet for videre avtale. Det er viktig at du har godkjennelse fra forsikringselskapet før du tar i bruk dekningsalternativene, da du ikke kan få dekket utgiftene om du sender dokumentasjonen på utgiftene i etterkant. Det er viktig å huske på at dekning kan variere avhengig av hvilken forsikringsdekning og forsikringsselskap du velger, så det er lurt å undersøke nøye hva som er dekket før du bruker helseforsikringen din.

Kan jeg bruke min egen helseforsikring, selv om jeg har fått time offentlig?

Du kan fortsatt bruke timen din i en privat klinikk eller sykehus som et alternativ til den timen du har i det offentlige systemet. Etter at du har mottatt en ny time via helseforsikringen, er det viktig å sørge for å avbestille den gamle timen i god tid slik at du kan gi plassen din videre til riktig person i det offisielle helsesystemet.

Hvordan finne den beste helseforsikringen til lavest mulig pris

Dersom du har tenkt å få deg en helseforsikring, er det lurt å bruke god tid på å finne ut av hvilken dekning som passer best for deg og dine behov. Det er en god idé å be om tilbud fra flere forsikringsselskaper slik at du kan sammenligne kostnader og vilkår, da prisene kan variere stort. Dette kan du gjøre ved å ta i bruk en anbudstjeneste slik at du kan velge den helseforsikringen som gir deg mest verdi for pengene og den beste dekningen.

Slik velger du den beste helseforsikringen


For å finne den beste helseforsikringen for deg, er det viktig å ta hensyn til dine behov og preferanser. Å finne den beste helseforsikringen kan gi deg tilgang til nødvendige helsetjenester og behandlinger, samt trygghet og sikkerhet. Det kan være lurt å identifisere dine helsebehov før du kjøper en helseforsikring. Tenk på hvilken helsetjenester og behandlinger du trenger, samt hva du verdsetter mest i en helseforsikring. Trenger du for eksempel en helseforsikring for enkelte behandlinger eller medisiner? Er du utsatt for visse helseproblemer? Det å finne riktig helseforsikringsdekning for deg vil være lettere hvis du identifiserer dine helsebehov. Du bør også se på forsikringsselskapets nettverk av tilbydere. Sjekk om dine valgte helsetilbydere er en del av helsenettverket, da flere forsikringsselskaper har avtaler med forskjellige helsetjenesteleverandører og -nettverk. Til slutt kan en vurdering av kostnadene også være lurt. Det kan være store variasjoner i egenandel, forsikringspremie og priser for medisinsk behandling. Ved å ta hensyn til flere av disse faktorene, kan du finne den beste helseforsikringen for deg og dine behov.

Hva dekker en helseforsikring?


Avhengig av vilkårene i forsikringen og forsikringsselskapet, kan en helseforsikring dekke en rekke medisinske kostnader. Det er viktig å gjennomgå de spesifikke vilkårene og begrensningene i forsikringsavtalen din for å forstå hva som dekkes og hva som ikke dekkes. Eksempler på hva som kan dekkes:

 • Manuelle behandlinger
 • Fysikalske behandlinger
 • Etterbehandling og rehabilitering etter operasjon
 • Reiseutgifter
 • Overnattingsutgifter
 • Psykolog
 • Krisehjelp
 • Tilgang til norske leger og sykepleiere døgnet rundt

Hva dekkes ikke av en helseforsikring?


Hva som ikke dekkes av en helseforsikring kan variere avhengig av forsikringen og forsikringsselskapet. Vanlige eksempler på hva som ikke dekkes er:

 • Akutt eller øyeblikkelig hjelp
 • Behandling av overvekt eller fedme
 • Kosmetiske operasjoner
 • Behandlinger som anses som unødvendige
 • Behandlinger knyttet til fertilitet og graviditet
 • Vaksinasjoner og helsjekk
 • Diett og kostholdsveiledning
 • Eksperimentell behandling

Helseforsikring - best i test


Nedenfor har vi inkludert tre tester som er gjennomført av eksterne aktører. Disse testene har fokusert på forsikringsbransjen som helhet, og ikke spesielt på helseforsikring. Dette kan være relevant for de som ønsker å samle flere forsikringer hos ett enkelt selskap eller for de som vil undersøke hvor godt forsikringsselskapet gjør det i en stor test. Det er viktig å huske på at selv om et selskap har blitt kåret til "best i test", betyr det ikke nødvendigvis at forsikringsselskapet har den beste helseforsikringen. Det er opp til deg å vurdere hva som passer best for dine behov.

Forsikring best i test

Kundeserviceprisen 2022

SeeYou utfører årlig en test av kundeservicen til diverse bransjer i Norge, der hvert kundesenter blir oppringt av 25 forskjellige personer. I forsikringsbransjen kom følgende forsikringsselsaper best ut, fra høyest til lavest poengsum: Tryg, Gjensidige Forsikring, DNB Forsikring, IF, Frende, Codan, Sparebank 1 Forsikring og Storebrand.

Kilde: Kundeserviceprisen

EPSI Rating Norge 2022

EPSI Rating Norge er en årlig måling av kundetilfredshet for privat- og bedriftsmarkedet for diverse bransjer. I 2022 kom følgende forsikringsselskaper best ut, fra høyest til lavest poengsum, innen skadeforsikring til privatmarked: JBF, WaterCircles, KLP, Gjensidige, Frende, IF, "Øvrige forsikringsselskaper", Eika Forsikring, Bransjesnitt, Tryg, Storebrand, Sparebank 1 og DNB.

Kilde: EPSI Rating Norge

Norsk Kundebarometer 2022

Norsk Kundebarometer er en årlig test utført av Handelshøyskolen BI. Her vurderes hver bransje basert på 2 kategorier: kundenes tilfredshet og lojalitet. Fra årets test har vi følgende resultater på skadeforsikring, fra høyest til lavest tilfredshet: Gjensidige (Skadeforsikring), If, Tryg (Skadeforsikring) og Fremtind.

Kilde: Norsk Kundebarometer

Prøv en anbudstjeneste!

I samarbeid med

1

Billig helseforsikring

Ettersom du mottar en rekke tilbud tør vi å si at du vil oppnå en billig helseforsikring sammenlignet med å søke via ett enkelt forsikringsselskap.

2

Beste helseforsikring

Om du velger den beste helseforsikringen er helt opp til deg. Velg basert på vilkår og pris, da får du den den beste forsikringen for din personlige sitasjon.

3

Sammenlign helseforsikring

Med alle tilbudene du mottar er det opp til deg å sammenligne helseforsikringene. Det er viktig at du i tillegg til å studere pris også må studere vilkårene.