Billigste bilforsikring 2024

Bilforsikring Bilde

Slik får du den beste bilforsikringen

Med en god bilforsikring kan du være sikker på at du og kjøretøyet ditt er godt beskyttet mot uforutsette hendelser, slik som skade, tyveri eller ulykker. Men det er ikke alltid lett å finne den beste bilforsikringen for deg og din bil på 1-2-3. Derfor har vi funnet en rask og effektiv anbudstjeneste som gjør det enkelt for deg å sammenligne pristilbudene på bilforsikring. Mange velger det første og beste alternativet som presenterer seg, til tross for at det finnes mange ulike forsikringsselskaper. Imidlertid har det blitt bevist at ni av ti kan få forsikring til en lavere pris ved å sammenligne tilbud fra andre selskaper. Ved å ta i bruk en anbudstjeneste kan du få den beste bilforsikringen for deg og din bil.

Tips: Velg to eller flere forsikringer, og du kan få samlerabatt!

Hva er en bilforsikring?


En bilforsikring er en type forsikring som dekker kostnadene ved ulykker som fører til skade på kjøretøyet ditt, skade på andre biler eller personer. Forsikringen dekker også utgifter ved tyveri, brann, og skade på bilen din som følge av en uforutsett hendelse. Det er lovpålagt å bilforsikring i Norge og det kan beskytte deg mot store utgifter hvis noe uventet skulle skje med bilen din. Ulykker, skader eller uforutsette hendelser kan fort bli kostbare, og uten riktig forsikring kan du bli ansvarlig for å betale for skadene selv. En bilforsikring kan gi deg trygghet og sikkerhet på veien.

Slik får du billigste bilforsikring


Det finnes en rekke faktorer du kan bruke for å senke kostnadene for bilforsikringen din. Nedenfor vil vi fortelle hvilken forskjellige metoder du kan bruke for å finne en billig bilforsikring som gir tilstrekkelig med beskyttelse.

Medlemskap i organisasjon

Det kan være mye penger å spare for medlemmer av organiasjoner og fagforeninger. Rabattene ligger gjerne mellom 10 og 30 %, og er ofte grunn nok til å bli medlem av en slik organisasjon eller fagforening. For eksempel kan NITO-medlemmer dra nytte av 30 % rabatt på alle private forsikringer hos Tryg. Det kan være lurt å undersøke om det finnes slike avtaler og medlemskap som kan hjelpe deg med å redusere kostnadene for bilforsikring.

Bilforsikring på foreldre

For enkelte kan det være et godt alternativ å sette forsikringen på sine foreldre, spesielt for studenter og de uten fast jobb. Dersom foreldrene har oppnådd høy bonus på bilforsikringen vil dette gi betraktelig lavere forsikringskostnad, hvor maksimal bonus gir hele 75 % rabatt. Ulempen med en slik løsning er at man ikke får opparbeidet egen bonus, og må da starte fra bunnen av når man flytter bilforsikringen over på seg selv senere.

Bestill på nett

Bestilling av bilforsikring på nett blir stadig mer vanlig og populært. Ved å bestille bilforsikringen på nett, kan du ofte få ekstra gode rabatter, samtidig som det er en rask og enkel prosess som kan spare deg både tid og penger. Slike rabatter kan variere mellom 5 og 25 %, avhengig av forsikringsselskapet og forsikringen, og kan kombineres med andre rabatter. Dette kan utgjøre en stor del av den totale forsikringskostnaden, og det vil også være en enkel rabatt å oppnå.

Få samlerabatt

Hvis du har flere forsikringer hos samme forsikringsselskap, kan du være kvalifisert for en samlerabatt. Dersom du har innboforsikring hos ett selskap, men bilforsikring og husforsikring hos et annet, kan man ofte spare inntil 25 % ved å flytte disse til det samme selskapet, avhengig av forsikringsselskapet og forsikringsavtalen. Det kan være lurt å undersøke om du er kvalifisert for en samlerabatt på forsikringene din, da dette kan føre til betydelige besparelser på forsikringspremiene dine.

Bilen og føreren har mye å si

En dyr bil sammen med en ung fører er ofte regnet som en dårlig kombinasjon, spesielt med tanke på risiko for skade og forsikringskostnad. Forsikringsselskapene vil ofte gi førere over en viss alder en lavere kostnad på forsikringen, gjerne førere som er eldre enn 23 år. For yngre førere vil det lønne seg å vente med superbilen til man har bevist at man kjører trygt og forsvarlig, da dette reduserer forsikringskostnaden på bilen.

Har man i tillegg en bil utstyrt med FG-godkjent tyverialarm kan man spare penger på forsikringen.

Årlig kjørelengde og egenandel?


Før man tegner en bilforsikring er det viktig å regne ut årlig kjørelengde. Jo lavere årlig kjørelengde man velger, desto billigere bilforsikring vil man få - men her skal man også være forsiktig. Overstiger man den årlige kjørelengden og havner i et oppgjør kan man få en avkortning, det vil si et redusert erstatningsbeløp. Dersom man overstiger den maksimale kjørelengden kan man som oftest melde inn dette til forsikringsselskapet, slik at dette kan oppdateres på forsikringen og man får en større regning ved neste forfall.

Egenandelen vil også være med på å bestemme forsikringskostnaden. Jo lavere egenandel man velger, desto høyere blir den månedlige forsikringskostnaden. Motsatt har man at høyere egenandel gir lavere månedlig kostnad. Det er altså lurt å finne en balanse her, og vurde egen risiko og økonomi.

Pluss, Kasko, delkasko eller ansvar?

Eksempler tatt fra Gjensidige.


Ansvar Bilforsikring

Ansvar

Ansvarsforsikring er den billigste bilforsikringen som kan velges, og dekker ansvar, rettshjelp og ulykke. Denne billige bilforsikringen dekker ingen av skader på egen bil, og passer derfor meget bra for biler av lavere verdi.

Delkasko Bilforsikring

Delkasko

Delkasko gir samme dekning som ansvarsforsikring, i tillegg til dekning på reparasjonsgaranti, brann, tyveri, glasskade, løsøre/ekstrautstyr og veihjelp. Delkasko koster mer enn ansvarsforsikring, og passer bra for biler av lav/middels verdi.

Kasko Bilforsikring

Kasko

En kaskoforsikring kommer med større dekning enn delkasko og ansvar, men vil samtidig koste mer. Her får man dekningen til delkasko, pluss dekning ved kollisjon, utforkjøring, velting, totalskade og leiebil. Passer best for biler av middels/høy verdi.

Pluss Bilforsikring

Pluss

Pluss er en bilforsikring for de som har behov for det lille ekstra. Med Pluss har man dekningen fra kasko, i tillegg til dekning på maskinskader, utvidet totalskade, samt høyere summer for ekstrautstyr og løsøre. Passer best for biler av ekstra høy verdi.

Bilforsikring - best i test

Hvilket forsikringsselskap er best i test? Under har vi tatt for oss resultatene fra SeeYou Kundeserviceprisen, EPSI Rating Norge og Norsk Kundebarometer. Merk at disse testene er utført med hensyn på forsikringsselskapene i seg selv, og er ikke nødvendigvis rettet mot bilforsikring.


Bilforsikring best i test

Kundeserviceprisen 2022

SeeYou utfører årlig en test av kundeservicen til diverse bransjer i Norge, der hvert kundesenter blir oppringt av 25 forskjellige personer. I forsikringsbransjen kom følgende forsikringsselsaper best ut, fra høyest til lavest poengsum: Tryg, Gjensidige Forsikring, DNB Forsikring, IF, Frende, Codan, Sparebank 1 Forsikring og Storebrand.

Kilde: Kundeserviceprisen

EPSI Rating Norge 2022

EPSI Rating Norge er en årlig måling av kundetilfredshet for privat- og bedriftsmarkedet for diverse bransjer. I 2022 kom følgende forsikringsselskaper best ut, fra høyest til lavest poengsum, innen skadeforsikring til privatmarked: JBF, WaterCircles, KLP, Gjensidige, Frende, IF, "Øvrige forsikringsselskaper", Eika Forsikring, Bransjesnitt, Tryg, Storebrand, Sparebank 1 og DNB.

Kilde: EPSI Rating Norge

Norsk Kundebarometer 2022

Norsk Kundebarometer er en årlig test utført av Handelshøyskolen BI. Her vurderes hver bransje basert på 2 kategorier: kundenes tilfredshet og lojalitet. Fra årets test har vi følgende resultater på skadeforsikring, fra høyest til lavest tilfredshet: Gjensidige (Skadeforsikring), If, Tryg (Skadeforsikring) og Fremtind.

Kilde: Norsk Kundebarometer

Sammenlign bilforsikringer


Å finne den beste og mest billigste bilforsikringen for deg og din bil kan gjøres ved å sammenligne flere forsikringsselskaper. Ved å sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper kan du finne ut hvilken forsikring som gir mest for pengene. For å velge en forsikring som passer deg og dine behov, kan det være lurt å vurdere både pris og dekning. Ved å bruke en anbudstjeneste vil du få tilbud fra flere forsikringsleverandører som vil gi sine beste tilbud til deg. En slik tjeneste fungerer ved at du gir beskjed om hva du trenger, og tjenesten sender deretter forespørselen videre til relevante selskaper som kan gi deg sine beste priser. Dette gjør det enkelt og effektivt å sammenligne tilbud fra flere leverandører, slik at du kan velge det som passer best for deg og dine behov.

Gratis, raskt og uforpliktende!