Smålån, minilån og mikrolån

forbrukslån-bilde

Sammenlign smålån med lav rente

Det finnes flere titalls forskjellige tilbydere av smålån og forbrukslån i Norge, og da kan det være vanskelig å finne lånet med de beste vilkårene. Vi har satt sammen en oversikt over noen av tilbyderne, slik at du kan sammenligne rente og andre vilkår. Det er vanskelig å forutsi hvilke smålån som er billigst, ettersom renten ved hvert lån blir satt etter en personlig vurdering av søkeren. Vi anbefaler derfor at man bruker en låneformidler slik at søknaden når frem til flest mulig banker. Ved å la bankene konkurrere om deg som kunde sørger du for å motta de beste tilbudene.

Sammenlign smålån, minilån og mikrolån ved å trykke på knappen under.

Våre kriterier - Slik rangerer vi smålån


Den største kriterien når vi rangerer smålån er den effektive renten. Utfordringen med å sammenligne effektiv rente er at denne blir bestemt etter en personlig vurdering av søkeren, og dermed er det vanskelig å forutsi hva denne blir. For å gjøre det så enkelt som mulig har vi valgt å bruke de lovpålagte låneeksemplene, som hver bank og låneformidler opplyser om ved sine tjenester. Vi gjør oppmerksom på at rentene er ment som veiledende eksempler, og kan variere fra renten du selv mottar. I tillegg til disse rentene ser vi på minsterente, maksrente, termingebyr, etableringsgebyr, og for låneformidlerne ser vi på antall samarbeidspartnere (altså banker).

Santander

santander forbrukslån

Type: Bank

Lån: 30 000 - 400 000 kr

Eff. rente: 8,2 % - 28,8 %

Aldersgrense: 23 år

Min. inntekt: 200 000 kr

En solid bank med bra rente. Få tre betalingsfrie måneder per år, hvis du har hatt lån hos Santander i over seks måneder. Du kan også tegne betalingsforsikring som gir hjelp ved uførhet, arbeidsledighet eller dødsfall.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:7,9 - 17,9 %
Termingebyr:30 kr
Etabl.gebyr:950 kr
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-fre: 08:00 - 21:00

Tjenestetorget Finans

tfinans forbrukslån

Type: Låneformidler

Lån: 10 000 - 500 000 kr

Eff. rente: 6,06 - 38,54 %

Aldersgrense: 24 - 70 år

Min. inntekt: 200 000 kr

Tjenestetorget Finans er en låneformidler som samarbeider med 17 forskjellige banker. Tjenestetorget Finans videreformidler søknaden din til de aktuelle bankene, hvor du til slutt kan sammenligne tilbudene du mottar. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:6,9 - 24,9 %
Termingebyr:-
Etabl.gebyr:-
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-tor: 09:00 - 17:00

Sambla

sambla forbrukslån

Type: Låneformidler

Lån: 5 000 - 600 000 kr

Eff. rente: 6,82 - 48,76 %

Aldersgrense: 18 år

Min. inntekt: 120 000 kr

Sambla er en låneformidler som samarbeider med 20 forskjellige banker. Bankene vil konkurrere om å tilby det beste tilbudet, slik at du kan få lavest mulig rente. Over 280 000 kunder har sammenlignet forbrukslån via Sambla siden 2014.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:4,90 - 24,9 %
Termingebyr:-
Etabl.gebyr:-
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man: 09:00 - 20:30
Tir-ons: 13:00 - 20:30
Tor: 09:00 - 20:30
Fre: 09:00 - 17:00

Instabank

instabank forbrukslån

Type: Bank

Lån: 5 000 - 500 000 kr

Eff. rente: Eks. 10,97 %

Aldersgrense: 23 år

Min. inntekt: 250 000 kr

Instabank tilbyr forbrukslån i form av nedbetalingslån eller kredittramme, i tillegg til refinansiering av gjeld. Med fleksibel kredittramme kan du selv velge hvor mye du ønsker å tilbakebetale hver måned, pluss et minimumsbeløp. Ikke krav om norsk statsborgerskap.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:7,99 – 19,99 %
Termingebyr:45 kr
Etabl.gebyr:990 kr
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-fre: 07:00 - 20:00
Lør: 10:00 - 17:00

Bank Norwegian

norwegian forbrukslån

Type: Bank

Lån: 5 000 - 600 000 kr

Eff. rente: 6,57 - 30,25 %

Aldersgrense: 20 år

Min. inntekt: Fast

Bank Norwegian er en meget kjent tilbyder av forbrukslån i Norge, og er i tillegg kjent for sine kredittkort. De tilbyr en fleksibel kredittramme, rask respons og høy kundetilfredshet. Ingen etableringsgebyr på rammelån, ellers variabelt gebyr. Bank Norwegian tilbyr laveste rente på Grønt lån.

Velg

Annonselenke

Mer informasjon
Nom. rente:5,99 - 20,99 %
Termingebyr:30 kr
Etabl.gebyr:5 000 - 600 000 kr: 0 - 995 kr
5 000 - 200 000 kr: 0 kr
5 000 - 350 000 kr: 950 kr
Låneperiode:1 - 5 år
Refinansiering:Ja
Kundeservice:Man-fre: 10:00 - 16:00

Vi gjør oppmerksom på at økonomiske beslutninger også bør bygge på informasjon fra selskapenes egne nettsider. Oversikten er ikke en komplett liste over banker og låneformidlere i Norge. Dersom du finner feil med innholdet, vennligst ta kontakt.

Hva er smålån?


I motsetning til vanlige forbrukslån, er smålån en type lån som tilbys for mindre beløp, kortere nedbetalingstid og raskere utbetaling. Et smålån kan gi mindre lån fra 1 000 kr og opp til 100 000 kr, avhengig av tilbudene fra bankene. Smålån er ofte en rask måte å skaffe penger til øyeblikkelige behov eller uforutsette utgifter. På grunn av dette har smålån ofte blitt kritisert, der kritikere har diskutert hvorvidt disse lånene er for enkle å få, og at folk uten råd til å betale tilbake tar dem, noe som resulterer i utfordrende tilbakebetaling. Husk på at før du tar opp et smålån, er det viktig å nøye vurdere kostnadene, da de kan være høyere i form av renter og gebyrer.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?


Når det gjelder lån og kreditter, er det viktig å forstå forskjellen mellom nominell rente og effektiv rente. Nominelle renten er kostnaden du betaler for å låne penger fra banken. Den viser hvor mye rente du vil betale på lånet årlig. Effektiv rente er den totale prisen for hele lånet. Den effektive renten inkluderer ekstraavgifter som etableringsgebyrer, termingebyrer og andre kostnader i tillegg til den nominelle renten. Den effektive renten gir en mer nøyaktig indikasjon på den totale kostnaden for lånet. Når du sammenligner lån fra ulike långivere, må du se på den effektive renten, da den gir et mer realistisk bilde av den totale kostnad på lånet. Det er en vanlig feil å kun fokusere på den nominelle renten når man sammenligner lån, da dette er renten banker og andre långivere ofte fremhever i markedsføringen. Men den effektive renten tar hensyn til alle kostnader og gir en mer komplett oversikt over hva du faktisk må betale. Det er viktig å se godt på låneavtalen og forstå både den nominelle renten og den effektive renten før du tar opp et lån. På den måten kan du selv avgjøre hvilket lån som tilbyr den beste renten.

Ofte stilte spørsmål om smålån


Her vil vi ta for oss noen ofte spørsmål og svar om smålån, ettersom smålån er populært blant mange. Det er et bredt marked på smålån i dag, og det er derfor viktig å gjøre grundig research for å finne det lånet som passer best for deg og din økonomi. Til høyre vil vi gi deg noen nyttige svar som kan hjelpe deg med å ta velinformerte beslutninger.

Mikrolån er et mindre lån med kortere nedbetalingsperiode enn vanlige forbrukslån. Et mikrolån kan betraktes som en form for smålån, bare at lånebeløpet til mikrolån gjerne er mellom 1 000 kroner og 20 000 kroner. Hvis man ønsker å låne et høyere beløp enn 20 000 kroner, blir lånet omtalt som smålån. Det er viktig å huske at långivere tar på seg større risiko med mikrolån, og derfor har de ofte høyere renter og kostnader på disse lånene.

Å få et lån utbetalt samme dag kan være en optimistisk tanke, ettersom det vanligvis gjennomføres kredittsjekk før et lån godkjennes. Så det vil si at man aldri kan garanteres at du vil få utbetalt et lån samme dag. Små lån tilbyr imidlertid ofte raskere utbetalingstid enn større forbrukslån, noe som gjør smålån til det greit valg hvis du trenger et lån raskt. Du kan derimot få et smålån raskt etter at kreditten din er godkjent, men å få et lån på bare noen minutter er dessverre ikke en mulighet.

Det kan være flere faktorer som kan påvirke hvorfor du ikke får lån. Noen av faktorene kan være at du ikke oppfyller bankens grunnkrav, som er: At du er over 23 år, har norsk statsborgerskap, høy nok inntekt og at du ikke har betalingsanmerkninger. Det kan også være andre årsaker slik som lav kredittscore, høy gjeldsgrad eller dårlig betalingshistorikk. Långivere vurderer risikoen ved å låne ut penger, og dersom de anser din økonomiske situasjon som høyrisiko, kan de velge å ikke godkjenne lånet. For å sjekke om du har betalingsanmerkninger, kan du bruke BankID til å logge inn på Experian.

Smålån har ofte mindre lånebeløp, høyere rente og kortere nedbetalingstid enn forbrukslån. Smålån er vanligvis ment for øyeblikkelige eller mindre økonomiske behov. Forbrukslån derimot brukes ofte til større eller generelle kostnader, og har vanligvis større lånebeløp og lengre nedbetalingstid. Startbeløpet til smålån ligger gjerne på 1 000 kr til 100 000 kr, mens forbrukslån ligger på 100 000 kr til 600 000 kr.

Smålån eller kredittkort er to forskjellige finansielle produkter som kan brukes til å møte økonomiske behov. Et smålån er et lån uten sikkerhet med mindre lånebeløp, raskere utbetaling og gjerne dyrere enn et kredittkort. Et kredittkort derimot er et betalingskort som lar deg låne penger midlertidig og betale tilbake senere. Med et kredittkort har du noe som heter rentefri låneperiode. Da vil kredittkortet ditt ha en rentefri periode der du kan bruke det uten å bli belastet med renter på beløpet du skylder. Vanligvis varierer denne tidsrammen mellom 30 og 60 dager, avhengig av kredittkortselskapet og vilkårene. Hvis du ikke tilbakebetaler hele beløpet innen forfallsdatoen, vil det påløpe renter på det ubetalte beløpet, og du vil være ansvarlig for å betale både rentekostnader og det opprinnelige beløpet.

Hvordan finne det beste og billigste smålån?


Når du leter etter de beste tilbudene på lån uten sikkerhet, er det en god idé å starte med å avgjøre hvilken type lån du ønsker. Du kan søke om alt fra smålån til forbrukslån. Tenk på hvor mye du ønsker å låne og nedbetalingsperioden som passer for deg før du velger hvilken långiver du vil søke hos. Hvis du ønsker å låne mellom 1 000 og 100 000 kroner, kan det være lurt å gå for et smålån. Hvis du ønsker å låne mer penger, kan du søke om et vanlig forbrukslån. Hvis du vil låne en mindre sum med kortere nedbetalingstid, finnes det andre alternativer som er gode. Du kan bruke et gebyrfritt kredittkort hvis du ønsker å låne opptil 100 000 kr med 30 dagers nedbetalingsperiode. Hvis du ønsker å kjøpe noe og utsette betalingen med en måned, får du rentefri periode frem til forfallsdatoen på fakturaen. En annen anbefalt mulighet for å finne det beste og billigste smålånet, er å benytte seg av en låneformidler. Med en låneformidler får du tilbud fra flere banker på en gang, slik at du slipper å lete frem alle bankene selv. En bonus er at det gratis og uforpliktende å benytte seg av en låneformidler.

1

Fyll ut skjemaene

Fyll ut en eller flere søknader og vent på svar.

2

Sammenlign alle tilbud

Sammenlign alle tilbud du har mottatt.

3

Velg ditt smålån

Velg det smålånet som passer deg best.