Personvernerklæring

Personvern og vilkår for bruk

Webnova AS er ansvarlig for innholdet på Forbrukernet.com. Republisering av innhold er ikke tillatt med mindre skriftlig samtykke er gitt. Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til vilkårene som er beskrevet på denne siden. Les videre om personvern, informasjonskapsler og vilkår for bruk under.

1. Innledning

Vi i Forbrukernet tar personvern på alvor og behandler dine personopplysninger på en forsvarlig og trygg måte. Nettstedet https://forbrukernet.com/ drives av Webnova AS, som er forpliktet til å beskytte dine personopplysninger og informere om hvordan vi behandler disse dataene i våre systemer.

1.1 Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer er eksempler på personopplysninger. Andre eksempler på personopplysninger er blant annet: IP-adresser, bilder hvor personer kan gjenkjennes, lydopptak, biometri, registreringsnummer for biler, og atferdsmønstre. Les mer om personopplysninger hos Datatilsynet.

1.2 Behandling av personopplysninger

Behandling av personopplysninger vil ifølge personopplysningsloven si enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter. Webnova AS behandler personopplysninger i henhold til norsk lovgivning og deler ikke informasjonen med andre enn det du har gitt samtykke til.

2. Opplysninger vi samler inn

Når du bruker nettsiden vår samler vi inn følgende opplysninger:

 • For å besvare henvendelser som kommer inn til oss er vi avhengige av å lagre e-postadresse, navn og annen eventuell informasjon som er angitt henvendelsen. Denne informasjonen er kun tilgjengelig av ansatte i Webnova AS, og deles ikke med andre tredjeparter.

Forbrukernet er en nettside som videreformidler henvendelser til eksterne leverandører. Vi har ikke tilgang til informasjonen du fyller ut i disse eksterne skjemaene du finner på Forbrukernet, med unntakt av vårt eget kontaktskjema. Skjemaene sender informasjonen direkte til leverandørene, uten at dette lagres i vår egen database. Leverandørene er selv ansvarlige for sin innsamling, bruk og lagring av dine personopplysninger.

3. Dine rettigheter

 • Innsyn - Du har rett til innsyn i personopplysninger som gjelder deg. Dette vil si rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har om deg, samt få utlevert en kopi av disse opplysningene.
 • Korrigering - Du har rett til å få opplysningene rettet dersom disse viser seg å være feil eller mangelfulle.
 • Sletting - Du har rett til å få dine personopplysninger slettet fra våre systemer, med mindre det foreligger et særskilt lovgrunnlag for fortsatt behandling av personopplysningene.
 • Begrensning/Reservasjon - Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke til databehandling og begrese eller reservere deg mot databehandling.
 • Klage - Du har rett til å klage på vår behandling av personopplysninger om deg inn til tilsynsmyndigheten (Datatilsynet). Vi ber likevel om at du kontakter oss før du eventuelt sender inn en klage.
 • Overføring - Du har rett til å få de dataene som er lagret om deg overført.

I tilfellene der våre leverandører opptrer som behandlingsansvarlig, må du ta kontakt med dem direkte dersom du har spørsmål eller vil utøve dine rettigheter. Hvis du ønsker å benytte deg av rettighetene du har i forbindelse med personvernreglene, kan du ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema for personvern.

4. Deling i sosiale medier

Det er mulig å dele artikler fra nettsiden vår i sosiale medier (Facebook, Twitter, Google+, og flere). Videre håndtering av data som blir delt i sosiale medier, blir regulert av din avtale med det aktuelle mediet.

5. Spørsmål og innsyn

Om du skulle ha spørsmål til denne erklæringen eller om du ønsker innsyn i dine egne personopplysninger, kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema for personvern

1. Webanalyse, statistikk og informasjonskapsler

For å få innblikk i hvordan brukerne ferdes på våre nettsider og for å sørge for god brukeropplevelse benytter vi egne og tredjeparts analyseverktøy og informasjonskapsler. Disse verktøyene gir informasjon om blant annet hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge en bruker er på en side, hvilke knapper som trykkes på, hvilken enhet (mobil, laptop, pc) og hvilken nettleser som blir brukt. Disse verktøyene sørger for at brukerne holdes anonyme ved å unnlate bruk av IP-adresser og andre personopplysninger. Med informasjonen fra disse verktøyene kan vi kontinuerlig forbedre våre nettsider og samtidig løse eventuelle problemer for brukerne.

1.1 Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler (på engelsk "Cookies") er små tekstfiler som lagres lokalt i din nettleser. Alle våre informasjonskapsler inneholder kun anonyme data, det vil si at de ikke lagrer informasjon om navn, e-postadresse eller annen sensitiv informasjon. Informasjonskapsler brukes til blant annen lagring av informasjon slik at brukeren slipper å gjøre dette hver gang nettsiden blir besøkt, for eksempel at et samtykke er godtatt.

1.2 Blokkering og sletting av informasjonskapsler

Dersom du ønsker å sjekke, slette eller skru av bruk av informasjonskapsler kan dette gjøres i din egen nettleser. Merk at dersom du deaktiverer informasjonskapsler kan nettsiden slutte å fungere slik den skal, samt at brukeropplevelsen kan bli redusert. Trykk på din nettleser under for informasjon om hvordan dette gjøres:

1.3 Informasjonskapsler vi bruker

På denne nettsiden bruker vi egne og tredjeparts informasjonskapsler. Under finner du en liste over alle våre informasjonskapsler:

 • _ga, _gat og _gid - Tredjeparts informasjonskapsler som brukes av Google Analytics for å gi oss et innblikk i hvordan brukerne benytter nettsiden vår. Vi har aktivert IP-anonymisering for å gjøre brukerne anonyme. Dersom du ønsker å reservere deg mot Google Analytics kan du gjøre dette her eller lese mer om dette her. Ønsker du å vite mer om informasjonskapslene til Google Analytics finner du det her.
 • _tjlncludedlnSample - Tredjeparts informasjonskapsel fra Hotjar som brukes til å analysere brukeradferd på siden vår og forbedre brukeropplevelsen. Ønsker du å vite mer om Hotjar finner du det her.
 • file - Egne informasjonskapsler som anonymt viser den siste siden brukeren har besøkt på nettsiden vår.
 • prli_click_ - Egne informasjonskapsler som anonymt viser statistikk over hvilke knapper som brukerne har trykket på.

1. Introduksjon vilkår for bruk

Ved å besøke nettstedet https://forbrukernet.com/ og dets undersider godtar du å være bundet av disse vilkår for bruk, samt at du selv er ansvarlig for å overholde norsk lovgivning. Dersom du er uenig i noen av disse vilkår for bruk har du ikke tillatelse til å bruke dette nettstedet, og vi ber deg om å forlate nettstedet umiddelbart.

2. Kopibeskyttet innhold

Alt innhold på dette nettstedet er beskyttet av åndsverksloven, og du har ikke lov til å kopiere, låne, benytte eller redigere innholdet i eget arbeid uten skriftlig samtykke fra nettstedets eiere.

Det gis tillatelse til å midlertidig laste ned en kopi av materialet på nettstedet for personlig og ikke-kommersiell visning. Dette er en innvilgelse av lisens, ikke en overføring av eierskap, og under denne lisensen kan du ikke:

 • Lage kopier av eller modifisere innholdet
 • Bruke materialet til kommersiell eller ikke-kommersiell offentlig visning
 • Bruke materialet til kommersielle formål
 • Fjerne proprietære notasjoner fra materialer på nettstedet
 • Dekompilere, eller forsøke å dekompilere, programvare som finnes på nettstedet
 • Speile innholdet til en annen tjener («server» på engelsk)
 • Overføre nettsidens innhold til en annen person

Denne lisensen opphører automatisk dersom du bryter noen av disse restriksjonene.

3. Innhold og garantier

Innholdet på nettstedet leveres «slik som det er» og det gis ingen garantier, underforstått eller uttrykt. Vi fraskriver oss herved fra alle andre garantier, inkludert, men ikke begrenset til, betingelser eller garantier for egnethet for bestemte formål, salgbarhet eller ikke-krenkelse av immaterielle eller andre brudd på rettigheter. Under ingen omstendigheter skal nettstedet, eller dets samarbeidspartnere, være ansvarlig for eventuelle skader, inkludert, men ikke begrenset til, skader for tap av data eller fortjeneste, eller på grunn av driftsavbrudd, som følge av bruk eller manglende evne til å bruke innhold på nettstedet

Vi gjør oppmerksom på at materialet som blir vist på nettstedet kan inneholde typografiske, tekniske, fotografiske eller andre feil. Det garanteres ikke at noe av innholdet på nettstedet er fullstendig, oppdatert eller nøyaktig. Vi har rett til å gjøre endringer i alt av innhold på nettstedet uten varsel til enhver tid, og vi har ingen forpliktelse til å oppdatere innholdet, eller holde innholdet oppdatert, på nettstedet.

Vi har ikke gjennomgått andre eksterne nettsider og områder som er eller har knyttet, linket eller referert til forbrukernet.com, og står ikke ansvarlige for innholdet på disse nettsidene. Bruk av disse nettsidene er på brukerens egen risiko.

Vi gjør oppmerksom på at forbrukernet.com er en selvstendig tredjepart, og må ikke forveksles med andre tjenester og nettsider.

4. Endinger av avtalevilkår

Vi har rett til å revidere disse vilkår for bruk uten varsel og til enhver tid. Ved å besøke dette nettstedet godtar du å være bundet av den gjeldende versjonen av disse vilkårene for bruk.

Vilkår for bruk sist oppdatert: 25.05.2018