Billigste bilforsikring 2021

Bilforsikring Bilde

Slik får du den beste bilforsikringen

Ønsker du Norges billigste bilforsikring 2021? Det finnes flere titalls forskjellige forsikringsselskaper i Norge, og vi anbefaler på det sterkeste at du sammenligner samtlige før du bestemmer deg for et forsikringsselskap. Mange velger det første og beste alternativet som dukker opp, men det er vist at 9 av 10 kan få billigere forsikring. Vi har funnet frem en rask og effektiv anbudstjeneste slik at du enkelt og raskt kan sammenligne pristilbud på bilforsikring.

Tjenesten er gratis, rask og uforpliktende!

Bilforsikring via Forbrukernet


Det er mange gode grunner til å velge bilforsikring via Forbrukernet. Ved å ta i bruk en anbudstjeneste sørger du for å motta personlige tilbud fra samtlige forsikringsselskaper, uten å måtte fylle ut en drøss med søknader eller sitte flere timer i telefonen - da får du mer tid til overs. Ved å la forsikringsselskapene konkurrere om deg som kunde sørger du for å motta de beste tilbudene slik at du får den billigste bilforsikringen. I tillegg kan du oppnå mange gode rabatter, slik som samlerabatter, nettrabatter og organisasjonsrabatter.

Enklere blir det ikke!

Slik får du billigste bilforsikring


Medlemskap i organisasjon

Det kan være mye penger å spare for medlemmer av organiasjoner og fagforeninger. Rabattene ligger gjerne mellom 10 og 30 %, og er ofte grunn nok til å bli medlem av en slik organisasjon eller fagforening. For eksempel kan NITO-medlemmer dra nytte av 30 % rabatt på alle private forsikringer hos Tryg.

Bilforsikring på foreldre

For enkelte kan det være et godt alternativ å sette forsikringen på sine foreldre, spesielt for studenter og de uten fast jobb. Dersom foreldrene har oppnådd høy bonus på bilforsikringen vil dette gi betraktelig lavere forsikringskostnad, hvor maksimal bonus gir hele 75 % rabatt. Ulempen med en slik løsning er at man ikke får opparbeidet egen bonus, og må da starte fra bunnen av når man flytter bilforsikringen over på seg selv senere.

Bestill på nett

Enkelte forsikringsselskaper belønner de som bestiller via Internett. Slike rabatter ligger ofte mellom 5 og 25 %, avhengig av forsikringsselskapet og forsikringen, og kan kombineres med andre rabatter. Dette kan utgjøre en stor del av den totale forsikringskostnaden, og vil i tillegg være en enkel rabatt å oppnå.

Få samlerabatt

De fleste forsikringsselskapene vil tilby sine kunder samlerabatt for å benytte det samme selskapet på flere av sine forsikringer. Dersom du har innboforsikring hos ett selskap, men bilforsikring og husforsikring hos et annet, kan man ofte spare inntil 25 % ved å flytte disse til det samme selskapet.

Bilen og føreren har mye å si

En dyr bil sammen med en ung fører er ofte regnet som en dårlig kombinasjon, spesielt med tanke på risiko for skade og forsikringskostnad. Forsikringsselskapene vil ofte gi førere over en viss alder en lavere kostnad på forsikringen, gjerne førere som er eldre enn 23 år. For yngre førere vil det lønne seg å vente med superbilen til man har bevist at man kjører trygt og forsvarlig, da dette reduserer forsikringskostnaden på bilen.

Har man i tillegg en bil utstyrt med FG-godkjent tyverialarm kan man spare penger på forsikringen.

Årlig kjørelengde og egenandel?


Før man tegner en bilforsikring er det viktig å regne ut årlig kjørelengde. Jo lavere årlig kjørelengde man velger, desto billigere bilforsikring vil man få - men her skal man også være forsikring. Overstiger man den årlige kjørelengden og havner i et oppgjør kan man få en avkortning, det vil si et redusert erstatningsbeløp. Dersom man overstiger den maksimale kjørelengden kan man som oftest melde inn dette til forsikringsselskapet, slik at dette kan oppdateres på forsikringen og man får en større regning ved neste forfall.

Egenandelen vil også være med på å bestemme forsikringskostnaden. Jo lavere egenandel man velger, desto høyere blir den månedlige forsikringskostnaden. Motsatt har man at høyere egenandel gir lavere månedlig kostnad. Det er altså lurt å finne en balanse her, og vurde egen risiko og økonomi.

Pluss, Kasko, delkasko eller ansvar?

Eksempler tatt fra Gjensidige.


Ansvar Bilforsikring

Ansvar

Ansvarsforsikring er den billigste bilforsikringen som kan velges, og dekker ansvar, rettshjelp og ulykke. Denne billige bilforsikringen dekker ingen av skader på egen bil, og passer derfor meget bra for biler av lavere verdi.

Delkasko Bilforsikring

Delkasko

Delkasko gir samme dekning som ansvarsforsikring, i tillegg til dekning på reparasjonsgaranti, brann, tyveri, glasskade, løsøre/ekstrautstyr og veihjelp. Delkasko koster mer enn ansvarsforsikring, og passer bra for biler av lav/middels verdi.

Kasko Bilforsikring

Kasko

En kaskoforsikring kommer med større dekning enn delkasko og ansvar, men vil samtidig koste mer. Her får man dekningen til delkasko, pluss dekning ved kollisjon, utforkjøring, velting, totalskade og leiebil. Passer best for biler av middels/høy verdi.

Pluss Bilforsikring

Pluss

Pluss er en bilforsikring for de som har behov for det lille ekstra. Med Pluss har man dekningen fra kasko, i tillegg til dekning på maskinskader, utvidet totalskade, samt høyere summer for ekstrautstyr og løsøre. Passer best for biler av ekstra høy verdi.

Bilforsikring best i test

Hvilket forsikringsselskap er best i test? Under har vi tatt for oss resultatene fra SeeYou Kundeserviceprisen, EPSI Rating Norge og Norsk Kundebarometer. Merk at disse testene er utført med hensyn på forsikringsselskapene i seg selv, og er ikke nødvendigvis rettet mot bilforsikring.


Bilforsikring best i test

Kundeserviceprisen 2021

SeeYou utfører årlig en test av kundeservicen til diverse bransjer i Norge, der hvert kundesenter blir oppringt av 25 forskjellige personer. I forsikringsbransjen kom følgende forsikringsselsaper best ut, fra høyest til lavest poengsum: Gjensidige Forsikring, Frende, Sparebank 1 Forsikring, IF, Tryg, Storebrand Forsikring og Codan.

Kilde: Kundeserviceprisen

EPSI Rating Norge 2020

EPSI Rating Norge er en årlig måling av kundetilfredshet for privat- og bedriftsmarkedet for diverse bransjer. I 2020 kom følgende forsikringsselskaper best ut, fra høyest til lavest poengsum, innen skadeforsikring til privatmarked: Frende, Gjensidige, IF, "Øvrige forsikringsselskaper", Eika, Sparebank 1, Bransjen, Tryg, DNB og Storebrand.

Kilde: EPSI Rating Norge

Norsk Kundebarometer 2021

Norsk Kundebarometer er en årlig test utført av Handelshøyskolen BI. Her vurderes hver bransje basert på 2 kategorier: kundenes tilfredshet og lojalitet. Fra årets test har vi følgende resultater på skadeforsikring, fra høyest til lavest tilfredshet: Gjensidige (Skadeforsikring), If, Fremtind og Tryg (Skadeforsikring).

Kilde: Norsk Kundebarometer

Sammenlign bilforsikringer


Er du klar for å tegne en ny bilforsikring? Fyll ut ett enkelt skjema og velg den billigste bilforsikringen. Skulle du ikke være fornøyd med tilbudene du mottar har du full rett til å ignorere disse.

Gratis, raskt og uforpliktende!