Informasjonskapsler

Personvern og vilkår for bruk

Webnova AS er ansvarlig for innholdet på Forbrukernet.com. Republisering av innhold er ikke tillatt med mindre skriftlig samtykke er gitt. Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til vilkårene som er beskrevet på denne siden. Les videre om personvern, informasjonskapsler og vilkår for bruk under.

1. Webanalyse, statistikk og informasjonskapsler

For å få innblikk i hvordan brukerne ferdes på våre nettsider og for å sørge for god brukeropplevelse benytter vi egne og tredjeparts analyseverktøy og informasjonskapsler. Disse verktøyene gir informasjon om blant annet hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge en bruker er på en side, hvilke knapper som trykkes på, hvilken enhet (mobil, laptop, pc) og hvilken nettleser som blir brukt. Disse verktøyene sørger for at brukerne holdes anonyme ved å unnlate bruk av IP-adresser og andre personopplysninger. Med informasjonen fra disse verktøyene kan vi kontinuerlig forbedre våre nettsider og samtidig løse eventuelle problemer for brukerne.

1.1 Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler (på engelsk "Cookies") er små tekstfiler som lagres lokalt i din nettleser. Alle våre informasjonskapsler inneholder kun anonyme data, det vil si at de ikke lagrer informasjon om navn, e-postadresse eller annen sensitiv informasjon. Informasjonskapsler brukes til blant annen lagring av informasjon slik at brukeren slipper å gjøre dette hver gang nettsiden blir besøkt, for eksempel at et samtykke er godtatt.

1.2 Blokkering og sletting av informasjonskapsler

Dersom du ønsker å sjekke, slette eller skru av bruk av informasjonskapsler kan dette gjøres i din egen nettleser. Merk at dersom du deaktiverer informasjonskapsler kan nettsiden slutte å fungere slik den skal, samt at brukeropplevelsen kan bli redusert. Trykk på din nettleser under for informasjon om hvordan dette gjøres:

1.3 Informasjonskapsler vi bruker

På denne nettsiden bruker vi egne og tredjeparts informasjonskapsler. Under finner du en liste over alle våre informasjonskapsler:

  • _ga, _gat og _gid - Tredjeparts informasjonskapsler som brukes av Google Analytics for å gi oss et innblikk i hvordan brukerne benytter nettsiden vår. Vi har aktivert IP-anonymisering for å gjøre brukerne anonyme. Dersom du ønsker å reservere deg mot Google Analytics kan du gjøre dette her eller lese mer om dette her. Ønsker du å vite mer om informasjonskapslene til Google Analytics finner du det her.
  • _tjlncludedlnSample - Tredjeparts informasjonskapsel fra Hotjar som brukes til å analysere brukeradferd på siden vår og forbedre brukeropplevelsen. Ønsker du å vite mer om Hotjar finner du det her.
  • file - Egne informasjonskapsler som anonymt viser den siste siden brukeren har besøkt på nettsiden vår.
  • wn_click_ - Egne informasjonskapsler som anonymt viser statistikk over hvilke knapper som brukerne har trykket på.

Informasjonskapsler sist oppdatert: 23.11.2021