Laminatgulv

laminatgulv til hus

Finn billig laminatgulv til den beste prisen!

Ifølge Prognosesenteret vil omlag 40 % av norske husstander pusse opp boligen sin i løpet av året, dette tilsvarer omtrent én million boliger. Gulv ligger høyt oppe på listen over ting som skal byttes ut, og det kan være svært lønnsomt å sammenligne laminatgulv pris før du setter i gang med oppussingsprosjektet. Det er nemlig store variasjoner i både kvalitet og prisnivå på de ulike gulvtypene, men et billig laminatgulv trenger slett ikke å være dårlig. Det finnes et gulv for enhver lommebok, og vet du hva du vil ha, kan du enkelt finne et godt tilbud.

De beste kampanjene på laminatgulv


Noen aktører, slik som møbelgiganten IKEA, tilbyr faste, lave priser på sine gulv. Men det finnes også en rekke gode laminatgulv tilbud, hvor du kan gjøre et kupp på gulv av høy kvalitet. De store byggevarekjedene, som Maxbo, Byggmakker og Flisekompaniet, har ofte gode kampanjer på laminatgulv, og det lønner seg også å sjekke priser på internett. Vi har sammenlignet egenskaper og priser for deg, slik at du enkelt kan finne det beste og billigste laminatgulvet til ditt bruk. Les mer om hva du bør se etter ved valg av laminatgulv i denne artikkelen.

Les også: Trenger du billige fliser?

Hvilken gulvtrender er det i 2024?


Gulvet skal gi deg en god følelse når du går fra rom til rom gjennom boligen din, og laminat er et klart førstevalg i tusenvis av norske hjem. Lyse, funksjonelle og slitesterke gulv har lenge vært en trend i Norge, men dette er i ferd med å forandre seg. Stadig flere nordmenn blir bevisste på at gulvet har mye å si for atmosfæren i rommet. Mange er derfor i ferd med å gå over til mørkere farger og gråere toner, og denne tendensen ser ut til å holde seg i 2024. Helmatte gulv er også i vinden.

Det finnes en lang rekke forskjellige typer gulvbelegg å velge mellom. Parkett, laminat, vinyl, fliser og tepper – valget er ikke enkelt. De fleste nordmenn tenker tradisjonelt når de velger gulv, og parkett har lenge vært en sikker vinner. Trestavsparketten må imidlertid stadig oftere vike til fordel for laminat, som er et billigere og mer slitesterkt alternativ. En innlysende fordel med laminatgulv er at det er svært enkelt å legge, og de aller fleste nevenyttige mennesker klarer å gjøre denne jobben selv. Laminat tåler også mer slitasje, noe som gjør det egnet for både barnefamilier, hundeeiere og bedrifter.

Med de moderne klikksystemene som har kommet på markedet, er laminatgulv noe du fint kan legge selv. Ifølge Forum for Gulvbransjen sine nettsider (Gulvfakta.no), anbefales det på generelt grunnlag å fjerne det eksisterende gulvbelegget. Sørg for å ha riktig verktøy, og vær nøye med underlag og skjøter. Det er viktig at underlaget er helt jevnt, for å unngå knirking og svikt i gulvet. Laminatgulvet legges uten spiker eller lim, plankene hektes ganske enkelt i hverandre og låses på denne måten fast. Med dette enkle klikksystemet blir resultatet stort sett veldig bra, selv om det ikke utføres av fagfolk.

De moderne laminatgulvene kommer i alle mulige farger og mønstre, så hvis du ønsker å bruke dine kreative evner er det bare å velge og vrake i lekre detaljer og spennende komposisjoner. Tenk nøye gjennom hvilken stil du ønsker før du sammenligner priser. Skal gulvet være lyst, mørkt, blankt eller matt? Kanskje er du på utkikk etter et lekkert mønster? Ikke vær redd for å finne din personlige stil. Har du et lite rom, kan det likevel være greit å være oppmerksom på at et lysere gulv med brede gulvbord vil gjøre at rommet virker større og romsligere.

Utseende er selvfølgelig viktig for alle som skal legge nytt gulv i hjemmet, men det er også andre faktorer som spiller inn når du skal velge laminatgulv. Pris vil for mange være et avgjørende argument, mens andre ønsker mer eksklusive gulv. Laminat er et blandingsprodukt mellom plast og tre, og er derfor svært robust. Det bør være slitesterkt nok til å holde i minst 15 til 20 år, som er gjennomsnittlig levetid for et laminatgulv. Et hardere gulv vil kunne utsettes for mer bruksslitasje enn et mykere gulv, og laminatgulvet bør også tåle noe vann.

Dette bør du tenke på før du skal legge nytt laminatgulv


Før du legger nytt laminatgulv, bør du tenke over hva gulvet skal brukes til. Er det mye vannsøl og skitt i gangen, så er kanskje vinyl eller fliser et bedre alternativ. Et mykere laminatgulv som tåler mindre slitasje vil egne seg godt til et soverom, mens det kanskje bør legges en hardere variant som tåler mer bruk i stuen og kjøkkenet. Bor det allergikere i huset? I så fall er laminat et allergivennlig alternativ. Husk også på at underlaget er helt avgjørende for hvordan sluttresultatet blir. Et billig underlag under et dyrt gulv kan gi uønsket knirking og skjevheter.

Laminatgulv har mange attraktive egenskaper


For mange moderne hjem er laminatgulv et populært valg. Det kombinerer en rekke tiltalende kvaliteter med både eleganse og funksjonalitet. Laminatgulv er i tillegg svært slitesterkt, enkelt å vedlikeholde, og motstandsdyktig mot flekker og riper. Gulvet finnes i et bredt spekter av design som ligner tre, stein og fliser.

Et godt laminatgulv kombinerer det beste innen design med glimrende teknikk og funksjonalitet. Laminat er prisgunstig, enkelt å legge og tåler mye slitasje i hjemmemiljøet. Moderne laminatgulv er ofte av så god kvalitet at det kan vanskelig å skille dem fra parkett. Det er likevel visse forskjeller på disse to gulvtypene. Parkett har gjerne et mykere og mer naturlig utseende, og det kan også pusses og lakkes siden det er laget av heltre. Et laminatgulv må derimot byttes ut ved skade og slitasje. Til gjengjeld trenger det mindre vedlikehold før utskiftning, noe som gjør det godt egnet til utleieboliger og kontorlokaler.

Det finnes mange hederlige merker på det norske markedet, og disse får du stort sett kjøpt hos de fleste store byggevarekjedene. Tarkett, BerryAlloc og Pergo er alle anerkjente merker som gir deg gode laminatgulv av utmerket kvalitet. Alle laminatgulvene til Pergo leveres med enten 25-års garanti eller livstidsgaranti for vanlige boliger. Tarkett kan tilby inntil 20-års garanti på utvalgte produkter, mens merket BerryAlloc byr på livstidsgaranti på alt av laminat. BerryAlloc skal også være et av de enkleste merkene å legge, hvis du har tenkt til å gjøre jobben selv.

Du kan være helt sikker på å gjøre et godt kjøp hvis du velger et prisgunstig laminatgulv som er lett å legge, og som er produsert av en kvalitetsbevisst produsent med en god garantiordning. Følger du med på byggevarekjedenes salgskampanjer er det ikke vanskelig å gjøre et kupp. Det er også smart å lese pristester og forbrukertester om laminatgulv, samt å lytte til andres erfaringer på området. Det er tross alt ingen grunn til å ta hele jobben med å sammenligne gulv selv, når noen andre allerede har gjort den for deg.

Kort oppsummert – hvilket laminatgulv bør du velge?


Gulvet blir utsatt for stor belastning over mange år, og må tåle mye bruksslitasje før det skal skiftes ut. Tenk derfor gjennom hva det skal brukes til før du velger utseende og sammenligner priser. Laminatgulv er genialt for alle som trenger et slitesterkt gulv, enten du har småbarn, hund, leieboere eller mange gjester. Med laminat er det ofte slik at du får den kvaliteten du betaler for, det kan derfor lønne seg å ikke gå for det aller billigste alternativet. Når det gjelder pris finnes det mange lekre varianter av laminatgulv i mellomsjiktet, som også er gunstige med tanke på kvalitet.